jihous píše:Já bych ještě do diskuze o kvalitě čar v monitoru a výsledným efektu:
Jako vlastník sedmi nemovitostí jsem již ledacos zažil, i viz můj příspěvek výše. Nevím jak funguje 3D projekce a následný výlisek, ale vím jak funguje 3D projekce ve stavebnictví (ideál kuchyně či koupelna) a co je ve výsledku, dále zásahy architektů na vzhled atd...... a výsledek je, že si stříknete do kalhot a ještě jsou vícepráce. (pro dokonalého Brejlu a ČouĎáka - stejně kvalitnějšího zhotovitele neseženete a dělat kuchyň z lamina, či si sám lisovat dlaždice se mi opravdu nechce)
Tudíž si myslím, že co je v monitoru nemusí vypadnout z lisu (a opět pro dokonalého Brejlu či ČouĎáka) Vám se nelíbí - najděte si jiného zpracovatele - my lisujeme pro automotive (brácha dělá v továrně cca 2-2700 ks vstřiků denně na tři směny pro mnohé automobilky).
jak listuji tak bych ti to rád uvedl na pravou míru.....nikdy jsem nenapsal,že chci dokonale zmenšený model,protože jsem byl u toho kdy se vylisoval první kus karoserie a po zhlédnutí a ve zmenšeném měřítku nebylo ono a drobnými úpravami se to upravovalo tak aby to padlo do oka.
mám 3D pohled a nároky vyšší ale to bude tím,že jsem soutěžil s plastikovými modely letadel a dokonce jsem byl několikrát mistrem republiky ale tímto se tu nechci chvástat

.....a už se tu musím zase opakovat,tak si to přečti!
Počítač nýtů nejsem a to jsem soutěžil i s letadly kde ty nýty byly nebo byly dodělávané a u některých jsem dělal výřezy a znázorňoval do detailu jak zbraně tak i kokpit s přístroji a rafičkami....ale to bych napsal hodně dlouhý seznam co se dalo dělat se sériovou stavebnicí letadel z Prostějova..

,chyby tam někdy byly ale nebyly tak markantní a povětšinou se daly upravit..

...ale u MTB se to nedá..
Z tohoto důvodu jsem pochopil jak složité je udělat detail! ale to co dokazuje nejmenovaná firma je odrbávka velkého kalibru! za DRAHO! Samozřejmě chápu i to,že každý model může mít chybičku ale musí to trochu sedět a né,že to lítatá ve všech osách a základního rozměru se nemám z čeho dopočítat!...u 163/363 dokonce úhel lítá o víc jak 10°
jak by se ti líbilo koupit ve stejném obalu dva výrobky a každý s jiným složením kdy ten kvalitnější vyjde na stejné peníze a někdy i levněji....v tom případě si někdo pěkně mastí kapsu na tom ošizeném...
Kulsud píše:
Neznám Brejlu ani Čouďáka, ale zastanu se jich. Nikdy nenapsali, že chtějí model dokonalý, prostě zmenšeninu 1:87. Chtějí model s rozumnými detaily a kompromisy. Co je špatného na tom chtít, aby model dieselové lokomotivy H0 se zvukem za zhruba 7000, uspokojil i náročnějšího modeláře.
Děkuji a konečně další z mála kdo to pochopil...