Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27
michal_d píše:Přišly mi teď podvozky o Hallinga s corelless motorem ANT-ALX-197-H0M a ANT-ALX-210-H0M. delší jsem chtěl zkusit do M275.0, kratší do jednoho pokusu, který časem ukážu, ale to není podstatné. Podstatné je, že bych se je vůbec nebál použít pro tvojí jednotku, akorát zrovna s rozvorem 22mm je nedělají. Mám 2 podvozky na hnací vůz a provoz s jedním vagonem je úplně bez problémů a nepozoruji žádné ohřívání ani při provozu na plné napětí FZ1, což je dost nad normu... Vlivem coreless motoru a jednostupňového převodu mají i slušnou setrvačnost, lepší než jejich další pojezdy s coreless motorem. Do 4, nebo 5 vozové soupravy bych dal po 2 podvozcích do každého čelního vozu, celkem tedy 8 hnaných náprav a musí to jezdit bez problémů...
Vítek57 píše:...
Neměl bys prosím nějaké video nebo fotku? Docela by mě to zajímalo.
michal_d píše:Podstatné je, že bych se je vůbec nebál použít pro tvojí jednotku, akorát zrovna s rozvorem 22mm je nedělají.
Vítek57 píše:Ahoj, tak jsem si zkušebně vytiskl rám. Zadní podvozek je zatím ještě jen ten z Pletichy. Teď ještě čekám na trubičku na spojení kardanu a také na jeho unašeč - rozhodl jsem se nakonec použít ten klasický, když Michal_d psal že s mikrokardanem má špatné zkušenosti.
Také mi už došel stahovák za dvacku. Není mi ale jasné, jak ten setrvačník nalisovat. Tady je jen, jak to kolečko z hřídelky stáhnout, ale už ne jak ho nalisovat. Poradíte někdo? Díky
Vítek57 píše:Takhle, ten hrot je magnetický, takže by to možná mohlo pomoct s tou souosostí, ale nevím.
.Pokud chceš tak Ti ten setrvačník nalisuju
Vítek57 píše:.Pokud chceš tak Ti ten setrvačník nalisuju
Ahoj Zdeňku, díky za nabídku. Teď ale zvažuji, zda si sle nemám koupit nějaký pořádný stahovák(https://pojezdy.eu/cs/stahovaky/966-sta ... -kola.html)
S tím by to už nalisovat šlo ne? Nebo i zde potřebuju nějaké další vybavení?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník