Moderátoři: Michal Dalecký, Hekttor
Hekttor píše:V tom případě dobírky netřeba, poštovné bude 30 Kč, a balíky neposíláme, zboží se vždy vleze do obálky
VoVo píše:Pája píše:Mám dotaz,nebo námět jak se to vezme.Pokud jsem nepřehlídnul nemáte vyznačenou složitost jednotlivých leptíků.Jako začínající "lepto-modelář" bych si něco chtěl postavit sám a nevím čím začít.Poraďte čím začít.Nešlo by zavést nějaké značení (viděl jsem něco podobného u papírových vystřihovánek),např. známky 1 až 5
Souhlasím a přimlouvám se, bude tím mít hekttor.biz opět o něco navrch
VoVo píše:Pája píše:Mám dotaz,nebo námět jak se to vezme.Pokud jsem nepřehlídnul nemáte vyznačenou složitost jednotlivých leptíků.Jako začínající "lepto-modelář" bych si něco chtěl postavit sám a nevím čím začít.Poraďte čím začít.Nešlo by zavést nějaké značení (viděl jsem něco podobného u papírových vystřihovánek),např. známky 1 až 5
Souhlasím a přimlouvám se, bude tím mít hekttor.biz opět o něco navrch
honzik píše:To je dost osemetne - co je jednoduche a co je slozite ?
Kdyz se dily dobre ocisti a pouzije se pajeci kapalina, tak se paji cokoliv lehce a bez problemu.
Kde by pouziti pajky bylo problemove, da se pouzit vterinove lepidlo.
Zatim, co ja vim, tak nejslozitejsi je u Balmu a treba Zamracene spravne naohybat cumak, strechu. Kdyz se to dela opatrne a postupne, tak to take neni nic sloziteho, maximalne to je pracne. Kdyz ctu v Modelari recenze na stavebnice, tak slozitost/jednoduchost je tam podle toho, hjak sedi dily a jak se moc musi tmelit.
Kdyby se Jirkovi stavebnice posuzovali podle toho, tak jsou vsechny v kategorii lehke.
Honza
PetrL píše:honzik píše:To je dost osemetne - co je jednoduche a co je slozite ?
Kdyz se dily dobre ocisti a pouzije se pajeci kapalina, tak se paji cokoliv lehce a bez problemu.
Kde by pouziti pajky bylo problemove, da se pouzit vterinove lepidlo.
Zatim, co ja vim, tak nejslozitejsi je u Balmu a treba Zamracene spravne naohybat cumak, strechu. Kdyz se to dela opatrne a postupne, tak to take neni nic sloziteho, maximalne to je pracne. Kdyz ctu v Modelari recenze na stavebnice, tak slozitost/jednoduchost je tam podle toho, hjak sedi dily a jak se moc musi tmelit.
Kdyby se Jirkovi stavebnice posuzovali podle toho, tak jsou vsechny v kategorii lehke.
Honza
Honzo, nemáš pravdu. stavba z leptů není jen o pájení, nebo lepení. Je to také o nárocích na přesnost, trpělivost a zkušenost. Nemůžeš přeci tvrdit, že není problém začít třeba se zauhlovacím výtahem Teudloff.
Také považuji za vhodné označení náročnosti, i když připouštím, že může být i silně subjektivní. Ale lepší něco než nic. Zejména označení těch nenáročných stavebnic by přispělo k rozhodování váhajících začátečníků. Ti se mohou snadno zradit nevhodným výběrem a neoprávněně pak na lepty zanevřít.
Ještě otázka - proč máš ve svém profilu uvedeny Hekttorovy stránky jako své???
VoVo píše:PaMi píše:Přiznám se, že já jako začátečník se leptů taky trochu bojím. Co bych ale přivítal (a myslím že nejenom já) kdyby některý z výrobců uspořádal třeba jednodenní workshop (klidně placený). Tam by každý dostal stvebnici pro svoje měřítko a mohl si ji tam pod dohledem a radami zkušených sestavit a odnést domů.
Proto se ptám i ostatních - Byl by o takovýto workshop zájem???Přesvědčíme k tomu nějakého výrobce???
Nápad výborný, byl bych jen pro. Jen se bojím, že KuBer nebo Hekttor nepojede do Prahy stejně jako já nepojedu do Havířova nebo do BrnaTaky otázkou, zda by "učitelé" měli nervy na nás amatéry typu "každej pes jiná ves, pájku jsem si zapomněl doma tak jsem na benzínce koupil vteřiňák"
Zpět na Železniční modely vytvářené přesnými technologiemi (hekttor.biz)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků