Zmenšené měřítko vozů a Lokomotiv firmy MTB

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Zmenšené měřítko vozů a Lokomotiv firmy MTB

Příspěvekod PASKVAL » čtv 09 bře, 2017 6:05 pm

A2C píše:
vvitty píše:A2C: No tak zkusenosti s konstrukci mas, ted uz jen se pustit do vyroby a udelat konecne nejaky pekny, verny model. Rad si ho koupim, pokud to nebude na me prilis moderni elektrika.

A prečo by som to robil keď tu ľuďom stačí MTB? :)
Ak sú pekné modely od iných výrobcov tak si pokúpim tie a keď nie sú tak si urobím modely pre seba a pre pár známich z kovu pre relax, viac mi netreba. :)

Pan tu uz raz vyrobu modelov rozbiehal :-D
viewtopic.php?f=27&t=3340
PASKVAL

Příspěvekod A2C » čtv 09 bře, 2017 6:26 pm

Ano bol tu pokus, zlyhalo to na ľuďoch ostatne ako vždy :lol:
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod Hanysek » čtv 09 bře, 2017 6:33 pm

A2C píše:Ano bol tu pokus, zlyhalo to na ľuďoch ostatne ako vždy :lol:

Proč v množném čísle? Zlyhalo to na jednom člověku :D
Hanysek

Příspěvekod ČouĎák » čtv 09 bře, 2017 6:53 pm

jihous píše:Já bych ještě do diskuze o kvalitě čar v monitoru a výsledným efektu:
Jako vlastník sedmi nemovitostí jsem již ledacos zažil, i viz můj příspěvek výše. Nevím jak funguje 3D projekce a následný výlisek, ale vím jak funguje 3D projekce ve stavebnictví (ideál kuchyně či koupelna) a co je ve výsledku, dále zásahy architektů na vzhled atd...... a výsledek je, že si stříknete do kalhot a ještě jsou vícepráce. (pro dokonalého Brejlu a ČouĎáka - stejně kvalitnějšího zhotovitele neseženete a dělat kuchyň z lamina, či si sám lisovat dlaždice se mi opravdu nechce)

Tudíž si myslím, že co je v monitoru nemusí vypadnout z lisu (a opět pro dokonalého Brejlu či ČouĎáka) Vám se nelíbí - najděte si jiného zpracovatele - my lisujeme pro automotive (brácha dělá v továrně cca 2-2700 ks vstřiků denně na tři směny pro mnohé automobilky).

jak listuji tak bych ti to rád uvedl na pravou míru.....nikdy jsem nenapsal,že chci dokonale zmenšený model,protože jsem byl u toho kdy se vylisoval první kus karoserie a po zhlédnutí a ve zmenšeném měřítku nebylo ono a drobnými úpravami se to upravovalo tak aby to padlo do oka.

mám 3D pohled a nároky vyšší ale to bude tím,že jsem soutěžil s plastikovými modely letadel a dokonce jsem byl několikrát mistrem republiky ale tímto se tu nechci chvástat :wink: .....a už se tu musím zase opakovat,tak si to přečti!
Počítač nýtů nejsem a to jsem soutěžil i s letadly kde ty nýty byly nebo byly dodělávané a u některých jsem dělal výřezy a znázorňoval do detailu jak zbraně tak i kokpit s přístroji a rafičkami....ale to bych napsal hodně dlouhý seznam co se dalo dělat se sériovou stavebnicí letadel z Prostějova.. :!:,chyby tam někdy byly ale nebyly tak markantní a povětšinou se daly upravit.. :!: ...ale u MTB se to nedá.. :!: :!:
Z tohoto důvodu jsem pochopil jak složité je udělat detail! ale to co dokazuje nejmenovaná firma je odrbávka velkého kalibru! za DRAHO! Samozřejmě chápu i to,že každý model může mít chybičku ale musí to trochu sedět a né,že to lítatá ve všech osách a základního rozměru se nemám z čeho dopočítat!...u 163/363 dokonce úhel lítá o víc jak 10°

jak by se ti líbilo koupit ve stejném obalu dva výrobky a každý s jiným složením kdy ten kvalitnější vyjde na stejné peníze a někdy i levněji....v tom případě si někdo pěkně mastí kapsu na tom ošizeném... :!:

Kulsud píše:
Neznám Brejlu ani Čouďáka, ale zastanu se jich. Nikdy nenapsali, že chtějí model dokonalý, prostě zmenšeninu 1:87. Chtějí model s rozumnými detaily a kompromisy. Co je špatného na tom chtít, aby model dieselové lokomotivy H0 se zvukem za zhruba 7000, uspokojil i náročnějšího modeláře.

Děkuji a konečně další z mála kdo to pochopil... :wink:
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Příspěvekod MirekTT » čtv 09 bře, 2017 7:29 pm

No ty kjávo, vy teda jedete :lol: :lol: :lol:
. Co je špatného na tom chtít, aby model dieselové lokomotivy H0 se zvukem za zhruba 7000, uspokojil i náročnějšího modeláře.

