scalewelly píše:Co se týče toho čtvrtka kluci tak sorry ... bohužel je to pravda co se týče pětiminutovky o kuchyřině a kebabu ... taky je mi to odporné a ani nevim jak na to přišla řeč ...

Upozornění: Tento příspěvek obsahuje explicitní zlo. Slabší povahy by jej neměly číst. A už vůbec se nehodí na modelářské fórum.
Slyšel jsem tuhle Urban Legend (nemá to nic společného s Danem U.) o deseti různých podnicích, převážně řeckého či čínského typu. Zkusíme se nyní jako dospělí rozumně uvažující lidé zamyslet nad smysluplností tohoto žvástu, ano?
- Chemický rozbor není "všeobecný". Tento je vždy dělán za účelem zjištění nějaké _konkrétní_ látky a jeho výsledkem je ano/ne (popř. procentuelní zastoupení). Z tohoto důvodu vám například při krevním testu nezjistí HIV v krvi, pokud není test na jeho přítomnost přímo zaměřen. Jaká je pravděpodobnost, že by byla v náhodné restauraci (1. proměnná) provedena námátková kontrola hygienikem (2. proměnná) a test byl zaměřen zrovna na přítomnost spermatu (3. proměnná). Téměř nulová, že?
- Vezměme v úvahu, že by se skutečně kuchaři tohoto podniku ve své zvrácenosti ukájeli do kebabů. Zdravý muž produktivního věku zvládne vyprodukovat za den dejme tomu pět dávek. Pomineme to, že tím ztratí cca dvě hodiny čistého času v průběhu dne a zaměříme se jen na výsledek. Touto legendou nejvíce proslulý Kebab na Národní třídě má čtyři stálé pracovníky. Aby pokryli osmihodinovou směnu, musel by každý jeden z nich trávit svou dvouhodinku v zákulisí a zásobovat. Na práci by tedy zbývali jen tři a to při tamějším provozu rozhodně nestačí. Mimoto při produkci cca jednoho Kebabu za minutu by nemohli stíhat "plnit".
- Výše uvedený příklad je absurdní už ze své podstaty, proto se zabývejme tím o něco pravděpodobnějším - že je takto ujetý jen jeden ze zaměstnanců. V takovém případě mu jeho úchylku bude patrně trapné provozovat za vědomí ostatních zaměstnanců, kteří by pro ni patrně neměli pochopení. Musel by tedy svou diverzní činnost provozovat tajně a opatrně. Šance, že by jej u toho nikdo neobjevil, je nepřímo úměrná době, kdy se této své zálibě bude věnovat. A pozor, nyní narážíme na jediný bod, kde jsem ochoten připustit alespoň latentní náznak pravdy. Mohlo se někdy někde stát, že takový jedinec byl přistižen při činu. V takovém případě jsem si jist, že měl padáka na hodinu a v potravinářském průmyslu již jistě nepracuje. Moc bych nedal za to, že prokázala-li by se jeho soustavná práce, bude si tento moci užívat už leda tak do Eurest-kejdy na Pankráci.
Co z toho všeho plyne? Dál budu jíst s klidem vše, co mi v restauracích, hospodách i u stánků z pizzou či kebabem naservírují. Pokud bude mít někdo tendenci mne přesvědčovat o tom, že jsou v tom kdovíjaké hnusy, ať si poslouží. Děvčata se tím koneckonců doma "cpou" průběžně a také na to neumírají. A ostatním doporučuji - nevěřte všemu, co slyšíte.