Diskuze - novinky TT 2016

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Diskuze - novinky TT 2016

Příspěvekod myrha » stř 03 úno, 2016 3:24 pm

Zdravím všechny a zkusím opět dotaz, se kterým si nevím rady :) Možná je ještě brzo, ale - v novinkách je tilligův kocour 02750 řazen do IV. epochy. Ví se jaká bude předloha/nátěr? CAD model je moc hezký, ale tyto informace jaksi neprozrazuje :) Pokud někdo ví, díky moc za info! M.
myrha

Příspěvekod jamik22 » stř 03 úno, 2016 4:33 pm

v novinkách je tilligův kocour 02750 řazen do IV. epochy. Ví se jaká bude předloha/nátěr

v TT Club Aktuellu je fotka hand musteru, který má světle šedý rám a střechu a červenou skříň
jamik22

Příspěvekod trainzjohny » stř 03 úno, 2016 5:15 pm

David Strupp píše že první bude vínovo-šedivý ČSD.
Jsem začátečník,mám TT ovládané z21 a mobilem.Flotila čítá 6 lokomotiv-377.0,749,750,753,754 a BR18.
trainzjohny

Příspěvekod myrha » stř 03 úno, 2016 6:09 pm

ááá děkuji, v pondělí jsem to kontroloval i zde, měl jsem si zopakovat hledací kolečko ještě před tím než jsem napsal. Ještě jednou díky za info, v této chvíli mi to určitě stačí :) M.
myrha

Příspěvekod George V. » pát 05 úno, 2016 8:51 am

BR110 od Roco dorazil, tak se s vámi podělím o první dojmy. Modelově asi dobré, spousta detailů (madla), minimum zjednodušení, mínusem je spousta dosazovacích detailů (to zase bude sprostých slov... :mrgreen: ). Na dobrém vzhledu přidává i plastový rám (na rozdíl od H0). Ale s jízdními vlastnostmi je to horší. Model je velmi lehký, takže moc nevyniká tažnou silou. Jízda je po rovině tichá a plynulá, ovšem ve stoupání jsou slyšet převody a to né zrovna moc příjemným zvukem. Bandáže jsou "systém Kuehn", čili po jedné na jedné nápravě, v tomto případě na první a poslední. Osvětleny jsou i konce, jen by osvětlení mohlo být tlumenější (v tomto je perfektní PIKO). Tak to je zatím vše. Případné dotazy rád zodpovím...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Trainmaniak » pát 05 úno, 2016 9:38 am

George V.: Kolego, již jsi ji zajížděl? Nebo jsou tyto poznatky zatím jen po vybalení a bez záběhu? Mrknul bych, jestli je to vůbec namazané. Podobnou zkušenost jsem slyšel i z jiné strany, ale tam byla bez záběhu. Uvažuji o oranžovém provedení BR 111, ale...
Naposledy upravil Trainmaniak dne pát 05 úno, 2016 9:39 am, celkově upraveno 1
Trainmaniak

Příspěvekod George V. » pát 05 úno, 2016 9:39 am

Ano, zajížděl.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod TTBlecha » pát 05 úno, 2016 5:46 pm

vorisekml píše:Hlavně mě příjde že je otočený kotel vůči podvozku. Průlez do kotle by měl být u těchto kořistních vozů na čele bez plošiny.

Tak jsem se díval na novinky Tillig a zaujaly mne vlastně jen vozy na plyn. Všechny verze. Ale taky mne trochu překvapilo, že všechny mají přírubu na straně plošiny. Lehce jsem hledal a takový vůz jsem nenašel. Blbě hledám nebo soudruzi udělali chybu? I ze své provozní činnosti u železnice se mi zdá, že na straně plošiny býval štítek kotle. Ale netvrdím, že to nebylo jak to chystají, jen nemám důkazy. Shodou okolností jsem byl minulý týden na Slovensku a tam jsem viděl vůz, který chystají (15007 Duslo) a taky byl obráceně. Co mne ale vyděsilo ještě více, byly fotky na http://www.modelyasport (DS) z veletrhu Norimberk. Na všech těchto vozech je vidět na kotli příšerná podélná spára.! Pod výstražným pruhem nebo uprostřed. Takhle to snad v prodeji nebude? Viděl už někdo v reálu tento vůz, prý je první verze v prodeji? Pokud model v tomto stavu vystavují na veletrhu, tak má obavy.
TTBlecha

Příspěvekod Ferys » sob 06 úno, 2016 9:51 am

Jak již psal uživatel Vorisekml, nebo někdo další v diskusi - jsou to kořistní vozy, tak je otázka, kolik jich tu vlastně vůbec jezdilo a zda existují jejich fotky z provozu u ČSD. Připadá mi to jako standardní taktika Tilliga (až na výjimky) - udělá se typicky německý model a pro byznys se vyrobí ČSD verze, i kdyby v reálu existoval jen jeden exemplář.
TT Ep. III/IV, DCC TC
Ferys

