No ďalšia nepríjemnosť, hadice a topná spojka sú vyrobené z snáď penového polystyrénu a lámu sa snáď už pri pohľade, druhá Gorilka bola už o poznanie ľahšie demontovateľná, ale pri tom mi vypadali aj svetlovody a kabína, lebo proste to asi zabudli prilepiť. Naviac niektoré detaily na streche začali tiež padať, lebo evidentne tam kde lepidlo malo byť, nebolo.
Normálne neviem či by to neskladali lepšie aj cvičené opice...
EDIT:
Nemáte náhodou niekto skúsenosť ako nastaviť v ES499.0 funkciu F1 aby sa menil smer svietenia reflektora v závislosti od smeru osvetlenia F0?
Vypnúť reflektor keď svietia pozičné svetlá (prepínačom na plošáku) a nastaviť aby F1 svietil reflektor na jednej strane a F2 na druhej som dokázal ale ďalej sa akosi neviem pohnúť vďaka absencii podrobného návodu ku ES499.0 a hrozným Nemeckým návodom k Kuehn T125 V2
Bohužiaľ tak ako to chcem to nejde...
EDIT2:
Dospel som do štádia kedy sa mi smerovo mení reflektor na základe svetiel, avšak musím mať zapnutú fuknciu F1 aj F2 na F1 priradenú smerovú závislosť aj na F2 priradenú smerovú závislosť.
A teda:
CV35 = 4
CV36 = 8
CV51 = 32
CV52 = 64
Dekodér je Kuehn T125 V2 MTC21
http://www.xn--khn-hoa.com/files/T125_V2_de_a.pdfBohužiaľ nefunguje mi nastavenie:
CV35 = 12 (4+8)
CV36 = 0
CV51 = 96 (32+64)
CV52 = 0
Vtedy trvale svieti reflektor len na jednej strane.
No budem to skúmať ďalej

EDIT3:
Už to funguje!
Nastavenia pre tento dekodér sú:
CV35 = 12
CV36 = 0
CV51 = 32
CV52 = 64
Takto spínate reflektor len tlačítkom F1 a je smerovo závislí na pozičnom osvetlení
Ešte idem skúsiť koncové osvetlenie

EDIT4: Zdá sa že koncové svetlá sa nedajú odpojiť, bez HW úpravy v zapojení. Ak ste náhodou na to niekto prišiel napíšte prosím riešenie.
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse