Na Januárovej burze som kúpil krásny odliatok od pána Mášu, a hneď mi vrtalo hlavou ako do toho nacpať čo najlepší pojazd nech to jazdí ako po masielku
Vzhľadom k tomu, že chcem vnútri i interiér a mať z toho špičkový model, tak som zavrhol stavbu na základe starého Pika BR118 rovnako aj nového Pika BR118 naviac vzhľadom k značne rozdielnym rozmerom rozvoru náprav (3,2m vs 4,15m)
Od Tibora Tišťana som dostal dobrý návrh spracovať pojazd ako u originálu, teda dva motory poháňajúce oba podvozky, avšak len jedno dvojkolie v podvozku mi pripadalo ako plytvanie (alebo podľa hesla keď to už robím nech je to poriadne)
Pokúsil som sa teda navrhnúť podvozok podľa originálu, podľa fotografií a informácii ku ktorým som sa dostal (výkres na internete je defacto nepoužiteľný)
Vzal som motor Mashima MH1024 na ktorý som umiestnil dva tenké zotrvačníky o priemere 12,6mm (maximum)
jednochodý šnek modul 0,3 prenáša krútiaci moment na ozubené koleso 24z spojené na oske s 11z a to prenáša pohyb na 30z ozubené koleso ktoré je na dvojkolí
Bohužiaľ pri prepočte som sa dajako stratil, a tak viem len že by som zrejme potreboval niekoho na doučovanie o prepočte rýchlosti cez sústavu ozubených kolies
V každom prípade môžete začať kritizovať
Je to len nástrel pojazdu je podľa mňa celkom vysoký, možno to prerobím na MH1015 aby pojazd klesol.
Prinajhoršom skúsim niečo od PG, podobné ako je v M260.0
Konštruktívna kritika vítaná
Nech sa páči:
http://a2c.rajce.idnes.cz/M290.0_H0_odliatok_Masa