Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
fulda píše:Možná se tohle bude hodit lidem, kteří si chtějí postavit ovladač a zároveň chtějí minimalizovat jakoukoli konstrukční činnost, na stummiforu existuje skupina, která používá krabičku STRAPUBOX Typ 2515 a držáky baterií, takže baterie nabíjejí ve vnějších nabíječkách. Je to rozhodně ta jednodušší varianta montáže.
Tady jeden obrázek z toho fóra:
-------------
A ještě je boží verze se svítícím držákem pastelky a podsvíceným knoflíkem
fulda píše:O takové verzi nevím. Lze přepnout vzhled na "pohled z kabiny", ale i tam jsou funkce fixovány.
HonzaM píše:Co je “držák pastelky”?
zdeno píše:docela by mne zajimal dosah do druhych mistnosti.
Ja san jsem zastavil vyvoj, protoze do druhe mistnosti to proste nedosahlo
zdeno píše:docela by mne zajimal dosah do druhych mistnosti.
https://www.railnet.sk/view.php?cisloclanku=2022070001
a v tom je JMRI s routery lepsi.
JendaTT píše:zdeno píše:docela by mne zajimal dosah do druhych mistnosti.
Mám spoustu "udělátek" s ESP32, co mají jen tu malou wifi anténku u sebe (takový ten "had") a úplně v klidu fungují přes 3 a víc zdí. V koupelně, co je nejdál od wifi routeru je to přes pět zdí a cca 10m vzdálenost. Wifi je tam dle ESP na 75% signálu. OTA aktualizace tam fungují naprosto v pohodě.
zdeno píše:opakovac je problem, protoze velmi zpomaluje rychlost prenosu.On totiz uklada do bafru a to dost zpomaluje.
Prijem a vysilani je totiz na stridacku.
---
Napajeni ESP01 i ESP32 je stejne, teda okolo 4V a teda vlastnosti budou hodne podobne.
---
Jinak hodne zalezi na materalech, z ceho jsou ty zdi udelane.
Teda kolik je v tech zdech zeleza. Pokud je nosna konstrukce zelezna . . .
Taky pouziti vlnitych plechu je dost problem.
Ono to bude zaviset pripad od pripadu, nekde to proste nebude fungovat.
Ivan píše: Aha,nenapadlo mne, že to bude takhle zpožděné.
fulda píše:On to ve skutečnosti není problém. Pokud je mesh síť normálně nakonfigurovaná, tak s ní nejsou problémy. Provozují se tak celkem běžně velké podnikové sítě. Pochopitelně, pokud tu síť vytvořil nějaký diletant, tak s ní problémy jsou.
fulda píše:Ale abychom se vrátili k tématu. Pokud by sned někdo podlehl paranoie, že mu nebude stačit dosah signálu, tak prostě použije externí anténu. Na displeji je pro ní konektor:
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník