zdeno píše:Mam jeden server a z neho obsluhujem 5 ovladacu. Problem je v tom, ze jednotlive kanaly se prideluji automaticky a vubec nezalezi na tom, jaky kanal jim pridelim.
napriklad:
AT+CIPSTART=2, "TCP , 192.168.4.1",80
tady prikazujem pouzit kanal "2" a chcem kanal cislo "2".
Ale druhy ESPO1 odpovi "0,CONNECT", coz je ponekud divne.
Ovladac bude muset dynamicky prevzit prideleny kanal a vysilat na nem.
Asi mám jinou dokumentaci než ty. V té mojí se píše:
AT+CIPSTART=
id,
type,
addr,
portid: 0-4, id of connection
type: String, “TCP” or “UDP”
addr: String, remote IP
port: String, remote port
Takže
ID je jen lokální identifikace spojení, aby jsi si mohl vybírat do kterého spojení posíláš data. Nemá to nic společného s kanálem a nemá to nic společného s protistranou. Protistrana může mít úplně jiný systém číslování, nebo označování spojení. A vůbec jich nemusí být jen 5.
V "normálním" světě TCP/IP se spojení označují spíš pomocí "file handle" a jejich počet se definuje pro přihlášeného uživatele, respektive pro potřeby operačního systému. Na pořítačích 80386 se používaly menší tisíce, teď je to trochu víc.
Označování spojení čísly 0-4 je jen ústupek směrem k hayes AT příkazům (které je po pravdě výhodnější po prvních experimentech opustit).
zdeno píše:Aj step down convertery maji vlastni odber, ktery dost neguje usporu energie.
Vyrobil jsem si jeden kus s timto convertorem a odbery se moc nelisi. Dokonce v SLEEP modu je odber vyssi o 6 mA nez s drop-out regulatorem z 4,2 V na 3,3 V.
Netvrdím, že step down konvertory jsou samospásné. Hlavně jich je velmi velké množství a každý z nich sleduje nějaký cíl, proto je potřeba k nim velice důsledně číst dokumentaci. Já mám například velmi rád MSP2315s, který má účinnost někde kolem 98%, proud až 3A v atraktivním pouzdře TSOT23-8, ale docela určitě se nehodí pro bateriové aplikace.
zdeno píše:Celkem silno uvazujem o malem relatku, ktere by pripojovalo seriovu Schottky diodu a tak zmensilo 4,2 V na 3,6V a pri dosazeni 3,6 V ji odpojilo.
Prostredky ma na to procesor zabudovane (ADC).
myslim toto jazyckove relatko:
Tak je pravda, že elektromagnetické relátko patří k tradičním spořičům energie.