Elektrická lokomotiva 16x/36x od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Elektrická lokomotiva 16x/36x od MTB

Příspěvekod sidlo » úte 23 úno, 2016 5:43 am

mikinko píše:úplná ignorácia aj oprávnených pripomienok

Zajímalo by mě, jak se pozná oprávněná a neoprávněná připomínka.
sidlo

Příspěvekod Brejla » úte 23 úno, 2016 7:01 am

sidlo píše:

Úplně jednoduše. Kde chce vidět chybu, tak jí vidí, kdo jí nechce vidět, tak jí nevidí.
Brejla

Příspěvekod F. Placheta » úte 23 úno, 2016 7:31 am

Brejla píše:
sidlo píše:

Úplně jednoduše. Kde chce vidět chybu, tak jí vidí, kdo jí nechce vidět, tak jí nevidí.

Uplne jednoduse - vite co to znamena opravnena? Ze nejaka vyssi autorita opravnenost uzna/potvrdi, coz se u "persinga" nestalo.
HO - Digital - CSD IV

www.kolejiste.wbs.cz
F. Placheta

Příspěvekod boceli » úte 23 úno, 2016 7:48 am

Zdravím přátelé.Nechci model hodnotit,toho je tu dost a tak nějak pořád dokola,každopádně je v těch slovech ukryta pravda.Ale přiznejme si ,který z průmyslově vyráběných modelů od roku 2000, je TIP TOP,odpovím si sám,žádný,ať už ROCO,nebo Fleischmann,atd.atd.Ano jsme pro tyto giganty,malý trh a až na vyjímky (Brejlovec,Berdotka),se ze 100% modelem nesetkáme,kdo čeká na to až ano,čeká marně.Myslím si že Petr Zatřepálek,modelář pair excellence,který spousty těch polomodelů přestavoval,to popsal přesně,není k tomu co dodat.Někteří jsme si naivně mysleli že MTB jako česká fy.naslouchá svým modelářúm,a bude pracovat,v jiných intenzích,než výrobci zahraniční.Tak zatím marně...... možná později.Odchylky od originálu u jejich výrobků tu jsou,ale je na každém,kolik je pro každého schůdné a zkousnutelné.Ale jak řekl p.Dalecký a spousty jiných kolegů,každý má právo výrobek koupit,nebo ho bojkotovat.
boceli

Příspěvekod jihous » úte 23 úno, 2016 8:10 am

Prosím Vás, vždyť Vás to nenutí nikdo koupit. Já sám nesnáším malá až mikro auta - považuji je za jezdící rakve- ale nechodím za výrobcemi, at to nedělají. Prostě to ignoruju.

Průser je, co se děje s elektřinou, vodou, plynem - tam na výběr nemáme a jak nás drhnou a koupit to musíme.

Tak ať pro některé lidi MTB neexistuje a konec.

Apropo: Podobná diskuze o kvalitě modelů probíhala na Západě v 80-90 letech mezi KMB a ROCO, FL a nyní jsou modely KMB více ceněny než obě další značky (samozřejmě vyrobené ve stejné době).
jihous

Příspěvekod Petr Zatrepalek » úte 23 úno, 2016 8:21 am

Pánové, opět mi to nedá nezhodnotit rádoby objektivní recenzi od "zainteresované" osoby ve které není zachycena dosti podstatná věc - zmínka tom, jaký je v mašině motor a to že pantograf je kriticky náchylný na poškození i během přepravy. Kecy týkající se toho, že si někdo dovolí podle fotek kritizovat model na facebooku a diskusních forech komentovat raději ani nebudu...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod kor » úte 23 úno, 2016 9:05 am

Petr Zatrepalek píše:Pánové, opět mi to nedá nezhodnotit rádoby objektivní recenzi od "zainteresované" osoby ve které není zachycena dosti podstatná věc - zmínka tom, jaký je v mašině motor a to že pantograf je kriticky náchylný na poškození i během přepravy. Kecy týkající se toho, že si někdo dovolí podle fotek kritizovat model na facebooku a diskusních forech komentovat raději ani nebudu...

Naprostý souhlas. Dále mne osobně samozřejmě jako člověka, který stál u rekonstrukce těchto lokomotiv, dostal odstavec s prohlášením, že je jenom široká skříň ale všechny úhly jsou naprosto v pořádku. Nevím jak to může někdo tvrdit když nemá v ruce ani jeden výkres (protože kdyby měl, tak by takovou věc napsat nemohl), nedejbože 3D model skutečné skříně. Dovolím si tvrdit opak a to, že naopak ani jeden úhel nesedí....ale to již bylo vše napsáno a snad i objektivně dokázáno. Výsledek je tedy takový, že jsem se po těch všech letech co člověk stavěl modely z široké ale jinak velice povedené skříně ČSTrainu a různých úpravách 372 od PIKA těšil, že konečně přijde model, který nebude tyto neduhy mít (myslím hlavně šířku skříně u ČSTrainu) a bude to tedy konečně to pravé ořechové (například jako základ pro přestavbu na soutěžní model). Bohužel...
kor

Příspěvekod sidlo » úte 23 úno, 2016 9:29 am

jihous píše:Prosím Vás, vždyť Vás to nenutí nikdo koupit...

Když já si tu někdy připadám, že mě někdo nutí to nekoupit.
sidlo

Příspěvekod VojtikJ » úte 23 úno, 2016 9:36 am

sidlo píše:

Jéé, nejsem sám :D
a právě proto jsem si tu z těch osob dělal srandu :lol: jen že někteří to vzali tak že bráním firmu..
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod viky » úte 23 úno, 2016 9:59 am

VojtikJ píše:
sidlo píše:

Jéé, nejsem sám :D
a právě proto jsem si tu z těch osob dělal srandu :lol: jen že někteří to vzali tak že bráním firmu..

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Jééééé Vojtíku já myslel že z nás děláš jen blbce :D

Tak co, zvládneš odpovědět na moji otázku :D
Psal jsi mě v sz že nechápeš co po tobe chci :D
Věř že hodně lidí by rádo slyšelo tvůj názor.
Tak se pekelně soustřeď na otázku.
"Který model na tebe působí nejlepším dojmem co se týče bočních oken stanoviště strojvedoucího????"
viky

Příspěvekod mastanec » úte 23 úno, 2016 10:24 am

jihous, sidlo, vojtikj a ti ostatni co se citi nuceni to nekoupit. Nikdo vas nenuti kupovat a nebo ne. Ale, snad to tu lidi muzou napsat, ze to nekoupi a proc!
Kazdy, kazdy, kdo si tady posteskne, ba dokonce poukaze ne nejakou chybu a nebo nedokonalost jakoby pichal klackem do vosiho hnizda, nacez se vyroji "obranci" a poradne onu osobu popichaji. Prosim vas vzdyt tady se vyvraceji rozumne argumenty!
Nerikam, ze jste to vy partikularne, oslovuji vas, protoze prispevky vas 3 se sesly tady na posledni strane o tom samem. Na toto forum chodim uz roky a nepripada mi, ze je hnuj kyda jen a jen na MTB ale umerne kvalite produktu.

Proc mam potrebu se k tomu porad vyjadrovat? Protoze elekricke lokomotivy Skoda 2. generace jsou pro mne take srdcovou zalezitosti, 363 ja prvni lokomotiva co si vybavuji, na model jsem se opravdu tesil a chystal jsem se podporit ceskeho vyrobce nakupem modelu, zel bohu to neudelam, mozna priste.
ČSD EP 3-4, H0, Digi, blog: http://goo.gl/KMybUF
mastanec

Příspěvekod Brejla » úte 23 úno, 2016 10:34 am

mastanec píše:
Proc mam potrebu se k tomu porad vyjadrovat? Protoze elekricke lokomotivy Skoda 2. generace jsou pro mne take srdcovou zalezitosti, 363 ja prvni lokomotiva co si vybavuji, na model jsem se opravdu tesil a chystal jsem se podporit ceskeho vyrobce nakupem modelu, zel bohu to neudelam, mozna priste.

Snad už brzy šanci na podpoření českého výrobce dostaneš. Sice se budeš muset vrátit a jednu generaci Škodovky zpět, ale laminátka zatím vypadá velice nadějně. Já sám se chystám tak čtyři až pět kousků koupit. Snad k tomu bude i slušný zvuk.
Brejla

Příspěvekod sidlo » úte 23 úno, 2016 11:01 am

viky píše:...Vojtíku... Věř že hodně lidí by rádo slyšelo tvůj názor.

V zájmu duševního zdraví viky, který sám sebe začíná považovat za větší skupinu lidí navrhuji

• VojtikJ napíše pro viky soukromou zprávu a zeptá se ho na správnou odpověď
  • viky prozradí správnou odpověď v SZ pro VojtikJ
  • VojtikJ publikuje správnou odpověď (musí to být ta od viky) ve vlákně
  • viky ve vlákně prohlásí, že měl pravdu
  • viky přestane opakovat stále dokola stejný text

Snad to zabere.
sidlo

Příspěvekod novk2007 » úte 23 úno, 2016 1:06 pm

Schválně kterou další elektriku MTB vyrobí ? Laminátka bude za malou chvilku podle mě k dispozici . Tak držím všem modelářum palce at dopadne lépe než 163 od MTB U 363 se asi dají předpokládat stejné nedostatky. . K té Laminátce už je to celkem dlouho co jí slibujou . tak snad ji udělají dobře . Já sem fakt doufal že se MTB pochlapí s tou 163 a 363 ale bohužel. radší zustanu u 163 a 363 ČS Train .Vite někdo proč zustali jen u polostavebnice. proc nezačali dělat na to i svoje pojezdy ?
novk2007

Příspěvekod Petr Zatrepalek » úte 23 úno, 2016 1:58 pm

sidlo píše: Když já si tu někdy připadám, že mě někdo nutí to nekoupit.

Možná to tak vyznívá, a je to naopak jen dobře! Protože tím že si to koupíš (kupujete) jen podporuješ (podporujete) výrobu dalších nepodarků a odfláknutých věcí. I to je určitý úhel pohledu na věc. Nebo si snad myslíš (myslíte), že pouhým remcáním tady na foru nebo facebooku něco změníš /změníte? Nikoliv, jen tím že důsledně odmítneš/odmítnete kupovat mašiny co jsou odfláknutý nejen v oblasti konstrukce /špatné tvary/ ale i z hlediska provedení - křehký pantograf, levný motorek bez uhlíků, křivě nalepený věci, chyby v nástřiku etc - tak teprve tehdy i největší zabedněnci z řad obchodníků pochopí, že musejí takovéto modely omlátit výrobci o hlavu!!!!!!!!! A TEPRVE POTOM se možná my všichni dočkáme toho, že Má To Blbě konečně začne při konstrukci 3D modelu konzultovat věci s odborníky i modeláři, že začne brát úvahu to co se může s modelem stát během přepravy, to co může udělat s modelem motorek za pár šupů, a neposlední řadě i to, jak blbě se mu bude obhajovat proč se mu furt nedaří nabarvit pořádně modely nebo spasovat pořádně díly modelů...

A řídit se rozumem - že si opravdu NEMUSÍM koupit někým rafinovaně podbízený nekvalitní produkt, bez kterého se v pohodě navíc obejdu, platí dnes bohužel nejenom u mašinek!!!!!!!!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)