Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Rimod píše:Dobrý den, domkončil jsem návrh (prvotní) návrh
U levého zhlaví bude tunel dál, tobogány vedou do SN.
...
Budu moc rád za každou námitku a podmět k vylepšení.
Rimod píše:Dobrý den, domkončil jsem návrh (prvotní) návrh
Krajina je umístěna do oblasti Lužických hor (ráz krajiny)
Zítra sem hodím i příběh, mám ho dokončení jen je na papíře.
Děkuji moc a přeji krásný večer.
Zlámalík píše:Dobře, nechám na Tobě. Stanici bych ale udělal tak, aby odbočná trať vycházela z některé koleje blíž k okraji panelu a odstranil se ten přesmyk před tunelem - jednak je to neobvyklé (ale ano, není to nemožné), ale hlavně bys vyřešil ty výšky. Plánků - příkladů na odbočné stanice se dá najít dost (viz i zde ve vlákně dříve), záleží taky na epoše, kterou chceš znázornit.
A co se týká kroužení - nikomu ho nezakazuji, ale pokud preferuješ, aby ti přes stanici jezdily vlaky skrz, pak je lepší je jezdit stylem odněkud - někam. Tedy vzadu mít skrytou stanici, která simuluje oba konce tratě a jedeš jednou tam a podruhé zpět.
StandaR píše:Rimod píše:Dobrý den, domkončil jsem návrh (prvotní) návrh
Krajina je umístěna do oblasti Lužických hor (ráz krajiny)
Zítra sem hodím i příběh, mám ho dokončení jen je na papíře.
Děkuji moc a přeji krásný večer.
Pokud jde opravdu o 10cm rastr, od pohledu vidím průměr spirály nějakých 65cm, 67cm když budu velký optimista a zavřu obě oči, to je nějakých 335mm poloměr oblouku. To už je pod výrobci (většinou) minimálně podporovanými 360mm. Neříkám že některé stroje to nezvládnou, ale nemůžeš se bez testů absolutně na nic (co se průjezdnosti týče) spolehnout. Pokud už nejste limitovaní existující sbírkou nebo velkou láskou k H0, stálo by za úvahu i TT. Tam už jsou tyhle poloměry mnohem lepší záležitost
Asi bych trochu zpomalil a podíval se na to celý pomalu a postupně:
- V klidu si nejdřív udělat aspoň opravdový odhad rámů/prostoru pro kolejiště, protože z ničeho nic se přešlo z koncepce U, na něco co ani nemá rámy naznačené
- Jak píše Zlámalík, kroužení není trestné, ale je potřeba tomu dát trochu něco víc, pokud chcete aby vám kolejiště vydrželo aspoň do vytvoření krajiny
- Plánoval bych pomaleji a přesněji, momentální plány trpí na "Tady nějak povede flexka, a ono se to pak nějak dodělá" (viz levá strana návrhu).. Tento styl je dobrý sluha, ale velice zlý pán, když pak tyhle plány konfrontuje realita
Rozhodně se ale nevzdávej, něco se vždy dá vymyslet
Rimod píše:
Je to dělané z peco code 83, v programu SCARM-plánek místnosti dodám (mám ho ne usebe...)
Uživatelé procházející toto fórum: workous a 1 návštěvník