Diskuze - novinky TT 2016

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Diskuze - novinky TT 2016

Příspěvekod ČouĎák » pon 03 říj, 2016 7:47 am

Tomáš píše::lol: Já nechápu,že vás to furt dokola baví se takhle pošťuchovat ! ......

Já to taky nechápu,jak někdo má dvojí metr.

model celkově a rozměrově včetně úhlů mimo a to je H0 v pořádku!

v TT u báňocoura hranaté okna nevadí + další chyby co jsou tam nasekané a od tilliga vadí pluh!

tak by to chtělo spravedlivý názor a né propagaci atrapy!
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Re: IGRA výtopna

Příspěvekod jihous » pon 03 říj, 2016 9:47 am

RSC píše:Tady je novinka od IGRY - výtopna. Hezká....
Ale slibovaných vozů se nedočkáme, určitě ne tento rok :( Páč TTečkáři mají smůlu... nejsou prioritou...
vyt1.JPG
vyt2.JPG

Kdyby si chtěl někdo plánovat prostor, tak snnad tohle trochu pomůže.
vyt3.JPG

Luxusní práce, zřejmě luxusní cena, ale ježíšek bude muset přinést, protože na prezentaci modelů jedinečné. Víc může být už jen rotunda Červena Skala se dvěma kruhovejma stáními a zázemí.
jihous

Příspěvekod peter.sid8 » pon 03 říj, 2016 10:36 am

pravidelne citam tieto diskusie............. poviem sam za seba

- vtedy pred par rokmi, ked zacala f.MTB, velmi som tomu fandil a samozrejme som chcel aj nejaky ten model kupit.
- bol som v jednom nemenovanom obchode v BA a postavil som si obe prvovyrobene T478.3 (zeleno biele) od Roco a od MTB.
- nekupil som ani jednu. Na Roco mi vadili tie madla a MTB vypadalo nejako divno, neviem v com ale vypadalo divne. Velke napisy tabulky a tie madla, hore pri dverach boli a dolu len akysi "zmrd" ....neviem to napisat inak :lol:
- tak som to nechal tak a kupil som dve T435 od tilligu
- potom prisiel Kuehn so seriou T478.3, a len podla obrazkov som usudil ze urcite kupit tieto. Nakoniec som kupil celkovo 4ks od Kuehn-a
- potom prisla Bardotka MTB..........tiez som ju videl, nedal som na ziadne diskusie, ale zasa tie madla........a popisy a tabulky, celkovo to vypadalo take nedotiahnute, odflaknute
- elektriky - na to som neni zatazeny, tie som akosi prehliadol
- 714 CD to nie je moj zaber.........ja som na ČSD
- prisiel kocur od MTB, a tiez mi pripadal akysi divny, nedorobeny, cosi mu chyba........neviem co ale po tom ako som tento model zhliadol, porovnal som staru pohladnicu z nejakej vystavy ČSD s modelom, nepasuje mi tam nieco.
- neriadim sa nejakymi vykresmi, presnymi rozmermi, pozriem a vidim
- za seba vsak poviem, kocura od MTB nekupim. Pockam na tillig-a a ak ani ten nebude ok, nekupim ani jeden
- cakam na T458 od MTB, zatial na dostupnych fotkach vypada ako najlepsie prevedeny model. Uvidime, uz mam pripravene nejake obrazky, pridem, pozriem na model a ked sa mi bude pozdavat kupim.
- a ked nie tak peniaze pojdu na iny
- cakam na Bardotku od Kuehn-a tiez nejakych par rokov, ale nevadi, momentalne (aspon pre mna osobne) to nie je problem, kolajisko zacinam stavat nove (po nejakej 3 rocnej pauze) a kym bude hotove, tak verim ze dovtedy tie bardotky budu
- viem vsak jedno - od MTB nekupim T487.3, T478.4, T478.1, T466............. a uvidim ako dopadne T458. Chcel by som aspon dve cervene so zltym pruhom

Dnesne moznosti pri 3d CAD programoch su neobmedzene. Celkovo je to otazka zopar hodin, vyhrat sa s konecnym tvarom v PC, tak aby to vypadalo inak ako to vypada.
Pri vyrobe formy v Cine ma priame naklady cca 10.000 eur pre jeden model. Nehovorim o tom, ze urcite diely ma spolocne, ale to predsa vsetci vieme. Plastarsky priemysel v Cine je momentalne na takej urovni, ze ziadny iny vyrobca mimo ciny nevie konkurovat s cenami a nebojim sa napisat ani s kvalitou. Robim v tomto obore, CAD grafiku, ceny a terminy pre vyrobu foriem poznam velmi dobre.
Neviem v akom programe sa narhuje model v 3d prostredi.........Solid edge, solid works a catiu doverne poznam, tie programy ukazu rozdiel v disproporciach uz na monitore. Existuje 3d tlac s presnostou +/-0,05 mm ktora stoji pre jeden model do 500 euro. Tieto dve technologie dokazu zrychlit a velmi skvalitnit navrh plastovych suciastok.
Tieto technologie by mali nastupit este pred vyrobou formy, tam sa to uz preraba tazsie. Ale aj v samotnej forme sa to dokaze upravit, su tam vyssie naklady ale ide aj to.
Nie je to o Cine, a tvrdeni "co je Cinske stoji za prd :lol: ...........s prepacenim. Je to len o nedoslednosti pri navrhu vyrobku v PC. Predpokladam, ze neexistuje 3d vytlacok, ved niektore veci biju do oci. Predpokladam ze modely sa navrhuju v prostredi Solid Works (moj typ podla obrazkov na stranke MTB).
Tu by stacilo malo.......alebo je to vela????
1.zainvestovat do lepsieho 3d SW ktory dokaze lepsie zvladnut priestorove plochy a krivky
2.pripadne si dat skooperat tvarove plochy niekam, kde maju lepsie 3D CAD. Automotive firiem s catiou je v Prahe dost
2.vymenit grafika, ktory tieto diely navrhuje
3.alebo ho lepsie zaplatit a castejsie ho poslat do nejakeho depa, nech sa ide pozriet na to co navrhol
4.dosledne sa pohrat s detailami
5.vypocut si (aspon tie vecne) pripomienky od nas
6.zobrat 3d vytlacok a porovnat si ho priamo so skutocnou lokomotivou

len jedna vec ma mrzi. Prisiel vyrobca, ktory mohol urobit vyborny dojem, mal trh minimalne v Cechach a na Slovensku (teoreticky Polsko, Madarsko, Nemecko pri niektorych modeloch) a v konecnom dosledku nas ubera o moznost ze nejaky iny vyrobca by prisiel na trh s nasim typickym CSD modelom.
vsetky stroje ma tak povediac pod oknom, nemal by byt problem dostat presne miery, tvary, zaoblenia a vyhrat sa s nimi. Ma tu plno modelarov, ktory mu radi pomozu.

Je to smutne, ale poviem k tomu uz len tolko: Skoda ze je na trhu MTB, obera nas o moznost nasich CSD, CD a ZSR modelov od inych vyrobcov, ktore su (samozrejme) tiez plne kompromisov, ale aspon na prvy pohlad nikomu "nekolu do oci".

Modelarcina je pekna zaluba, draha, casovo narocna.............a v mojom pripade nerobi mi problem pockat na poriadny model aj dlhsie

P.S. Nechcel som robit reklamu ani antireklamu na nejaky model od ziadneho vyrobcu. Napisal som len to ako to vidim ja.

moje terajsie modely:
- sergej Roco 2x
-T478.3 kuehn 1x a uz par rokov cakam na dalsiu seriu chcem este 3ks
-T478.1 cakam uz par rokov, chcem minimalne 3x
-T435.0 tillig 2x
-T458.1 ak sa podari od MTB minimalne 2x
-a ak pojde do vyroby T466.0 od MTB a podari sa tak jedna urcite
-a kto nam v TT vyrobi cmeliaka???????????????????

povodne kolajisko aj s modelmi som predal jednemu modelarovi do Prahy, a nove sa stale planuje

Peter
Naposledy upravil peter.sid8 dne pon 03 říj, 2016 11:19 am, celkově upraveno 3
peter.sid8

Příspěvekod George V. » pon 03 říj, 2016 10:42 am

Přesné a výstižné.... Kde se to podepisuje? :)
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod j p » pon 03 říj, 2016 11:51 am

peter.sid8 píše:....

-a kto nam v TT vyrobi cmeliaka???????????????????
Peter

Cmelaka vyrabi Norkin (z mosazi).
http://www.norkin-model.ru/index.php?option=com_content&view=article&id=57&Itemid=71
+ kliknete na galerii

K vyse uvedenemu bych mozna jeste dodal, ze mnoho problemu je zpusobeno nekvalitni nebo neexistujici vystupni kontrolou. Na mnoha modelech je spatne nastaveny soutisk barev tamponoveho tisku a/nebo spatne nastaveny zdvih stroje (drobny tisk spravne, ale tabulky rozpite). Chybi preciznost serizeni. Pritom na spravne nastaveni se spotrebuje jen jeden vylisek a nejaky ten cas. Podobnymi neduhy trpely nektere modely BTTB - jenze tehdy bylo plneni planu dulezitejsi nez kvalita. MTB ma zrejme nastavene vyrobni tolerance podstatne jinak, nez na co ja jsem zvykly z prace. Asi proto mi to vadi - ty chyby, ktere oni pusti by u nas putovaly do kontejneru. Nekteri zakaznici jim to toleruji a ti narocnejsi (Peter) si to nekoupi.
Minuly tyden jsem zkousel potisknout cisterny od MTB, ale ouha, je k tomu potreba, aby byly vsechny stejne. Nekolik malo se podarilo, ale vetsina ne. Jsou co kus to original, takze nastaveni pro jeden kus nelze pouzit pro jiny kus. V provozu na kolejisti to videt neni.

