Elektrická lokomotiva 16x/36x od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Elektrická lokomotiva 16x/36x od MTB

Příspěvekod greenery » stř 24 úno, 2016 8:13 am

Dokusan píše:Obecně je problém těchto odborných fór v tom, že jejich uživatelé žijí v určitém mikrosvětě. Ten skutečný je však mnohem větší. Je potřeba si uvědomit, že každá firma portfolio svých produktů uzpusobuje cílové skupině zákazníků. A v modelářské světě to platí také. Když zavítáme do Modeláře, je tam zpousta zákazníků, kteří si koupí "mašinku" aniž by znali předlohu. Ani pro mne osobně není spousta detailů zásadních. Prostě si MTB vede jak si vede.

..... no mluvíš mi z duše.
Mám sice taky názor ten, že by model měl být perfektní, ale tlačit ze sebe jednu ekonomickou poučku za druhou, jak se to tady nějakou dobu děje, přiznávám, na to nemám :roll: .
Já bych třeba moc chtěl štokra. Je za 50 litrů....... je přesný, ale využívá pojezd z lokomotiv ROCO, a ten je relativně levný. Takže za plastovou karoserii parní lokomotivy zaplatím pětačtyřicet tisíc. Tohle zas přijde divný mě - takže ona ta přesná modelařina asi nic levného v českých a slovenských luzích nebude.
Báňa to chrlí za desetinu ceny..... vím, vím, když se něco dělá pořádně, je třeba měřit, konzultovat všemi směry, nechat si schvalovat širokým obecenstvem..... už končím.
Nevadí mi kritika čehokoliv, leccos se dozvím. Přístup MTB neschvaluju. Co mi ale vadí, jsou urážky a vulgarity. To sem nepatří.

Mikinko: ...... jak víš, kolik se čeho vyrobilo a prodalo ? Bez konkrétních čísel je to jen handrkování na trhu.....
Naposledy upravil greenery dne stř 24 úno, 2016 9:04 am, celkově upraveno 1
greenery

Příspěvekod Michal Dalecký » stř 24 úno, 2016 8:49 am

mikinko píše: ... a aj keď presné výrobné čísla MTB nepoznám, dovolím si pochybovať, že sa napríklad 183/E669 vyrobilo viac ako niekoľko 100 ks ...

Tak toto číslo jsem překonal u každé z verzí 183. Ale věštěte dál ze svých křišťálových koulí :D :D :D
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Kulsud » stř 24 úno, 2016 9:01 am

Dokusan píše:Obecně je problém těchto odborných fór v tom, že jejich uživatelé žijí v určitém mikrosvětě. Ten skutečný je však mnohem větší. Je potřeba si uvědomit, že každá firma portfolio svých produktů uzpusobuje cílové skupině zákazníků. A v modelářské světě to platí také. Když zavítáme do Modeláře, je tam zpousta zákazníků, kteří si koupí "mašinku" aniž by znali předlohu. Ani pro mne osobně není spousta detailů zásadních. Prostě si MTB vede jak si vede.

Nechci obhajovat MTB, ty chyby, které tu byly prezentovány, jsou zřejmé. Nicméně - přiznávám, jsem prostý člověk, co si občas hraje s mašinkami, kdybych nebyl na řadu těchto chyb upozorněn, zřejmě bych je nikdy neodhalil. Předlohu této lokomotivy vidím prakticky denně, když jedu z nebo do práce celou dobu cca 30 km podél hlavní tratě - a nikdy bych nezaznamenal to, co je tu vytýkáno. Baví mě páry - a parní provoz jsem jako vnímající jedinec už nezažil - v roce 1980 mi byly 2 roky. Asi bych také nepřišel na to, že české předlohy německých lokomotiv (365, 555,....) prodělaly také nějaké úpravy, které na továrních modelech nejsou (předehřívače páry....). A vesele se to prodává pouze s rudou hvězdou na čele.

Kritika je oprávněná, vo tom žádná, ale aby to MTB začalo řešit, musela by vzejít z mnohem širšího okruhu lidí - a ti ten problém zřejmě nevnímají. A asi jim to těžko můžete mít za zlé, že si model kupují, když nemají potřebné znalosti.

Jako pouhý uživatel - nikoliv modelář (nebo možná v nějaké pidiformě ano), bych viděl mnohem větší problém v tom kritizovaném motoru, než v divnotvarech kastle.
Kulsud

Příspěvekod hummus » stř 24 úno, 2016 9:03 am

mikinko píše:MTB si nejakých tých zákazníkov určite nájde. O tom, či je ale ich politika správna sa však dá polemizovať. Viď napríklad koľko sa ešte u obchodníkov povaľuje nepredaných(nepredajných ?) modelov od MTB (a pritom sú to všetko populárne vozidlá - ako rušňe tak aj vozne, nie nejaký okrajový párkusový exemplár len pre fajnšmekrov). A viď aj to, že napríklad model EU07 od SM je v mnohých verziách už vypredaný (pobehal som pár shopov a už boli preč). A to sa teda EU07 určite vyrobila v oveľa väčšom počte ako napríklad 183/E669 ... Firma, ktorá pochopila ekonomické zákony trhu správne, sa snaží zákazníkov získať, a nie odradiť.

Ano povaluje, stejně jako spoustu bardotek a čmeláků ROCO za výprodejové ceny, nebo vagónů od A.C.M.E....

Pokud chceš koupit EU07 od Schlesienmodelle, tak na jejich stránkách mají k dispozici všechny s vyjímkou EU 07-257 EVN. Ta je vyprodaná.
http://www.shop.schlesienmodelle.de/Rollmaterial-oxid/Lokomotiven/H0-EU07-303E-Serie/
A jako perličku ještě uvedu, že ve svém E-Schopu nabízí Schlesienmodelle i kocoura MTB :D

Je škoda, že i u nás nemáme firmu jako Schlesienmodelle, ktará by vyráběla perfektní modely lokomotiv za rozumnou cenu. Máme tu firmu, která vyrábí obstojné modely lokomotiv za rozumnou cenu (MTB) a pak firmu, která vyrabí perfektní modely lokomotiv, ale bohužel za nerozumné ceny (Tech Image). Třeba se ale situace změni při uvedení laminátek na trh.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod milan ferdián » stř 24 úno, 2016 9:21 am

hummus píše:Je škoda, že i u nás nemáme firmu jako Schlesienmodelle, ktará by vyráběla perfektní modely lokomotiv za rozumnou cenu. Máme tu firmu, která vyrábí obstojné modely lokomotiv za rozumnou cenu (MTB) a pak firmu, která vyrabí perfektní modely lokomotiv, ale bohužel za nerozumné ceny (Tech Image). Třeba se ale situace změni při uvedení laminátek na trh.

Čekal jsem kdo s tím první vyrukuje.Typická česká vlastnost a když by to šlo tak nejlépe zadarmo a včera bylo pozdě.
Poslední dobou se s tímto přístupem se setkávám čím dál tím víc častějíc,což mi bere někdy dost chuť tvořit něco pro vás. :?
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod greenery » stř 24 úno, 2016 9:22 am

mikinko:
... nějak se do toho zamotáváš. Řeč byla o ležících bardotkách MTB, ne o elektrikách.
greenery

Příspěvekod greenery » stř 24 úno, 2016 9:25 am

milan ferdián píše:
hummus píše:Je škoda, že i u nás nemáme firmu jako Schlesienmodelle, ktará by vyráběla perfektní modely lokomotiv za rozumnou cenu. Máme tu firmu, která vyrábí obstojné modely lokomotiv za rozumnou cenu (MTB) a pak firmu, která vyrabí perfektní modely lokomotiv, ale bohužel za nerozumné ceny (Tech Image). Třeba se ale situace změni při uvedení laminátek na trh.

Čekal jsem kdo s tím první vyrukuje.Typická česká vlastnost a když by to šlo tak nejlépe zadarmo a včera bylo pozdě.
Poslední dobou se s tímto přístupem se setkávám čím dál tím víc častějíc,což mi bere někdy dost chuť tvořit něco pro vás. :?

Zrovna Hummusovi bych to Milane nepodsouval. Obecně tě chápu, ale tady jseš trochu mimo kontext.
greenery

Příspěvekod milan ferdián » stř 24 úno, 2016 9:29 am

greenery píše:
milan ferdián píše:

Zrovna Hummusovi bych to Milane nepodsouval. Obecně tě chápu, ale tady jseš trochu mimo kontext.

Já to kolegovi Hummusovi nepodsouvám,jen konstatuji,bohužel výsledky za únor mi dávají jen za pravdu.Vím o co Vám všem jde,ale jste prostě bez šance něco změnit.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » stř 24 úno, 2016 9:34 am

mikinko píše:Milane, nehádž flintu do žita. Takáto požiadavka (alebo skôr túžba, zbožné rianie) tu vždy bola a aj bude (ruku na srdce - nebol by si aj ty rád, keby boli krásne modely za ľudové ceny :-)). A nie je to len vlastnosť našich krajín ... to isté je v DE, AT, IT, .... Dôležité je, aby sa v rozumnom kompromise stretli požiadavky zákazníkov a možnosti výrobcov ....