Příspěvekod TTBlecha » sob 06 úno, 2016 11:17 am

Nevím přesně co kdo myslí "kořistní vůz", já to chápu po válce nebo vozy od cizích zařaditelů.?
Většina vozů které chystají bude V a VI epocha což jsou dost nové vozy. Ale i skutečné vozy na západě mají kotel opačně.
Větší problém ale mám s tou spárou na kotli kolem dokola. Jestli tam tedy je. :-(
TTBlecha

Příspěvekod Trainmaniak » sob 06 úno, 2016 11:29 am

Tak ono z principu věci by ani nevadilo, kdyby udělali model, který u nás byl byť jen v jednou exempláři. Proč ho nemít? Jen jde spíš o to, aby tomu jednomu exempláři odpovídal. :)
Trainmaniak

Re: Novinky TT 2016

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » stř 10 úno, 2016 11:34 am

Jarda H. píše:Pokud někomu bude chybět práškovací letadlo na poli, má už možnost, "čmelák" 1:120 od f. KARSEI

https://www.elriwa.de/produkte/autos/sp ... mpaign1517

to je novinka super čmelák 1/120
:D
Tkadlec Jaroslav

Diskuze - novinky TT 2016 - MTB 714

Příspěvekod Mirek Moc » čtv 11 úno, 2016 5:18 pm

Tak se zdá že MTB začalo vyplňovat mezery na trhu . Něco co nedělá Tillig ani Kuehn. Myslím že 714 je po 850/851 další dobrý počin.
http://www.mtb-model.com/pages/product. ... meritko=TT
Mirek Moc

Příspěvekod hank » čtv 11 úno, 2016 7:52 pm

Mirek Moc píše:Tak se zdá že MTB začalo vyplňovat mezery na trhu . Něco co nedělá Tillig ani Kuehn. Myslím že 714 je po 850/851 další dobrý počin.

Nedělám si žádnou ambici zrovna tohoto výrobce nějak posuzovat, dokonce na tu věc nemám žádný svůj názor, ale pro dokreslení sem dávám jeden příspěvek z K-reportu.

Cituji: "...MTB za několikaletou existenci nevyrobilo ani jeden model, který by se nějakým způsobem zásadně nelišil od předlohy... Na fórech se vždycky při uvedení nějaké novinky od MTB strhnou vášnivé diskuze, které jsou potlačovány názory "tak si zkuste něco vyrobit sami" nebo "buďte rádi, že něco je". Není to podezřelé? U žádného jiného výrobce se to v takové míře nestává, přesto MTB vlastně nikdy žádnou chybu neuznalo. Ohledně pomoci výrobci (ta by ale podle mě neměla být podmínkou pro vytvoření dobrého modelu)je to taky svízelné. MTB zásadně neohlašuje novinky dopředu, nevydává katalog, rozhodně se nedá vyčíst žádná strategie plánování, je to spíš "udělám co mě napadne". Zásadně se taky neobjevují nikde žádné fotky modelů, dokud nejsou skutečně na trhu (a to už je pozdě cokoliv měnit). To je taky úsměvné, zatímco ostatní výrobci se s připravovanými modely chlubí dlouho dopředu a lákají zákazníky byť na rozpracované parádní výlisky, MTB modely tají jak jen to jde. Přesto vím o pár lidech, co pro MTB nějaké podklady připravili, byli ale odmítnuti s tím, že nejsou potřeba, protože MTB to má připravené správně a jejich podklady můžou být zkreslené... Myslím, že žádný výrobce neměl v začátcích takovou podporu modelářů, jako MTB. Škoda, že z ní nedokázal vytěžit a místo toho spoustu podporovatelů obrátil proti sobě. Taky jsem věřil, že třeba druhý, pátý model výrobce už bude vychytaný, ale zatím se pro mě MTB stalo kazisvětem, který zaplavuje trh odfláknutými modely a připravuje modeláře o možnost, že onen model vyrobí nějaký jiný výrobce pořádně... " Konec citátu.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Re: Diskuze - novinky TT 2016 - MTB 714

Příspěvekod rawen » čtv 11 úno, 2016 7:54 pm

Mirek Moc píše:Tak se zdá že MTB začalo vyplňovat mezery na trhu . Něco co nedělá Tillig ani Kuehn. Myslím že 714 je po 850/851 další dobrý počin.

Ale původní pilštik by potěšil víc... :?

Radek
rawen

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)