od brzda » čtv 10 bře, 2016 2:17 pm
Od MTB je model od modelu úplne iný kus, ale toto by som vôbec nepovažoval za dajakú zvláštnu vec, pretože je to tak u každého výrobcu, niekde som už o tom písal, takže sa tomu nebudem venovať, posledný prípad je model PIKO BR 106, ktorý pre istotu jazdí veľmi zle, zastavuje sám a pri pomalej jazde trhá...myslím že ak by to bol produkt MTB, tak sa toto fórum zahltí za 5 minút:). Kocúr od MTB ma prekvapil a pôsobí na mňa veľmi dobrým dojmom, keďže som doteraz vlastnil dva vlastné modely z leptu DK Model s pojazdom V 100, tak som sa rozhodol pre kúpu. Modelu v podstate nemám čo vytknúť okrem už tu zmieňovaných "nezrovnalostí", ale kto chce špičkový do posledného detailu prepracovaný model v TT do vitríny, tak tento to nebude už len na základe ceny. A som zvedavý, akoby zareagoval dotyčný kupec, keby mal za takýto model zaplatiť okolo 500€, čo by určite stál.....ale späť. Jazdné vlastnosti modelu sú na výbornej úrovni, bolo tu zmieňované vyhadzovanie prednej nápravy modelu pri nájazde na jazyk výhybky. Toto nie je spôsobené nízkymi okolkami ani malou váhou modelu, to je všetko v poriadku, ale tradične obmedzenou vôľou jedného z podvozkov lokomotív MTB, ktorý ma vo vertikálnom smere buď nulovú, alebo veľmi malú vôľu a pri nájazde do oblúka ma tendenciu šponovať sa smerom hore. Dnes mi prešlo rukami niekoľko kocúrov od MTB a niektoré nielenže nemali vôľu vertikálnu, ale aj ich odpor chodu v horizontále by stačil na to, aby model vykoľajoval. Takže riešenie je upraviť vôľu podvozku tak, aby sa toto nestávalo. Od MTB mám cca 10 modelov rôznych lokomotívnych rád a na 8 ks. som to musel upravovať, tak s tým tak dajako už pri kúpe rátam. Snažil som sa vybrať to najlepšie čo bolo, ale aj tak po rozobraní som zistil, že chýba jedna čelová LED, odsledoval som pojazd a vyskytlo sa zase niečo iné, takže...aj napriek všetkému by som model bral znovu a ak bude iné prevedenie, nebudem váhať.