TT kolejiště 455x360cm

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: TT kolejiště 455x360cm

Příspěvekod hank61 » pon 04 dub, 2016 9:42 am

Pánové. Děkuji na názory a připomínky. Vypadá to, že po konzultaci s "našimi přednimi odbornikami", jak to říká ministr financí :-) mám ve věci jasno. Zatím sdělím jen, že nové pojetí tratě bude sice minimalistické, ovšem pokud se realizace povede, tak i vizuálně a provozně zajímavé :-)
Naposledy upravil hank61 dne pon 04 dub, 2016 1:21 pm, celkově upraveno 1
Celoživotní hračička ;-)
https://hank61.rajce.idnes.cz
hank61

Příspěvekod workous » pon 04 dub, 2016 12:21 pm

Jak tě známe Hanku budeš o víkendu finišovat ? :) Né teď vážně na další stavbě je vidět jak jsi " relativně přibrzdil" a stavba dostává hloubku a pěkné detaily. Držím palce do další stavby.
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod hank61 » pon 04 dub, 2016 1:20 pm

workous píše:Jak tě známe Hanku budeš o víkendu finišovat ? :) Né teď vážně na další stavbě je vidět jak jsi " relativně přibrzdil" a stavba dostává hloubku a pěkné detaily. Držím palce do další stavby.

Díky :wink: . Na jezdění nyní už fakt nespěchám. Cesta je cíl. No a když budu chtít prohnat tu nějakou mašinu, tak na nové stanici již nyní mohu posunovat do "haleluja" :D :D
Celoživotní hračička ;-)
hank61

Příspěvekod hank61 » ned 10 dub, 2016 10:40 am

A zase doba dřevěná. Výroba nových segmentů. :wink:
http://hankovystranky.cz/2016/04/10/5991/
Celoživotní hračička ;-)
hank61

Příspěvekod Barbucha » ned 10 dub, 2016 10:50 am

Uff, ty seš divočák, Honzo :-D.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Rocky_MK » ned 10 dub, 2016 11:14 am

Jako vždy nádherná práce, ale...proč ta skrytá výhybna? Nikdy jsem nepochopil smysl těchto výhyben v místech, kde vlastně postrádají smysl, když je divákovi na první pohled zřejmé, že trať vedoucí do ní přímo navazuje na trať vycházející z ní. Pak se vlak ztratí uprostřed tratě, kde není ani místo na skrytou odbočku/triangl a znenadání se tam zase objeví. Opticky prodloužit trať kulisou je rozhodně dobrá volba, ale tohle...
Každopádně je to jen můj názor... :)
Nemám na kolejišti sedmivozový RailJet v N a stále ještě dýchám
Rocky_MK

Příspěvekod hank61 » ned 10 dub, 2016 11:21 am

Rocky_MK píše:Jako vždy nádherná práce, ale...proč ta skrytá výhybna? Nikdy jsem nepochopil smysl těchto výhyben v místech, kde vlastně postrádají smysl, když je divákovi na první pohled zřejmé, že trať vedoucí do ní přímo navazuje na trať vycházející z ní. Pak se vlak ztratí uprostřed tratě, kde není ani místo na skrytou odbočku/triangl a znenadání se tam zase objeví. Opticky prodloužit trať kulisou je rozhodně dobrá volba, ale tohle...
Každopádně je to jen můj názor... :)

Lokální trať není zas tak dlouhá a tak možnost skrytého křižování souprav na této trati vidím jako přínos pro zajímavější provoz. :-) :-)
Celoživotní hračička ;-)
hank61

Příspěvekod hopeter » ned 10 dub, 2016 11:43 am

Co budeš dělat ve dlouhých zimních večerech když budeš mít přes léto hotové kolejiště... :D
Ta kulisa s výhybnou je dobrý nápad. Jenom ta koncová stanice mě připadá moc malá. O kolej víc a menší vlečka by to oživila... A na spodní trati zastávka by se taky hodila... No ale to jsem už vlastně jednou psal. :wink:
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
hopeter

Příspěvekod hank61 » ned 10 dub, 2016 12:22 pm

Velikost malé stanice je dána jednak prostorem a také moji představou o malé, zapadlé, romantické staničce. A s tou zastávkou na hlavní trati se počítá ;-)
Celoživotní hračička ;-)
hank61

Příspěvekod workous » ned 10 dub, 2016 2:08 pm

Pěkná prácička .....doba dřevěná je na jedničku.....
workous

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 10 dub, 2016 4:58 pm

No někdo holt za víkend udělá rámy na kolejiště a jiný má co dělat,aby dal dohromady závory od Viessmanna,jako třeba já.Chtěl jsem prodloužit břevna,k čemuž jsem si objednal rozšiřující set a při rozborce mi vyskočil takový malý zelený kousek(4x0.5 mm)do zeleně a měl jsem o zábavu postaráno. :twisted: Samozřejmě jsem ho nenašel,závory jsem musel vysápat a opravit,ale naštěstí se dílo podařilo a už fungují. :wink: Jinak Honzo krásná práce jako vždy. :wink:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Gene_Simmons » pon 11 dub, 2016 8:35 pm

hank61 píše:Nic se bourat, ani už přistavovat nebude!!! Dodělám tuhle stanici, reinstaluji DCC na centrálu z21 a přes zimu už jen to SN a 2 metry tratě k němu. Pak si toho budu jen a jen užívat, dodělávat drobné doplňky a hrát si na piáno :-)

No jo, ještě minulý měsíc to bylo jinak. A teď se staví celé nové kolejiště :lol: :lol: :lol:. Vše bedlivě sleduju :wink:. Honzův pomalejší brácha se jmenuje blesk :lol:.
Modelový svět H0 Gene Simmonse
http://modelovy-svet-gene-simmonse.cz/
Gene_Simmons

Příspěvekod hank61 » úte 12 dub, 2016 3:35 am

Gene_Simmons píše:
hank61 píše:Nic se bourat, ani už přistavovat nebude!!! Dodělám tuhle stanici, reinstaluji DCC na centrálu z21 a přes zimu už jen to SN a 2 metry tratě k němu. Pak si toho budu jen a jen užívat, dodělávat drobné doplňky a hrát si na piáno :-)

No jo, ještě minulý měsíc to bylo jinak. A teď se staví celé nové kolejiště :lol: :lol: :lol:. Vše bedlivě sleduju :wink:. Honzův pomalejší brácha se jmenuje blesk :lol:.

Gene. Máš pravdu :-) Jenže... Stavbou nové větší stanice se můj pohled na celé kolejiště dost změnil. A navíc jeden z mých nejmenovaných kamarádů ze zdejšího fóra, /je mimo jiné z Prahy a staví nádhernou úzkou :-) / mi říká: "Čím víc budeš porovnávat tu starou část s novou stanicí, tím víc tě ta původní bude s..t :-) No a tím, že se mi tu původní část poddařilo relativně dobře prodat, už nic nestálo v cestě. Bez toho prodeje by platila původní myšlenka - teda alespoň nějaký čas... :wink: :wink: :wink:
Celoživotní hračička ;-)
hank61

Příspěvekod Barbucha » úte 12 dub, 2016 10:56 am

hank61 píše:
Gene_Simmons píše:

Gene. Máš pravdu :-) Jenže... Stavbou nové větší stanice se můj pohled na celé kolejiště dost změnil. A navíc jeden z mých nejmenovaných kamarádů ze zdejšího fóra, /je mimo jiné z Prahy a staví nádhernou úzkou :-) / mi říká: "Čím víc budeš porovnávat tu starou část s novou stanicí, tím víc tě ta původní bude s..t :-) No a tím, že se mi tu původní část poddařilo relativně dobře prodat, už nic nestálo v cestě. Bez toho prodeje by platila původní myšlenka - teda alespoň nějaký čas... :wink: :wink: :wink:

Já tomu naprosto rozumím. Co jsem si to vyzkoušel nanečisto, už vím, co bych dělal jinak. Jen mám poněkud problém něco inteligentního vymyslet, musí to trochu sednout. Možná až rozeberu staré a nebudu ho mít na očích, mě něco "přepadne".
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod workous » úte 12 dub, 2016 11:05 am

Já tomu naprosto rozumím. Co jsem si to vyzkoušel nanečisto, už vím, co bych dělal jinak.

To podepisuji :D
workous

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště