Ve vlákně "Novinky 2026" se objevila fotka Žehličky PIKO, vypadá to na krásný model, moc se na něj těším, ale než přijde na trh - a než přijde na trh v barevných mutacích, které mě zajímají, hraju si s Žehličkami MTB, které mají bezpochyby určité nedostatky, ale mě to zase až tak neuráží. Koho to uráží, ať si je nekupuje a odpustí si to neustálé skuhrání !
A dovolím si trochu poupravit následující názor, kerý není pravdivý.
jipol57 píše:Tak konečně, jak to má být, s kšiltami nad čelními okny. Ne jako ten pasvil S458 od MTB. A to nejsem vyloženě jejich kritik, ale tohle po...li, abych se vyjádřil jazykem šéfa. A při tom hrby na kapotách přidali, oproti E458.
Střídavé lokomotivy MTB mají jinou střechu, než stejnosměrné. E458 má délku střechy 30mm. S458 má délku střechy 33mm. Kšilty jsou tedy delší, na jedné straně je pod stříškou i "krabice" nad čelními okny kabiny, jako tomu na střídavých lokomotivách je. Nezkoumal jsem výkresy, vizuálně by ty kšilty asi měly být ještě o něco delší, ale snaha přece jen byla.
A pro milovníky MTB přidávám ještě nějakou fotku "hračky", která mi dělá docela radost ( obzvlášť perfektním barevným odstínem zelené )

( Lokomotiva má vyměněný sběrač za kovový a určitě by jí vylepšila vzhled mírná patina podvozků, která by jim dodala větší plastičnost, zvýšila realističnost a skryla poněkud umělohmotný vzhled, ale to možná až někdy ....)