fulda píše:Pořád mi vrtá hlavou, jaká vlastně centrála to schází? Zaznělo tu několik názorů na téma modulová a klubová kolejiště a malý rozpočet. Tak jsem si namaloval takovou minimalistickou verzi centrály, která má LocoNet, zvládne nějakých 30 fredů a tedy i 30 současně jedoucích lokomotiv. Konstrukční cena pod 500,-. Centrála orientovaná právě na ta sdílená kolejiště, takže bez programovací koleje, protože je to LocoNet, tak bez detekce obsazení (ta se připojuje přes LocoNet tím jedním drátem jak tu neustále někdo opakuje) a tak.
Když jsem se na to pak podíval, tak jsem zjistil, že jsem vlastně namaloval Daisy ][. Ta se prodává tak za 2000,- i s trafem a jedním ovladačem.
Tak nevím, kde dělám chybu.
Můžete mi prosím poradit, co mám v návrhu špatně, aby vyhovoval potřebám klubá a modulových setkání?
---
Edit: galvanicky oddělené USB rozhraní nám centrálu zdraží o nějaké 200,- abych byl kompletní
Já nyslím, téměř že nic. Pro malý klub naší velikosti je to skoro ideál.
Programovat loko a nastavovat fredy nastavit na jiné centrále, nejlépe mít dvě.
Jednu na programování a zálohu a druhou na ježdení v kolejišti/modulišti.
Zde je velmi žádoucí aby tato centrála měla i výstupy "Loconet B" a "Loconet T" jako to má třeba UHLENBROCK IBX, nebo DR5000.
Bylo to tu už popsáno:
Loconet B je klasické rozhraní pro Loconet RJ12 6/6 - tedy Loconet + RailSync na pinech 1 a 6 - výstup nutný pro boostery.
Loconet T je upravené rozhraní pro Loconet RJ12 6/6 - tedy Loconet + DC napětí 1 a 6 pro napájení obladačů - zde je nutné pro tento výstup nastavit proudové omezení tak, aby vydrželo napájet všech 30 ovladačů.