Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Rimod píše:Mám za plánky jen toto.
Ivan píše:Rimod píše:Mám za plánky jen toto.
Tyhle pláujinky mám taky, doporučuji se jimi moc neřídit.
V principu mi tvůj koncept přijde ok. Tu vlečk bych určitě otočil a zaustil do stanice. Jsou samozřejmě i vlečky ze širé trati, ale nemáš tolik místa, do stanice to bude vhodnější.
Určitě to dej do programu, on papír snese hodně a geometrie je neúprosná. Já používám Scarm ve verzi zdarma. Tvoje kolejiště v něm asi půjde nakreslit. Je to jednoduchý program, ale proto ho mám rád. Flexi umí, výškové řešení taky, jen to 3D je k ničemu
Když nemáš knih od Milana Ferdiana, hodně plánků je zde na fóru v kategorii plánky kolejiště (bohužel se to blbě hledá) a dost jich je zde
https://www.zeleznicni-normalie.cz/piwi ... category/8
Doporučuji si dát něco dobrého k pití a věnovat jejich studii čas. Nemusíš stavět konkrétní kolejiště, ale jednotlivé části a řešení ti pomohou najít, co chceš. Že je to často v jiném měřítku nevadí.
A ještě jedna rada. Doporučuji velmi udělat kolejiště jako segmenty a začít třeba jen malou stanici. Získaš pak představu, jakou fůru času to sežere+a samozřejmě peněz).
Vše je otázka, jak si moc hrát s detaily.
Já nakonec skončil u mini, které letos dokončim po 7 letech. Jsou tu ale borci, kteří za poloviční čas zvládli mnohem větší kolejiště.
Rimod píše:Zlámalík píše:Máš možnost sehnat či půjčit Plány kolejišť - I. díl od Milana Ferdiána? Tam jsou na začátku krásné typické příklady.
Bohužel možnost nemám, ale skusím něco vymyslet.
:D
prcek píše:Rimod píše:Zlámalík píše:Máš možnost sehnat či půjčit Plány kolejišť - I. díl od Milana Ferdiána? Tam jsou na začátku krásné typické příklady.
Bohužel možnost nemám, ale skusím něco vymyslet.
Nevím odkud jsi, ale existují knihovny.
https://www.knihovny.cz/Record/svkhk.HK ... d=32457353
Dovi píše:
Michale,
to je krásný důkaz pořekadla, že pod svícnem bývá největší tma...![]()
Velikost H0 (a implicitně i její měřítko 1:87) je totiž uvedena v názvu celého vlákna.
Ale nic si z toho nedělej, taky se mi to stává, a naposledy právě teď před pár minutami, když jsem si četl Tvůj příspěvek.
Bylo mi to ale divné, protože jsem od předvčerejška "nějak" věděl, že kolega to plánuje v hánule.
Čili že to tam někde "zasunuté v textu" musí být uvedeno (páč kde bych k tomu jinak přišel, že jo).
Tak jsem proletěl vlákno, a teprve až pak jsem se (znova) pozorně zadíval na jeho název a rozesmál jsem se nad vlastní provozní slepotou..
Poznámka:
Ten na 1. straně zřejmě jen v rychlosti nastřelený, nereálně malý poloměr oblouku případné zpětné smyčky apod. (při malé disponibilní hloubce), to je samozřejmě jiná věc.
Uživatelé procházející toto fórum: rchlumecky, workous a 1 návštěvník