Preci neni normalni, aby renomovany vyrobce mel horsi povrchovou upravu, nez co mam ja v amaterskych podminkach doma. Prikladam fotku z prave zpracovavane miniserie boxcaru - aby si nekdo nemyslel, ze to jsou jen "moudra" od klavesnice. Do novinek 2016 je nedavam, jsou to modely podle americkych predloh.
Přílohy
NYC_157947.jpg
Velikost TT: 1. Pennsylvania Railroad 1940-1960 2. CSD 1946-1993
j p

Příspěvekod myrha » pon 03 říj, 2016 5:26 pm

narazil jsem na info k ČD 851 028 - cituji: "Z organizačních důvodů přesunuto na rok 2017, obsazená výrobní kapacita, nejsou lidi"
kráva je prý už u výrobce fuč...
http://mtb-model.com/pages/product.php?id=126&lang=&meritko=TT
myrha

Příspěvekod Tomáš » pon 03 říj, 2016 5:44 pm

myrha píše:narazil jsem na info k ČD 851 028 - cituji: "Z organizačních důvodů přesunuto na rok 2017, obsazená výrobní kapacita, nejsou lidi"
kráva je prý už u výrobce fuč...
http://mtb-model.com/pages/product.php?id=126&lang=&meritko=TT

Hm zrovna na tenhle model jsem se moc těšil,ale i tak dobře momentálně stejně moje zdroje jdou do stavby kolejiště. Nechci taky spekulovat,ale slyšel jsem něco o tom,že se jim kroutí kastle,takže možná to bude tím.
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Jeff Hopper » stř 05 říj, 2016 7:46 pm

Ještě k novinkám v Lipsku:
handmuster 742 - http://jefftt.rajce.idnes.cz/Lipsko_Mod ... C04594.jpg - ten pluh prý takto u seriovek nebude :?:
MTB 721(taky zrovna ne dokonale připraven na vystavování) - http://jefftt.rajce.idnes.cz/Lipsko_Mod ... C04638.jpg
Khuenovic novinky(el. nemají zběrače páč prej jde o zkušební vzorky nástřiku) - http://jefftt.rajce.idnes.cz/Lipsko_Mod ... C04607.jpg
Jeff Hopper

Příspěvekod peter.sid8 » čtv 06 říj, 2016 1:30 pm

vie niekto nieco nove o voznoch "Has" vo verzii ČSD od Karsei, kedy budu v predaji?
Na stranke http://www.karsei-modellbahn.de ani zmienka o tychto voznoch

dik za info

Peter
peter.sid8

Příspěvekod Zejmi » pát 07 říj, 2016 8:24 pm

Taes od Karsei jsem dnes osobně viděl u p. Dvořáčka a povím Vám, za cenu kolem 1000 Kč je to obludnost nad obludnost, nedivím se, že o nich nikdo nikde nepíše. Je širší než má být (o cca 3 mm), střecha je přisedlá, bočnice neodpovídají, masivní stupačky vypadají humpolácky, čela vozu mají příčky ve špatné rozteči, s lávkou, které proporčně vůbec neodpovídá skutečnosti, nemluvě o podvozku, který ani z metru nevypadá jako 26-2.8, spodek vozu je prakticky hladký. Měl jsem možnost porovnat tento model se sestavenou stavebnicí Es Pečky v TT, staršího provedení z 90. let v TT a s vozem Taes H0 od MTB. V porovnání s vozem MTB šlo vidět, že vůz v TT je tímto bastlem Hadgsu/Taesu a volné tvořivosti návrháře MTB velice inspirovaný a pečlivě se všemi chybami překreslený do TT. Dokonce i model z 90. let vypadal výrazně lépe, než tato obluda.

Z mého pohledu modelářská obec nepřijde prakticky o nic, pokud se tento model na náš trh nedostane.
Zejmi

Re: Novinky TT 2016

Příspěvekod MkTT » sob 08 říj, 2016 3:35 pm

U Davida Struppa na stránkách jsou fotografie vnitřností kocoura plus video z jízdy. http://www.modelyasport.cz/t466-2-742-od-firmy-Tillig/
MkTT

Příspěvekod Střelec » sob 08 říj, 2016 6:22 pm

Jak to vypadá s tou Br89 od Tilliga?
Střelec

Příspěvekod Radek Strnad » sob 08 říj, 2016 7:59 pm

Ta bude až příští rok. Snad. Myslím, že tam budou mít vývojáři od Tilliga velký problém. Bez kovu to u spolehlivého pojezdu u tak malé loko půjde jen těžko.
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod TTmili » sob 08 říj, 2016 8:27 pm

No co jsem koukal na fotky na FB tuším přímo u Tilliga, tak se s tím právě konstruktéři popasovali celkem pěkně. Celá mašinka vyjma vrchní části budky je z kovu, teď pouze doufat, že se nejedná o zinkové slitiny co používají na závaží, ale klasický litý bílý kov co používá spousta malovýrobců nebo i třeba Minitrix, pak by se mašinka mohla vyšplhat i nad hmotnost původní mosazné.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Trainmaniak » ned 09 říj, 2016 7:53 am

BR 89 Tillig, foto Rosťa Jaroš.

DSC_1356.JPG
Trainmaniak

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)