Marcel Doliňák píše:...ZIMO už nevie čo od rozkoše pýtať za dekodéry. ...

Toto je otřepaná fráze už od doby co se zabývám zvuky Zimo. V té době jsem si hodně dlouho vybíral značku, pro kterou bych zkusil něco tvořit. Ovšem ne podle ceny, ale aby se dal vytvořit co nejreálnější projekt. Na co je mi levný dekodér, který nic neumí??
Ono je třeba si uvědomit základní věc. Výrobní cena toho dekodéru je zlomek ceny v obchodě. Největší složka ceny je licence za firmware. Ti technici a vývojáři jsou stálí zaměstnanci, dostávají výplatu, atd.
Během let bylo i zde různých chytrolínů co chtěli zaplavit trh levnými zvukovými dekodéry za 500 Kč. Včetně jisté nejmenované firmy. Jenže narazili na drobný problém, bez sw jim do toho nikdo žádný zvuk neudělá, ne tak celý zvukový projekt.
A2C píše:Je pravda, že Zimo má vysokú cenu, až príliš, ale spôsobili si to sami. Prišli s tými MS dekodérmi, odstrihli MX, rozdiel je v tom len technicky, zvukovo tých 16bit na tom malom chrčiacom pseudo repráku aj tak nespoznáš.
....
Ty Vaše rozbory
A toto je co
https://www.youtube.com/watch?v=6dLWNlskdUko 4x vyšší paměti a až neuvěřitelných možnostech ve skriptování ani nemluvě.
Nevím proč kupujete model za 7 tisíc a pak tam dáváte nějaké Laisy za tři stovky s lamentováním, že to a tamto nejde naprogramovat.
No malá ochutnávka E 669.2, tohle opravdu s dekodéry ESU a Piko nejde. A se Zimo MX jen něco málo z toho
https://www.youtube.com/watch?v=ZqdNwG7tD6wjinak kazovost. Nejsem žádný zástupce Zimo, to jde mimo mě. Ale za poslední roky jsem viděl tak 90% pokaždé v nějaké chybě sw. Vydají nový dekodér, který není sw implementován pro "nahrávátko" nebo PC program. Pak vydají sw pro MXULF, který nezná starší šarže dekodéru a tak do nekonečna.
Místo vydání kompletního sw pro všechno pak člověk dostává babské rady co v jakém pořadí (ne)dělat. To už je počet bodů jak kontrolní seznam pilotů před přistáním.
A tento jev pozoruji v poslední době u jakékoliv elektroniky, naposledy moje zkušenost s gramofony. Něco se pustí na trh a první cesta zákazníka k prodejci s vadou, poslat na přehrání firmware...