Elektrická lokomotiva 16x/36x od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Elektrická lokomotiva 16x/36x od MTB

Příspěvekod VojtikJ » pon 15 úno, 2016 2:23 pm

viki: nevím proč sem pleteš rozměry oken... já jen řekl že se mi nelíbí čelo.. čelo nejsou jen okna přece...
proporčně se mi líbí víc čelo MTB než ti druhý ;)
Šašci
VojtikJ

Re: Novinky H0 2016

Příspěvekod viky » pon 15 úno, 2016 2:28 pm

VojtikJ píše:Na stanoviště strojvedoucího chodím každou směnu, je to má práce :D
Já teď koukám na 163 z okna.. bohužel nemám jak vyfotit... ale okna prostě seděj. Ta mezera je vždy nad klikou... pokud tám ňáká je.. proto že jak víme.. dveře jsou lehce zaměnit za jiné :D Což já na modelu tu mezeru vidím. Ale nejsem takovej machr abych dle fotky odhalil neviditelné, fotky dost zkreslujou a nejen fotky z úhlu ale i fotky kolmo...

Vojtíku nic ve zlém.
Jen jsem chtěl aby jsi se vyjádřil k oknu ve dveřích a zkosenému oknu vedle.
viky

Příspěvekod ČouĎák » pon 15 úno, 2016 2:34 pm

čelní okno bez rámu má na lokomotivě 1095 x 730

MTB...13,97 x 9,16

PIKO ..12,50 x 8,45
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Příspěvekod hummus » pon 15 úno, 2016 4:28 pm

To jako, že tloušťka rámu u MTB je 0,115mm vertikálně a 0,29mm horizontálně?
Radula 63 naměřil (s rámem): šířka 14,2mm a výška 9,74mm.
Pokud odečtu tebou udávané hodnoty (14,2-13,97)/2= 0,115mm a (9,74-9,16)/2=0,29mm tak mi vyjde tloušťka rámu na modelu 0,115mm resp. 0,29mm. Tomu se mi při pohledu na fotky modelu nechce věřit. Někdo z vás měřil špatně.
A jen pro zajímavost. 362.001 udává šířku rámu 60mm. To při přepočtu do H0 je 0,69mm. K tomu má rozhodně mnohem blíže MTB než PIKO.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod VojtikJ » pon 15 úno, 2016 4:30 pm

Hummus: ono je jedno zda virtuální železnice nebo modelová co? :D lidi všude dychtěj po tom co chtěj oni bez ohledu na ostatní :D
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod sidlo » pon 15 úno, 2016 4:43 pm

Dobře, že se to tady cenzuruje jen v extrémních případech. Člověk si může udělat lepší obrázek o modelech i diskutujících (přestože ti největší kritici jsou dosti anonymní).

Mě by moc zajímalo, s čím ti největší kritici jezdí doma, jak mají udělaná kolejiště, jak moc jdou do detailů, jak moc dodržují délky staničních kolejí, vzdálenost návěstidel, prostě jak moc jsou důslední sami u sebe. Při jejich preciznosti a vysokých nárocích musí být ty jejich kolejiště hodně profi. Měly by svoji práci více prezentovat, abych měl nějaký vzor.
sidlo

Příspěvekod Radek Strnad » pon 15 úno, 2016 5:07 pm

Vážení mastodonti, jsa T-éčkař, moc do vaší sloní komunity nechodím, ale teď je tu vážně prča. A pak, že jsou T-éčkaři rozhýkané stádo, kterému není nic vhod. Stejně jako kolega sidlo bych se rád pokochal dokonalými kolejišti, vozidly, stavbami, která jistě svýma rukama vystavěli zdejší desetinomimlimetrobijci a dokonalostní trégři. Určitě bude téměř 100% těchto kolejišť pod dráty. Mohla by pak vzniknout diskuze, zda přítlak/vyvíjená síla pružiny polopantografu k troleji je 1/87 skutečnosti(v Pascalech nebo Newtonech). Zatímco zde planou vášně, tak pro naši jedinou rozumnou velikost připraví p.Báňa velké Lego. Tak až bude, nezapomeňte mrknout zase vy do naší komunity.
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod Myšpulín » pon 15 úno, 2016 5:19 pm

Mrknem. Bude to tam stejné jako tady. Na ....
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod VojtikJ » pon 15 úno, 2016 6:23 pm

sidlo píše:Dobře, že se to tady cenzuruje jen v extrémních případech. Člověk si může udělat lepší obrázek o modelech i diskutujících (přestože ti největší kritici jsou dosti anonymní).

Mě by moc zajímalo, s čím ti největší kritici jezdí doma, jak mají udělaná kolejiště, jak moc jdou do detailů, jak moc dodržují délky staničních kolejí, vzdálenost návěstidel, prostě jak moc jsou důslední sami u sebe. Při jejich preciznosti a vysokých nárocích musí být ty jejich kolejiště hodně profi. Měly by svoji práci více prezentovat, abych měl nějaký vzor.

viď :D taky jsem si říkal jak na tom doma jsou.. ale asi to je až moc nóbl když to není pro naše oči :D
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod kucimsts » pon 15 úno, 2016 7:02 pm

zdravím... na rovinu říkám že jakmile vyjde 163 v zeleno žlutém a nebo krémovém nátěru, tak si ji okamžitě kupuji. Pro mě to 163 je, já sám si opravdu model nezvládnu udělat a na burze za něj opravdu pomalu 8tis.. dávat nebudu.
Třeba od MTB mam i 183 která se mi líbí :)
kucimsts

Příspěvekod E27 » pon 15 úno, 2016 8:12 pm

sidlo píše:Dobře, že se to tady cenzuruje jen v extrémních případech. Člověk si může udělat lepší obrázek o modelech i diskutujících (přestože ti největší kritici jsou dosti anonymní).

Neporovnávaj prácu hand-made s výrobcom, ktorý na základe "nejakých" podkladov postaví respektíve vytvorí lokomotívu. Samozrejme že najväčší kritici majú čs train alebo PIKO karosérie a oni to aj prezentujú a otvorene hovoria. Cieľom tejto diskusie bolo a myslím si, že aj je spraviť konštruktívny obraz o danej lokomotíve. Tak ako porovnávame PIKO čmeliaka, ROCO a TI, tak aj tento stroj. Zadívajte sa na tie fotky poriadne a zistíte, že to ide od desiatich k piatim. Myslím si, že som pochopil smerovanie MTB.
Napodobniť za čo najlacnejší peniaz modely československých drážnych vozidiel. Použiť jednoduché a lacné materiály. Osloviť laickú verejnosť, ktorá to kúpi stoj čo stoj, pretože je to CSD, CD alebo ZSR alebo ZSSK. A keď sa trh presýti, príde iná farebná mutácia alebo niečo nové. A zas to bude dokolečka... Ale viete čo? Nemám strach, pretože aj z hviezdy sa časom stane supernova a potom zhasne. To, že táto hviezda sa živí energiou kupujúcich, ktorí nemajú finančné možnosti na predraženú PIKO alebo hand made niektorého z domácich výrobcov nevadí. Časom možno príde verzia osobných voznov a k tomu tento stroj a možno ako set v krásnej krabici uvidíte tieto výrobky v hračkárstve vedla naťahovacieho vláčika alebo MEHANO TGV. A to už bude MTB ako supernova. Do vtedy budeme diskutovať, polemizovať, riešiť, odporúčať, dostávať bany a hádať sa medzi sebou. Ale to patrí k diskusií. A toto je dobré pre tých, čo hladajú odpovede tam, kde ich nie je schopný výrobca podať.
E27

Příspěvekod Jacek » úte 16 úno, 2016 12:09 am

Dnes jsem ten model měl v ruce a mohl jsem porovnat naživo, nikoliv podle fotek lepených na fotky. Ano, jsou tam nepřesnosti, rozhodně to není žádná hrůza ale vždyť existuje tolik možností, nechápu proč tolik zloby kvůli jedinému výrobci. Třeba tady:
http://www.lepty.cz/fotky4093/fotos/_vy ... 04-12v.jpg
nebo taky krásný výtvor od BUBI-model téměř za cenu Piko, ovšem odkaz zde dát nelze, je tam něco trochu odlišného :D
Jacek

Příspěvekod VojtikJ » úte 16 úno, 2016 12:25 am

Jacek píše: ... nechápu proč tolik zloby kvůli jedinému výrobci.....

Zloby? Já bych řekl až agrese některých jedinců :(
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod mlha » úte 16 úno, 2016 4:21 am

Jacek píše:Dnes jsem ten model měl v ruce a mohl jsem porovnat naživo, nikoliv podle fotek lepených na fotky. Ano, jsou tam nepřesnosti, rozhodně to není žádná hrůza ale vždyť existuje tolik možností, nechápu proč tolik zloby kvůli jedinému výrobci. Třeba tady:
http://www.lepty.cz/fotky4093/fotos/_vy ... 04-12v.jpg
nebo taky krásný výtvor od BUBI-model téměř za cenu Piko, ovšem odkaz zde dát nelze, je tam něco trochu odlišného :D

Petře, hodnotí se tady model "profi" výrobce, ne ohlý plech
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod George V. » úte 16 úno, 2016 4:55 am

Radek Strnad píše:Vážení mastodonti, jsa T-éčkař, moc do vaší sloní komunity nechodím, ale teď je tu vážně prča. A pak, že jsou T-éčkaři rozhýkané stádo, kterému není nic vhod.

...a to bys viděl ten řev, kdyby MTB přišlo s brejlovcem, který by vypadal tak jako ten u vás. Oproti němu je peršing/eso od MTB i přes ty chyby superextra model :D .
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)