Dokusan píše:Obecně je problém těchto odborných fór v tom, že jejich uživatelé žijí v určitém mikrosvětě. Ten skutečný je však mnohem větší. Je potřeba si uvědomit, že každá firma portfolio svých produktů uzpusobuje cílové skupině zákazníků. A v modelářské světě to platí také. Když zavítáme do Modeláře, je tam zpousta zákazníků, kteří si koupí "mašinku" aniž by znali předlohu. Ani pro mne osobně není spousta detailů zásadních. Prostě si MTB vede jak si vede.
..... no mluvíš mi z duše.
Mám sice taky názor ten, že by model měl být perfektní, ale tlačit ze sebe jednu ekonomickou poučku za druhou, jak se to tady nějakou dobu děje, přiznávám, na to nemám

Já bych třeba moc chtěl štokra. Je za 50 litrů....... je přesný, ale využívá pojezd z lokomotiv ROCO, a ten je relativně levný. Takže za plastovou karoserii parní lokomotivy zaplatím pětačtyřicet tisíc. Tohle zas přijde divný mě - takže ona ta přesná modelařina asi nic levného v českých a slovenských luzích nebude.
Báňa to chrlí za desetinu ceny..... vím, vím, když se něco dělá pořádně, je třeba měřit, konzultovat všemi směry, nechat si schvalovat širokým obecenstvem..... už končím.
Nevadí mi kritika čehokoliv, leccos se dozvím. Přístup MTB neschvaluju. Co mi ale vadí, jsou urážky a vulgarity. To sem nepatří.
Mikinko: ...... jak víš, kolik se čeho vyrobilo a prodalo ? Bez konkrétních čísel je to jen handrkování na trhu.....