Další hezká věta s nedotaženou myšlenkou. Samozřejmě na tom nic špatného není. Stejně jako není nic špatného na tom, že Báňa takový model vyrobit nechce. Je to jeho věc a jeho zákazníků.
A nevěřím tomu, že kdyby to udělal rapidně by mu stouply tržby. Nestouply z jediného prostého důvodu. Toto fórum není průřez trhu s modelovou železnicí.

Buďto jste schopni si to připustit, nebo mě klidně bavte dál, opravdu to tady čtu :lol: :lol: :lol:
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Zx1974 » čtv 09 bře, 2017 7:31 pm

Brejla píše:......
To jsi napsal pěkný nesmysl. V systému CAD/CAM z lisu musí vypadnout to, co je na monitoru. Změna může být pouze po zásahu konstruktéra formy, pokud se z technologických důvodů nedá něco vylisovat. Ale to v žádném případě nejsou několikamilimetrové rozdíly v délce výlisku. Konstruktér formy v podstatě na 3D model výlisku naroubuje vtokový a odvzdušňovací systém, ale do tvaru výlisku nijak nezasahuje.

Doporučil bych, kdyby tě někdy napadlo zkonstruovat a realizovat nějaký plastový výlisek, tak aby jsi ten nápad zas rychle zavrhl. Nedopadlo by to dobře, nevíš o té problematice vůbec nic. Jinak za mě největší perla v tomto vlákně.
Zx1974

Příspěvekod vvitty » čtv 09 bře, 2017 7:37 pm

PASKVAL píše:
A2C píše:...

Pan tu uz raz vyrobu modelov rozbiehal :-D
viewtopic.php?f=27&t=3340

no jo, on ten prechod od plkani na foru k vysledkum neni bezbolestny.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod ČouĎák » čtv 09 bře, 2017 7:40 pm

Žvásty nikdy bolet nebudou... :lol:

co mám namalovat na monitor když mám požadavek na obdélník?......trojúhelník?.... :lol:
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Příspěvekod vvitty » čtv 09 bře, 2017 7:45 pm

zkus kolečko. dost to pomáhá.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod viky » čtv 09 bře, 2017 7:51 pm

sidlo píše:
Brejla píše:Docela zoufalý pokus se vykecat z nepříjemné situace. :mrgreen:
U starších výrobků, kde elektronická dokumentace neexistuje, není problém udělat 3D scan, ten zparametrizovat a postupovat obdobně.

Kdyby předchozí výrok byl pravdivý, a skutečně nebyl problém tu dokumentaci udělat, tak tu máme plno firem co dělají perfektní modely.

Jak bylo ukázáno i na odkazech do jiných vláken. I firmy s mnohem větším rozpočtem se potýkají s úplně stejnými problémy co se týká věrnosti modelu a jeho předlohy. Takže on to problém asi bude. Nikoli však technický, ale problém ve zdrojích pro přípravu pro výrobu. Totiž ten kdo prodává automobilce, tak to dělá za úplně jiné peníze než ten kdo prodává skupince železničních nadšenců.

Jak jsem už zmínil výše, ten kdo ignoruje základní ekonomické zákony zde může do nekonečna tvrdit, že by to uměl lépe udělat za stejné peníze. Jenom nevím, zdali lže jenom nám nebo i sám sobě.

Jen by mě zajímalo o kolik korun by jsme si měli připlatit aby na výtvoru MTB byla správná rozteč nárazníků ???
viky

Příspěvekod ČouĎák » čtv 09 bře, 2017 7:57 pm

viky píše:
Jen by mě zajímalo o kolik korun by jsme si měli připlatit aby na výtvoru MTB byla správná rozteč nárazníků ???

nic,museli by používat místo koleček čtverečky... :lol:
ČouĎák

Příspěvekod novk2007 » čtv 09 bře, 2017 8:11 pm

Já nevím jak vy ale když jsem viděl u Jardy od MTB T 478 1003 a ted co jsem koukal na modely biz a další tak modely jsou už někde vyprodané . Takže mašinky od MTB se prodávají dál a dál a hodně lidem to nevadí .
novk2007

Příspěvekod ČouĎák » čtv 09 bře, 2017 8:23 pm

jen ať se prodávájí.....T478.1003 ta by ještě ušla.
ČouĎák

Příspěvekod A2C » čtv 09 bře, 2017 8:25 pm

MirekTT píše:Toto fórum není průřez trhu s modelovou železnicí.

Dovolím si nesúhlasiť! Toto fórum má 4157 registrovaných užívateľov. Prieskumy verejnej mienky, volieb atď sa robia aj z menšieho počtu dotazovaných osôb, naviac tu máme krásny prierez všetkých kategórii ľudí, od riaditeľov zemegule, rypákov, zabednencov, odborníkov, fanatikov do MTB, ( :lol: ) fajnšmekrov, realistov, hračičkov, ale i ľudí ktorý len pri vláčkoch vypnú (ja) :)
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 09 bře, 2017 8:30 pm

novk2007 píše:Já nevím jak vy ale když jsem viděl u Jardy od MTB T 478 1003 a ted co jsem koukal na modely biz a další tak modely jsou už někde vyprodané . Takže mašinky od MTB se prodávají dál a dál a hodně lidem to nevadí .

jestli to nejni tím, že bardotka ověřovačka je to nej co MáToBlbě udělalo, teda krom přestavníků :lol:
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)