Moderátor: Michal Dalecký
362.001 píše:A teda veľmi konkrétne.. vrabce čvirikali čosi o úmysle prípravy modelu x6x firmou ACME. Tak ak je dačo na tom pravdy a dakto má na nich kontakt, resp. spolupracuje s nimi, treba všetku našu energiu sústrediť tam. Skrátka nech pre náročnejšieho modelára trebárs tá ACME vyrobí konečne peršing taký ako má byť.
mikinko píše:radula63 píše:...
šíře kabiny : 33,5 mm je asi mírně větší (měřena šířka kabiny pro fíru v místě čelních oken), nejsem si jist přesně o kolik, ale je to uváděno z důvodu průjezdu menšími oblouky...
Nemám dôvod neveriť "362", že rozmery, ktoré nameral na skutočnej mašine sú správne. Je však zarážajúce, že podľa tvojich údajov nesedí prakticky žiadny rozmer presne (presne nemyslím že keď je to v prepočte 7,67, tak to má byť 7,67, ale kľudne 7,7 ale nie. Rozdiely od 0,1 do takmer 1 mm si uviedol na prakticky každom premeranom diele. No, a keď sa všetky tie rozdiely dajú dokopy, potom žiaľ vznikne výsledok, ktorý na mnohých nepôsobí vierohodne. (mimochodom, ako je na tom model so správnou šírkou a polomerom rám čelného okna ?)....
sidlo píše:[*]kolik Kč/€ jste za model ochotný zaplatit
[*]kolik "náročnějších" modelářů si ten model doopravdy koupí[/list]
viky píše:mastanec píše:Kdyz se tu uz resi 363, dostalo se mi informace, ze 363 od Cize je zuzena CS train, nekdo to z toho postavil? Bylo by obrazek do PM prosim?
Tady jsou obrázky modelů postavených ze širokých karoserií čs-trainu.
Modely nejsou ještě uplně dokončené. Je tam i pár fotografií z burzy.
http://kowallski.rajce.idnes.cz/363#
362.001 píše:Nesúhlasím.
Kvalitné modelársky plasty sú, pokiaľ nie sú vystavené nadmernému teplu, chémii, alebo iným vplyvom, tvarovo stále. Aspoň nepozorujem, žeby sa môj 10 ročný model od Roca za svoju existenciu nejak zvlnil, skrútil, tobôž skrátil. Ďalšia vec, ak sa ničo v minimálnej miere aj zmrští, tak sa to zmrští proporčne celé a oko to nemá šancu spozorovať. Žiadny plast sa nemrští tak, že jedno okno sa zväčší, druhé zmenší, rukoväť sa celá posunie, žalúzie sa natiahnú..
A ja som navyše rozprával o výrobe. O forme. A tá by uvedenú presnosť a tvarovú stálosť vykazovať mala. Pokiaľ teda MTB neodlieva svoje kasne z epoxidu do lukoprénovej formy, že áno..
A ak už MTB dokázalo vyrobiť tvarovo stálu, kvalitnú kasňu bez deformácii a otrepov ako píšete, ak zvládli túto náročnú technológiu výroby, je to o to viac smutné, že podcenili dôslednu prípravu 3D mustru, ktorú by im zmákol aj šikovnejší stredoškolák. Kvalitný, proporčne presnejší virtuálny 3D muster by ich pri výrobe nestal ani o cent na viac, pričom výsledok by zvýšil predajnosť. O tom tu točíme od samého začiatku.
Pokiaľ ide o presnosť väčšiu ako sú desatiny milimetrov, aj za tým si stojim. Ide o časti vypálované laserom, resp. leptané, hoc u toho leptu je to tiež všelijaké.
Ale ak neveríte v stotinovú presnosť plastových (silikon-teflonových dielov), skúste vyrobiť trebárs len také ozubené koliesko s tvarovou presnosťou evlventy plus-mínus desatiny milimetra, zostavte z takých pojazd a porovnajte hluk či jazdné vlastnstosti s pojazdom trebárs od Roca. Rozdiel vás asi dosť prekvapí.
362.001 píše:Vy fakt nechcete pripustiť vyššie napísané...
Zx1974 píše:Je vidět, že o plastikařině nevíš zhola nic.
362.001 píše:....A teda veľmi konkrétne.. vrabce čvirikali čosi o úmysle prípravy modelu x6x firmou ACME. Tak ak je dačo na tom pravdy a dakto má na nich kontakt, resp. spolupracuje s nimi, treba všetku našu energiu sústrediť tam. Skrátka nech pre náročnejšieho modelára trebárs tá ACME vyrobí konečne peršing taký ako má byť. Teraz ide o to, či im dakto dokáže posunúť našu spätnú väzbu a či by o ňu v ACME stáli. Ja sám som rukavicu do ringu hodil, ale prepojenie na firmu nemám, takže som ohľadom akejkoľvek prospešnej iniciatívy bezmocný.
hummus píše:362.001 píše:....A teda veľmi konkrétne.. vrabce čvirikali čosi o úmysle prípravy modelu x6x firmou ACME. Tak ak je dačo na tom pravdy a dakto má na nich kontakt, resp. spolupracuje s nimi, treba všetku našu energiu sústrediť tam. Skrátka nech pre náročnejšieho modelára trebárs tá ACME vyrobí konečne peršing taký ako má byť. Teraz ide o to, či im dakto dokáže posunúť našu spätnú väzbu a či by o ňu v ACME stáli. Ja sám som rukavicu do ringu hodil, ale prepojenie na firmu nemám, takže som ohľadom akejkoľvek prospešnej iniciatívy bezmocný.
A v čem je problém? A.C.M.E. má na svých stránkách kontaktní formulář:
http://www.acmetreni.it/index.php/en/contact-us
Tak se jim ozvy přes něj
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků