Moderátor: Michal Dalecký
lubz píše:např. s přívěšáky Baafx od Roco (kat.č. 74241) mám pořád problémy a jezdí spíše smykem..
Dovi píše:lubz píše:např. s přívěšáky Baafx od Roco (kat.č. 74241) mám pořád problémy a jezdí spíše smykem..
Je potřebné doladit přítlaky sběru proudu u osvětleného vagonu a zmenšit je.
Model přímo z fabriky se bohužel chová jako auto se zataženou ruční brzdou.
Ale je bez diskuze, že toto si měl výrobce ošéfovat již ve výrobě a nenechávat to na zákaznících.
Zdenek Valter píše:Dovi píše:lubz píše:např. s přívěšáky Baafx od Roco (kat.č. 74241) mám pořád problémy a jezdí spíše smykem..
Ale je bez diskuze, že toto si měl výrobce ošéfovat již ve výrobě a nenechávat to na zákaznících.
No právě tento způsob provedení považuji za tragický.
Zdenek Valter píše:Nevím proč tu mluvíte s despektem o modelech , které jste si nikdo ano neosahal.
Konkrétně moje zkušenost s M152 je naopak ve prospěch MTB zejména co se týče jízdních vlastností.
Dovi píše:lubz píše:např. s přívěšáky Baafx od Roco (kat.č. 74241) mám pořád problémy a jezdí spíše smykem..
Čistě technicky je ideální sbírat proud ne z kol (nebo dokonce z okolků - velký brzdný moment na velkém poloměru), ale z os (z náprav), kde ani případný větší přítlak sběrných plíšků nemá moc šancí se výrazně uplatnit.
P. S.
Dále by se pro zlepšení jízdních vlastností lehkých vagonků hodilo doplnit jim balastní zátěž (ještě jsem to ale neudělal), nejlépe asi olověnou - každých pár gramů dobrých.
Ale pane Dovi, dost už s Roco přívěšákem.
Tohle vlákno je o MTB Hurvínkovi - a doufejme, že /snad/ u něj bude nakonec radost převládat na rozpaky...
kpt.Budha píše:Spíš si taková souprava (810) přímo říkala o nějaký typ vodivého spřáhla, aspoň mně se to tak zdá. Že se mi nepodařilo uspokojivě vyřešit trvalé sbírání a zároveň točení kol, to je také pravda. Snad se to zde povede lépe.
M&T píše:kpt.Budha píše:Spíš si taková souprava (810) přímo říkala o nějaký typ vodivého spřáhla, aspoň mně se to tak zdá. Že se mi nepodařilo uspokojivě vyřešit trvalé sbírání a zároveň točení kol, to je také pravda. Snad se to zde povede lépe.
Ja som kupil vodivé spriahadlá PIKO a tak zbiera celá súprava (Roco).
vvitty píše:Mohl by admin toto vlakno prejmenovat na Roco M152 a 010? Lepe by to vystihovalo obsah.
vvitty píše:Mohl by admin toto vlakno prejmenovat na Roco M152 a 010? Lepe by to vystihovalo obsah.
Zdenek Valter píše:M&T píše:kpt.Budha píše:Spíš si taková souprava (810) přímo říkala o nějaký typ vodivého spřáhla, aspoň mně se to tak zdá. Že se mi nepodařilo uspokojivě vyřešit trvalé sbírání a zároveň točení kol, to je také pravda. Snad se to zde povede lépe.
Ja som kupil vodivé spriahadlá PIKO a tak zbiera celá súprava (Roco).
To máš ale zapojené pořád, nebo ne?
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: F. Placheta a 1 návštěvník