Hlavní bod co se nám tu zvrhnul - Zkrácení velikosti zhlaví. Kdybych se rovnou pouštěl do něčeho velkého (Zrovna jsem při příležitosti cesty za příbuznými navštívil Slovenksou Kremnici a přišlo mi to jako moc pěkný námět, 5ti kolejná stanice v oblouku ve městě s všelijakou potřebou pro náklad i pracovní sílu(nachází se tam mincovna, dnes již na Eura)), tak bych určitě přemýšlel o kratších/ostřejších výhybkách. Zrovna u toho Čachnova to ale opravdu "tolik" neudělá. Jelikož na pravém zhlaví je jen jedna výhybka č.1 zkrácení by bylo zhruba jen rozdíl mezi EW3 a 74902 Weinert.
Druhé zhlaví už by se zkrátilo o těch dříve naznačených 25cm
U těchto testů jsem neřešil narovnání za srdcovkou ani krácení mezi po sobě jdoucími výhybkami, jde čistě jen o zkoušku. Dejme tomu že pečlivou prací s EW3 by jsme tam našli asi i 40cm. Teď by šlo ještě o to, kam je věnovat, protože jsou vlastně dvě možnosti.. Jedna zachovat celkovou délku stanice cca 4m od výhybky k výhybce a prodloužit tím dopravní koleje, nebo zachovat délku dopravních kolejí a díky tomu na 4m prostoru nacpat i delší kusou kolej vedoucí od manipulační (v dnešní době co jsem pochopil k nakládce dřeva).
Nerad bych budil dojem nějakého elitáře, stanice by byla určitě pěkná i s EW3, ale přes to všechno se cítím spíš na ty 6-ti stupně. Pokud se pro stanici nikdy nikde nenajde místo, vyjmu středový díl a bude plně funkční jako koncová na domácí poježdění. Případně pokud by zdržovala GVD tak by se dala provozovat jako jednoduchá stanička/výhybna o dvou dopravních kolejích a manipulační se dá z GVD úplně vynechat, přijde mi že řešení je spoustu i s těmi dlouhými výhybkami, a jak píšu, radost to bude dělat i kdyby se na tom mělo jenom šoupat doma

MartinK: Stejně jako u Honzy, budu moc rád za jakoukoliv sbírku fotek, libovolné doby/stavu/tvaru

michal_n_cz: Na tom plechu to bude docela vysoká šance, protože plechová je i minimálně ta (a)symetrická směrem k vlečce - viz https://d34-a.sdn.cz/d_34/c_img_gW_g/AnbDpU.jpeg hádám, že tu při rekonstrukci neměli moc důvod vyměňovat? Ale navrhovat si vlastní trojcestnou, i jednoduchou výhybku je úplně mimo mě

OndraFíra: Pohled na tvoji práci je moc pěkný, paradoxně ty výhybky na fotkách nebudí zase až tak gigantický dojem. Díky i za odkazy na výměny detailů. Budí to ve mně dojem, že se to dá zvládnout celé i napříč epochami.