Souhlasím,ale když pozoruji a čtu vaše příspěvky a srovnávám to s naši problematikou,tak někdy zíráme.Ve své komunitě jsem popsal naše problémy.Vy teoreticky i prakticky něco máte.My máme už jen "kulový".. :x
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » stř 24 úno, 2016 10:22 am

Trochu jsem se nechal unést tou vaší diskusí a nerad bych kolegovi hummusovi nějak tím chtěl poškodit nebo dokonce ho urazit.To jsem neměl na mysli.Chápu vaše rozčarování,ale jak píše Michal D.,tak ten a nejen on (další prodejci),určitě ví jaká je prodejnost těchto modelů.A určitě bude dost vysoká i přes vaše oprávněné kritické připomínky a stesky.O cenách versus kvalita jsem se moc nechtěl nějak pouštět,protože to je další samostatná kapitola.Co mě ale mrzí na vás,že něco píšete zde a něco jiného na jednom nejmenovaném DF.Tak prostě zaujměte svůj jasný postoj a na druhém DF nebrečte jak je vám tady ubližováno. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » stř 24 úno, 2016 11:00 am

sidlo píše:
mlha píše:Trochu jinak, co jako první snížím když budu chtít levnější výrobek? Zisk určitě ne, začnu od nákladů

Této větě vůbec nerozumím. Neznám firmu, která by chtěla zlevňovat své výrobky. Je to stejný protimluv, jako kdyby chtěl někdo snižovat svůj zisk. Firma je ke zlevnění výrobku vždy donucena, a vždy je donucena pouze konkurencí.

To sidlo: sám ve svém příspěvku píšeš toto " Pokud bude více firem vyrábět levnější modely, tak to přitáhne více zákazníků. ", jak docílím výrobu levnějšího modelu proti standartu( pojmem standart beru dostupné kvalitní modely, z kterých během přepravy neodpadávají díly) než snížením svého zisku nebo zlevněním vstupů( náhrada materiálů za jiné, levnější, snížením ceny práce atd.)
Opět očekávám " Této větě nerozumím "
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod hummus » stř 24 úno, 2016 11:11 am

milan ferdián píše:

Šlo mi o srovnání právě s Schlesienmodelle. Když oni umí udělat detailně propracovanou lokomotivu do 200€, proč to samé neumí i Techimage?
Jasně, třeba nechtějí. To, jaký obchodní model si zvolí je jejich volba.
Jen je to z mého pohledu škoda. Mohla mít většína z nás doma čmeláka(y) od TI a ne Roco, nebo Piko.

milan ferdián píše:Trochu jsem se nechal unést tou vaší diskusí a nerad bych kolegovi hummusovi nějak tím chtěl poškodit nebo dokonce ho urazit...

Neboj, neurazil ani nepoškodil :) Setkali jsme se osobně na setkání Fremo v Hluku minulý rok a vím, že jsi srdečný chlap.
Naposledy upravil hummus dne stř 24 úno, 2016 11:18 am, celkově upraveno 1
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod Dokusan » stř 24 úno, 2016 11:12 am

mlha píše:
sidlo píše:
mlha píše:Trochu jinak, co jako první snížím když budu chtít levnější výrobek? Zisk určitě ne, začnu od nákladů

Této větě vůbec nerozumím. Neznám firmu, která by chtěla zlevňovat své výrobky. Je to stejný protimluv, jako kdyby chtěl někdo snižovat svůj zisk. Firma je ke zlevnění výrobku vždy donucena, a vždy je donucena pouze konkurencí.

To sidlo: sám ve svém příspěvku píšeš toto " Pokud bude více firem vyrábět levnější modely, tak to přitáhne více zákazníků. ", jak docílím výrobu levnějšího modelu proti standartu( pojmem standart beru dostupné kvalitní modely, z kterých během přepravy neodpadávají díly) než snížením svého zisku nebo zlevněním vstupů( náhrada materiálů za jiné, levnější, snížením ceny práce atd.)
Opět očekávám " Této větě nerozumím "

Více zákazníků, více prodaných modelů. čím více prodaných modelů, tím nižší může být cena, při zachování celkového plánovaného zisku. ( jen poučka, nemusí platit vždy a všude)
Dokusan

Příspěvekod Colonel32 » stř 24 úno, 2016 11:55 am

Když vám velkou část ceny dělá rozložení nákladů na formu, tak pak více prodaných kusů může nabídnout a) lepší cenu a nebo b) dříve splacenou formu a s tím možnost udělat novou (jiný model)
Colonel32

Příspěvekod Dokusan » stř 24 úno, 2016 11:58 am

Colonel32 píše:Když vám velkou část ceny dělá rozložení nákladů na formu, tak pak více prodaných kusů může nabídnout a) lepší cenu a nebo b) dříve splacenou formu a s tím možnost udělat novou (jiný model)

Tak tak
Dokusan

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)