DISKUZE - Novinky TT 2025 (komentáře a tak)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: DISKUZE - Novinky TT 2025 (komentáře a tak)

Příspěvekod Trainmaniak » stř 26 lis, 2025 9:34 am

Opravdu nejsou. Jak ukazují obrázky níže, otvory jsou jen 4, pod vanami žádný.

br92.5-15.jpg

br92.5-18.jpg
Trainmaniak

Příspěvekod jamik22 » stř 26 lis, 2025 11:09 am

I v české versi se povolují jen čtyři šrouby. Je to i v návodu, aneb jak praví Murphy " když vše selže je čas přečíst návod" :D :D
Jinak povrchová úprava, kompletace io jízdní vlastnosti perfektní. Těším se na zvuky od Jacka
jamik22

Příspěvekod Radek Strnad » stř 26 lis, 2025 11:25 am

Jo, jo, už jsem to odhalil. Pravdu máte. To, co jsem v radostném opojení(zbytečně) povolil, byly šrouby, které ke skříni drží přední ochoz. Drží ho ještě další dva a kromě toho je ve finále skřípnutý, mezi pojezd a skříň, takže jsem nepostřehl, že by se něco uvolnilo. Na tvé fotce jsou ty inkriminované v červeném poli vedle van. Proto mi nešly dát zpátky, protože se šroubují po sejmutí skříně. Takže taková je skutečnost. Saxonia si dala záležet. Zatímco šrouby držící oba základní celky jsou samořezky, tak tyto a asi i ostatní jsou metrické. I na ty trubky u předního ochozu vpravo mysleli a je v něm otvor pro zasunutí nálitku/čepu, který to celé zpevňuje(nelepit). Ještě jednou: Tahle mašina se povedla.
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod Trainmaniak » stř 26 lis, 2025 11:40 am

Já mám samořezy jen vepředu (šroubují se do plastu do toho ochozu), vzadu pod tendrem jsou metrické, šroubují se do kovu do připraveného závitu. Koukám, že jsem je zapomněl vyfotit... :x
Trainmaniak

Příspěvekod Radek Strnad » stř 26 lis, 2025 12:21 pm

Snad ani není třeba, dovedu si je živě představit. :D Zadní jsou o něco delší, než ty vpředu. :lol:
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod Jacek » stř 26 lis, 2025 12:26 pm

má někdo zvukovou verzi? Kde je umístěný reproduktor?
Stránky o modelové železnici TT, digitál, zvuky http://www.jacek-modely.cz
Jacek

Příspěvekod Radek Strnad » stř 26 lis, 2025 1:06 pm

Zvukovou nemám, ale kde je reproduktor/chrastítko vím zcela přesně, a je to v tendru pod DPS pro dekodér. Má to totiž i nezvuková verze. Ovšem jak to zvučí, když nějakou slušnou ozvučnici nevidím, to nemám zdání..................ovšem zdá se, že Jacek je už lehce nahlodán červíčkem zvědavosti............že by snad nějaký ten zvuk....že by přemýšlel.....?????? :lol: :lol: :lol: Původně tam chtěli dávat zvukový dekodér Zimo, ale pak se to zvrtlo a měl tam být ESU. Já jsem zatím zkoušel nezvukový ESU, u něho se mašinka rozjela na první stupeň znatelným trhnutím, pak už jízda stabilní a i když jsem ho následně zresetoval, mysla si, že tam mám nastavená CV z nějakého z mých pokusů. Vyměnil jsem ho za Kuehn, v defaultním nastavení a jízda je plynulá od prvního stupně. Jestli doma najdu nějaký zvukový Next, můžu to zkusit, ale bude tam jiný zvuk a bude to MX.
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod prcek » stř 26 lis, 2025 3:14 pm

Origoš zvučí celkem pěkně, i když možná potichu, pokud mohu soudit z mého krátkého pokusu v sokolovně na modulářském setkání.
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
prcek

Příspěvekod kapmor » stř 26 lis, 2025 4:00 pm

mám taky origo zvuk a jen krátké projeti po oválu doma, mi přijde, že zvuk je v pohodě čistej, a docela hlasitej. uvidíme v pondělí až vezmu mašinu do kroužku jak bude zvuk slyšet v lomozu.
TT - V. epocha
kapmor

Příspěvekod Petr Barchánek » stř 26 lis, 2025 6:33 pm

Kluci, běžte tyhlety technikálie řešit ve vlákně k tomu určenému, prosím.

http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=16&t=15279

Tady v novinkách to zapadne. Za dva roky už nikdo nebude vědět, kde to hledat.
Petr Barchánek

Příspěvekod Radek Strnad » stř 26 lis, 2025 7:53 pm

Souhlas!!! Admine dal bych to k tomu samostatnému tématu 415.0 cca od fotky od Milana Ferdiána. To je fakt, že tady to pak nikdo nebude hledat.
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod Bedlisch » čtv 27 lis, 2025 2:33 pm

Nějak mám pocit, že se nám v poslední době mezi výrobci objevuje takový nepěkná věc. Nebo že bych byl fakt už barvoslepej? Proč je takový problém trefit barevný odstín vozidel, která jsou ke všemu normálně v provozu.
Nejdřív v tom poměrně plavalo MTB, pak PIKO barevně dost nedalo Traxxe ČDC 388.005 a teď Tillig s Desirem Arriva viz třeba https://www.itvlaky.cz/tt-motor-vozy/04888/
Za mě teda palec dolů, aspoň o nákupu nemusím přemýšlet. Škoda.
Bedlisch

Příspěvekod Ivan » čtv 27 lis, 2025 4:49 pm

Bedlisch píše:Nějak mám pocit, že se nám v poslední době mezi výrobci objevuje takový nepěkná věc. Nebo že bych byl fakt už barvoslepej? Proč je takový problém trefit barevný odstín vozidel, která jsou ke všemu normálně v provozu.
Nejdřív v tom poměrně plavalo MTB, pak PIKO barevně dost nedalo Traxxe ČDC 388.005 a teď Tillig s Desirem Arriva viz třeba https://www.itvlaky.cz/tt-motor-vozy/04888/
Za mě teda palec dolů, aspoň o nákupu nemusím přemýšlet. Škoda.

Třeba použili tuhle fotku ve stínu, ta moc neodpovídá. Na vizualizaci modelu mají taky ještě jiný odstín. Asindosla barva.

https://www.arriva.cz/file/edee/2021/03 ... 211837.jpg
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod JendaTT » čtv 27 lis, 2025 11:42 pm

Taky jsem čekal, že Tilligovo Arrivácké Desiro bude modro-zelené. Ta modrá mě překvapila, ale možná je správně. Ale naživo jsem ani model, ani skutečnou předlohu ještě neviděl.
A asi to taky nekoupím. Navíc se ani nenamáhali model vylepšit, třeba podsvícením názvu cílové stanice, vylepšit sběr proudu ze všech náprav apod. O podvozkové slitině, která ráda praská v místě uchycení v kloubu, ani nemluvě.
JendaTT

Příspěvekod Sarge » pát 28 lis, 2025 6:18 am

No mě zase překvapila barva nové Cdc Laminátky. Jednu už dělaly, čekal bych že nová bude stejně modrá. Možná se pletu a opravdu se liší. Ale neřekl bych. A u jinak tak profi modelu... Škoda.
Sarge

Předchozí

Zpět na Velikost TT (komunita TT)