Všechno možné i nemožné ... (a jiné plky)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Modely T466.2/742/740 od MTB Model v TT

Příspěvekod Myšpulín » úte 14 čer, 2016 4:30 pm

Tomáš píše:.... Říká se,že modeláři jsou velmi klidný "národ",ale když to zde na fóru čtu....nevím,nevím ...

Problém je, že tady to již téměř není modelářské, ale sběratelské fórum.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Re: Ceny modelů ...... (a jiné plky)

Příspěvekod wendycrx » stř 15 čer, 2016 7:43 am

Proč by to měla být garáž? Byl se tam vůbec někdo ze zdejších diskutujících podívat? Je to celkem útulné pracoviště kde zaměstnanci mají dá se říci téměř vše co potřebují.
To že je od nich někdo fakt luxusní flink a sere na nějaké rozměrové a tvarové nepřesnosti je věc druhá, to bohužel sráží tuto firmu dolu, a je to škoda.
Již teď jsou na 714 patrné chyby,a byť na ně byl p.Báňa upozorněn, sere na to...tak s takovouhle se to opravdu dělat nedá.

Vždy jsem se MTB zastal,a rád. Nějakou tu nepřesnost jsem přešel,přehlédl neboť nejsem počítač nýtů,a na modely se dívám při jízdě kde nejsou vidět ani potisky, ani o trochu vyšší výška modelu nebo nějaké to křivé madlo..ale pustit do výroby model,který má chybu které jsem si vědom,to je celkem vrchol.. a to se ta chyba dá odstranit jednoduchým zásahem do programu..

Dále to nebudu rozpitvávat,již tak je MTB klasicky trnem v oku a popravdě se již ani nedivím.. třeba se ale stane malý zázrak a chyby na 714 budou odstraněny a bude to model de-luxe :D
wendycrx

Re: Modely T466.2/742/740 od MTB Model v TT

Příspěvekod HonzaM » stř 15 čer, 2016 8:04 am

George V. píše:Jo, jo PIKO, to je jiná liga. Na to jsem se praštil přes kapsu a začal jsem našim klukům na kroužek kupovat na takovéto to "normální hraní" DDR mašiny místo BTTB šrotů. Máme už BR131, BR119 a časem ještě něco přibude. Tady má MTB (a i ROCO :mrgreen: ) ještě hodně co dohánět, i co do jízdních vlastností...

PIKO zdaleka nebylo hned od začátku špička, je mi už hodně let a pamatuji že tehdejší modely PIKO byly o třídu nebo dvě horší než Fleischmann. Ani dnes nejsou velcí výrobci schopní vždy dodávat perfektní modely. Mám třeba Bastarda od Kühna (v N-ku), do stoupání kde ostatní mašiny jedou bez problému významně zpomalí a po necelém roce už i po rovině jede velice pomalu - asi ztuhlé mazivo v kombinaci se slabým motorem. A to asi těžko někdo označí Kühna za "garážovou" firmu.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod VojtikJ » stř 15 čer, 2016 11:04 am

wendycrx: asi nechápeš pojem garáž... zde to je v porovnání ve velikosti firem a jejich zázemí..
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod Tomáš » stř 15 čer, 2016 11:20 am

Ano,přesně takhle to bylo myšleno.
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » stř 15 čer, 2016 11:34 am

Ono,když je zde uvedeno,že jsou chyby ve tvarech,tak to je chyba hlavních plánovačů = vedení. Přece to musí někdo (lajcky řečeno),nakreslit a dát do stroje ze kterého to leze. A prvně to musí někdo schválit. Pochybuji,že si to zaměstnanci berou na vlastní triko. No tohle bych třeba i akceptoval,i když jsou zde názory,že ani tohle nemuselo být.Ale s tímhle asi u MTB nikdo nepohne,takže buď to akceptujeme,nebo si nic nekoupíme.
Ale pokud jsou chyby v nátěrech,doplňcích,obtiscích atd...tak to jde dle mě fušerství zaměstnanců v danném úseku.Když zde vidím modely některých odborníků,kteří dokáží vyprodukovat krásný nátěr "doma,na koleně"...je divné potom,proč firma nedokáže udělat stejnou práci,ne-li lepší. Už jsem několikrát psal,že nechápu jak funguje u MTB výstupní kontrola. Buď je zaměstnanec slepý,nebo mu to je skutečně úplně jedno. Docela by stačilo,kdyby všichni prodejci MTB podobné mazaniny posílali zpět výrobci,kdyby se tak zachovali skutečně všichni,tak by se toto třeba mohlo zlepšit.
Pokud toto dělá pouze jeden dva obchodníci,nic to neřeší,naopak se reakce otočí proti nim.
Tomáš

Příspěvekod wendycrx » stř 15 čer, 2016 11:39 am

Ale ano, vím jak jste to mysleli pánové.. spíše jsem chtěl napsat, že neni důležité jak velká ta garáž je. Jsou firmy které jsou ještě menší a produkují modely v lepší kvalitě, resp. třeba stavebnice ( modely aut,letadel, železnice ).. a že v tomhle MTB má celkem slušné zázemí.
wendycrx

Příspěvekod Tomáš » stř 15 čer, 2016 11:44 am

Ano,to je skutečně pravda. Včera jsem byl upozorněn,na jedu firmu,která dokáže v "garáži" vyprodukovat modely lokomotiv v prvotřídní kvalitě a ještě za trochu nižší cenu.
Já bych to hlavně viděl v těch zaměstnancích....pokud mají dobré zázemí vč.vybavení
Tomáš

Příspěvekod nadkachna » stř 15 čer, 2016 11:48 am

A zaměstance si vybírá, platí a ve výsledku je za ně zodpovědný kdo? Takže jsme zpátky u Báni :-)
G
TT
nadkachna

Příspěvekod freekey » stř 15 čer, 2016 1:26 pm

Tomáš píše:
wendycrx píše:Ale ano, vím jak jste to mysleli pánové.. spíše jsem chtěl napsat, že neni důležité jak velká ta garáž je. Jsou firmy které jsou ještě menší a produkují modely v lepší kvalitě, resp. třeba stavebnice ( modely aut,letadel, železnice ).. a že v tomhle MTB má celkem slušné zázemí.

Ano,to je skutečně pravda. Včera jsem byl upozorněn,na jedu firmu,která dokáže v "garáži" vyprodukovat modely lokomotiv v prvotřídní kvalitě a ještě za trochu nižší cenu.
Já bych to hlavně viděl v těch zaměstnancích....pokud mají dobré zázemí vč.vybavení

Co to je za firmu?
https://t.me/pump_upp
freekey

Příspěvekod j p » stř 15 čer, 2016 1:47 pm

Ze by BuBi model?
Velikost TT: 1. Pennsylvania Railroad 1940-1960 2. CSD 1946-1993
j p

Příspěvekod Tomáš » stř 15 čer, 2016 2:40 pm

Schlesien - modelle
Tomáš

Příspěvekod Jiřik » stř 15 čer, 2016 3:00 pm

Problém je, že tady to již téměř není modelářské, ale sběratelské fórum.

Bohužel s tímhle se dá těžko nesouhlasit. Stačí si projít příspěvky TT sekci za cca poslední dva měsíce. Z 95% MTBomáčka na sto způsobů...
Jiřik.
http://jirik581.rajce.idnes.cz/
TT jako koníček pro zábavu...
Jiřik

Re: Firma MTB a velikost TT

Příspěvekod VojtikJ » ned 21 srp, 2016 10:07 am

Ferys píše:Od 1. srpna 2016 dochází v dodávkách lokomotiv firmy MTB ke změnám ohledně osazení reproduktorů a dodávání bandážovaných náprav.
K modelům lokomotiv TT a H0 nebudou dodávány náhradní nápravy s bandážemi v ceně. Bude je možné zakoupit jako set - balení 10 kusů, zákazníkům pak mohou být nabízeny po jednotlivých kusech.
Do modelů nebudou montovány reproduktory. Konstrukční příprava a PCB zůstanou zachovány pro individuální montáž či placený servis od subjektů třetích stran. Pro montáž bude zaveden prodej ozvučovací sady - hranatý repro 10x15 + ozvučnice, která bude mít tvar shodný s 19mm repro (repro v modelech TT753,751 a HO742+721). Tyto 19mm reproduktory navíc dochází a budou vyřazeny ze sortimentu dílů. Výjimkou, kde bude repro osazován až do prosince 2016, je model TT742 + mutace a do vyčerpání zásob velkých repro i modely HO751 + mutace.
Zdroj: ttmodelar.eu

by místo repráčku mohli dávat vyndávací závaží pro ty kteří radši budou mít těžší mašinku a nechtěj zvuk.
Šašci
VojtikJ

Re: Firma MTB a velikost TT

Příspěvekod ČouĎák » ned 21 srp, 2016 12:15 pm

to by jsi chtěl po MTB moc!.... :lol:
šetřit se musí a vydělávat za nic taky. :!:
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)