SUSI / Train Bus - Jak přidat funkce do lokomotivy

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: SUSI / Train Bus - Jak přidat funkce do lokomotivy

Příspěvekod fulda » sob 11 říj, 2025 11:09 am

Tak třeba v tom, že nemusím implementovat celou sadu DCC příkazů, nemusím řešit koexistenci dvou dekodérů v jedné mašině (decoder lock) a podobně. Tohle je mnohem jednodušší na implementaci, zejména pokud si chci připojit jen pár ledek.
Ono pokud uděláš pořádnej dekodér, aby podporoval ABC, RailCom, programování a další, tak už to nejsou čtyři diody, ale je toho o dost víc. Tady mám rovnou synchronizaci s rychlostí, mohu dostat synchronizaci s otáčením koleček a tak dále.

Takže liší se to jen v drobných detailech. Ale jak známo, ďábel je v detailech.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod Myšpulín » ned 12 říj, 2025 7:30 pm

Náhodou mě se toto řešení líbí. Třeba proto, že tu mám plno dekodérů na osmidrátu a zřejmě starší a staré lokomotivy nebudu vybavovat deskou. Pro prvotní digitalizaci použiji jen dekodér a pokud se ukáže možnost osadit další LED diody jako světla, pak rozšíření přes SUSI asi nejlepší volba. V mé velikosti bývá v lokomotivách místa dost.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod Zdenek Valter » úte 14 říj, 2025 9:38 am

Jindro díky = mne tohle řešení zaujalo, protože bych rád tímto vyřešil osvětlení motorové soupravy - třeba i jednotlivých kupé s jejich postupným zhasínáním popřípadě náhodným rozsvícením.
Zdenek Valter

Předchozí

Zpět na DCC v praxi