Tak další pokračování anabáze. Odeslal jsem dekodér do servisu ZIMO a předevčírem se vrátil. Neplatil jsem vůbec nic, ani dopravu (to bylo hned podezřelé). Nicméně v popisu práce na faktruře stojí doslovně: Hardreset --> OK, Software-Update.
Problém tedy byl v SW, avšak zřejmě nějaká vada musela proběhnout, nic jsem vědomě neprogramoval, neměnil... Inu, vsadil jsem dekodér do mašinky s novým motorem a ono to jezdí. ALE: měl jsem tam zvukový projekt Jacek, který je pryč. Nyní je tam sice diesel (aspoň něco), ale zjevně jiný typ. Mašina měla nastavené CV 2 - 5 tak, aby to spolupracovalo s iTrainem, nastavení je pryč. Byla také změněna CV29, zejména je nyní nastavená 2-bytová („vysoká“) adresa dle CV17+18, povolen analogový provoz, potřeboval jsem reverzovat chod (bit 0). A nyní hodnoty v CV29 nejdou přeprogramovat, na programování nereaguje. Projekt nemám nijak zálohovaný, ani nejsem expertem v programování dekodérů. Tak to vypadá na domluvu s prodejcem, nebo nevím...
No, berme to z pozitivní stránky. Mašina jezdí, nový motorek pěkně tiše přede, zvučí, píská, houká, svítí (i když trochu jinak). Těch několik měsíců čekání na díly a totální rozborku jsem aspoň využil na provedení lehké provozní patiny
TT, DR5000, Z21, iTrain...