Tak jsem pod dlouhé době o něco více pokročil. Na kolejišti jsou již napevno umístěny budovy (kromě hospody, ta je jen narychlo slepená ze šablon a stále čeká na stavbu). Dodělal jsem základ terénu, kromě zahrádky paní přednostové a záchodků u skladiště je tam již vše v základním povrchu. Patina bude až časem, teď chci dodělat hospodu a začít stavět vozy/loko, ale už to je aspoň koukatelné.
Kolem skladu zemědělského družstva bude oplocení a musím ještě upravit panelovou plochu, která se moc nepovedla. Střecha výtopny zatím není, mám totiž variantu s eternitem, který se mi tam nelíbí a dám radši bobrovku, kterou momentálně nemám. V remíze je náznak vybavení v interiéru. Šlo by toho dát mnohem více, ale tak daleko zajít nechci. Osvetlení je zabudované, musím ho ještě dopájez na dekoder Peli.
Jedna výhybka k vlečce s úzkou má otáčivé výměnové těleso. Docla to funguje, jen ho mám obráceně

Co jsem ještě udělal, byl nátěr kolejnic a bohužel v některých místech je teď blbý kontakt. Problém je hlavně na DKW a jedné IBW. Dlouhé loko to projíždějí, ale páry a manka mají problém, tak to musím nějak vyřešit. Ono to samozřejmě není jen barvou, ale také obecnými vlastnostmi loko a také tím, že jsem loko ještě nečistil. Servis vozidel bude dalším úkolem, na který se moc netěším.
No a když se mi kluci vrátili z dovolené, starší sestavil grafikon (voz foto

) a poprvé jsme jezdili trošku smyslupněji. Překvapilo mne, kolik jsme toho nakolejiště narvali:
Os1 Jizerka - skrytá1: M140 manka
Os2 skrytá1 - Jizerka - Skrytá 2 a zpět: M262 Stettin
R1 skrytá1 - Jizerka - Skrytá 2 a zpět: M296 Hydra (trochu do epochy napsaovala

)
Mn1 skrytá2 - jizerka (vozy ke skladišti zem. družstva, sklad. obecné a cisterny s naftou: pára 537 + 3x"Z" a 2xRt
Pn1 skrytá2 - jizerka - skrytá 1 a zpět: T436 agrárník + 3xVtu + Z + Ds
Kdyby nezlobilo přepínání polarity na jedné stěžejní výhybce ve skryté2, tak by to bylo hezky vyježděno dle logiky kruhu a divák by neviděl šibování ze skryťáku na most.
No, jde se tam docela dost vyřádit a když se použijí krátké vozy, tak 5 vagonu za loko je už docela slušný vlak

.
Pak jsem šel vařit a kluk si to rozposunoval na jeden dlouhý Pn, kdy táhl hektor 10 vozů, to ale vyfoceno nemám.
Dám sem jen pár fotek,
zbytek na rajčeti.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!