Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
In file included from C:\Users\JP\Documents\Arduino\libraries\TFT_eSPI\PacoMouseCYD/utility/Sd2Card.h:26,
from C:\Users\JP\Documents\Arduino\libraries\TFT_eSPI\PacoMouseCYD/utility/SdFat.h:29,
from C:\Users\JP\Documents\Arduino\libraries\TFT_eSPI\PacoMouseCYD/SD.h:20,
from C:\Users\JP\Documents\Arduino\libraries\TFT_eSPI\PacoMouseCYD\PacoMouseCYD.ino:62:
C:\Users\JP\Documents\Arduino\libraries\TFT_eSPI\PacoMouseCYD/utility/Sd2PinMap.h:527:2: error: #error Architecture or board not supported.
527 | #error Architecture or board not supported.
| ^~~~~
exit status 1
Compilation error: #error Architecture or board not supported.
Rudolf píše:Jen poznámka - proč se tam míchají normální i a obrácená lomítka v cestách ?
Ruda
fulda píše:Rudolf píše:Jen poznámka - proč se tam míchají normální i a obrácená lomítka v cestách ?
Ruda
To je celkem běžné pro projekty, které se "narodili" na unixu, (jako třeba překladač GCC). Unix používá normální lomítka, zatímco MS DOS používá obrácená. V rámci přenositelnosti někdy v dávné minulosti někdo dodělal podporu normálních i do toho dosu.
jipol57 píše:Tak nějak jsem se snažil, podle návodu, ale často jsem nenašel to, co bylo popsané. Navíc obrázky ve Španělštině. Přepínal jsem jazyky, Angličtina, Čeština, Španělština. Až po delší době se mně podařilo, že se aspoň něco začalo programovat.
Pater píše:Co jsi nenašel? Kde jsi přepínal jazyky? Co znamená "něco" programovat?
Změna jazyka v Arduino IDE nemá na kompilaci programu žádný vliv.jipol57 píše:Jazyky se dají měnit. Z ang. prostředí je to File/Preference/Language. Je tam spousta jazyků. Mění se veškeré menu. Nevěděl jsem to hned, ale pak mi pomohla ta Španělština, ve které jsou obrázky v návodu.
Ano, programy ve "File/Examples by měli být funkční a je velice nepravděpodobné, že by displeji ublížily.jipol57 píše:A "něco" programovat. Ve File/Examples, je spousta přednastavených programů. Když mně nešel programovat ten Paco, tak jsem zkusil něco z nich. Některé byly taky s chybou, a některé úspěšně. Jen asi nejsou určeny pro tenhle typ displeje, tak i když jsou naprogamované asi správně, tak nefungují. Jen se projevují blikáním/svícením ledky vzadu. Nemyslím si, že by to displeji mělo ublížit, protože každým jiným programem, se displej (blikání led), chová jinak.
Otevři "Nástroje/vývojová deska/manažer desek". Do okna vyhledávání zadej "ESP32" a podívej se kterou verzi esp32 by Espressif systems máš nainstalovanou. Mě šlo kompilovat s verzí 3.3.5 a s verzí 3.3.7. Arduino IDE mám ve verzi 1.8.19jipol57 píše:Že bych teda zkusil najít a nainstalovat tu starou verzi? 2.0.14? A nebo 3.3.7, o které píšeš že Ti šla?
To je velice důležité. Soubor User_Setup.h je nutno v adresáři "C:Users\****\Documents\Arduino\libraries\TFT_eSPI-master\" přepsat tím od Paca, jinak to bude házet hodně chyb.jipol57 píše:Já se ještě zaměřím na User_Setup.h, jak píše Fulda. Tam jsem asi nepostupoval správně.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník