752.001-8 píše:Omlouvám se, jestli jsem přehlédl, mohl by někdo vlastnící set od MTB se 163 a dvěma osobními vozy s zabudovaným DCC osvětlením sdílet svou zkušenost jak s lokomotivou, tak s vozy - jízdní vlastnosti, u vozů i funkčnost osvětlení? A případně i s USB-DCC nástrojem, co je k setu přiložen a so mu plánuje MTB další funkce? Děkuji.
za mě: jízdní vlastnosti lokomotivy jsou vcelku slušné. uvidíme až tomu dáme při vánočním ježdění trochu na prdel v provozu na modulišti. Jen mi teda při manipulaci zůstali smetáky v ruce. Asi nebyli přilepené. aspoň jsem toho využil a stříkl ty šedý plastový smetáky je na žluto a trochu zkusil porovnat, protože při zatažené poloze šli šejdrem. Kastle má při zběžném porovnání podobné tvary a rozměry s kastlí od altomodels, ale nejsem žádnej počítač nýtů, takže tam chyby být můžou.
Co se týče vozů, tak funkce osvětlení v dcc mě teda překvapila, nemá to nic společného s jejich předchozími deskami osvětlení. konce na obou stranách dle směru a "zářivkové" rozsvěcování prostoru pro cestující je hezké, má to i kondenzátor, takže po sundání z kolejí mi to ještě notnou chvíly svítilo v krabičce, protože jsem zapoměl je vypnout na layoutu. Zatím krom adresy se mi ale u nich nepodařilo přeprogramovat funkci osvětlení, kdy jsem chtěl aby mi v tandemu nesvítili do sebe. buď na to je třeba ten jejich programátor nebo je to zamčeno, zatím jsem v tom víc nešťoural. U jednoho vozu byla vypadená pružinka z kinematiky, takže jsem dělal i rozborku abych ji zpátky natáhl. Sběr je pouze z jedné nápravy. Ta náprava chodí trochu hůř, ale vyloženě to vozy nebrzdí.
Programátor nijak nezkoušen. předpokládám, že bez ovládacího sw je to jen pcb k ničemu, jsem zvědavej jak to bude fungovat jak vydaj software.
TT - V. epocha