Moduly OstraMo

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod Mcx » pon 04 led, 2016 8:05 pm

Do reportáže http://ostramo.parostroj.net/oa/2015_03_Ubahn/Ubahn_03_2015.html z vánočního klubového setkání jsem doplnil schéma moduliště, je tam krásně vidět, že místnost 10x6 metrů byla vyplněna standardními moduly dle Fremo, nějaké Minimoduly by situaci nijak nezlepšily, prostě více místa tam není a musí zůstat minimální prostor pro obsluhu, už tak bylo místy těsno. Navíc jsou v místnosti dva sloupy :roll:
Mcx

Příspěvekod Mcx » úte 05 led, 2016 8:16 pm

Když už mám doma vypůjčený Nevidov, tak jsem jej začal trochu Radkovi vylepšovat. Upravil štěrk na zhlaví, zasypal prostor mezi kolejemi, okolo kolejí a popelové jámy ještě to bude chtít vysadit trochu nějakých kvetoucích bylin po příkopech a různých zakoutích.

Obrázek

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Barbucha » úte 05 led, 2016 8:25 pm

Abys mu nepokazil pečlivě udržovaný anglický trávník :-).
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Mcx » stř 06 led, 2016 5:25 am

Barbucha píše:pečlivě udržovaný anglický trávník

No.., když se na fotku pořádně podíváš, tak k anglickému trávníku je tam daleko, ale flok není dokončen.
Mcx

Příspěvekod Michal Šuhajda » stř 06 led, 2016 7:27 am

milan ferdián píše:Jo to chápu.V Hluku skoro žádné moduly nebyly v desce mimo od Michala Š.,který ale na to teprve začal pracovat.Uvidíme co bude ve Vratimově,to že jeden klíčový kousek už neuvidíme vůbec,to už vím :D :wink: .

No dovol, tady se musím ohradit. Jediné co tě omlouvá jsou brýle. :!: Moje moduly byly v Hluku zelené (min. 2x flokované) a boky natřené a koleje štěrkované (mimo spojů). Tam kde zeleň nebyla, ani nebude (je tam štěrk, nebo hlína) . Fakt je, že jsem se doteď nenaučil pořádně flokovat, takže neumím takové finesy. Budu se snažit, aby na příštím setkání byly zase o trochu lepší.
Na setkání bych nepřihlásil dřevěné moduly.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod milan ferdián » stř 06 led, 2016 7:43 am

Michal Šuhajda píše:
milan ferdián píše:Jo to chápu.V Hluku skoro žádné moduly nebyly v desce mimo od Michala Š.,který ale na to teprve začal pracovat.Uvidíme co bude ve Vratimově,to že jeden klíčový kousek už neuvidíme vůbec,to už vím :D :wink: .

No dovol, tady se musím ohradit. Jediné co tě omlouvá jsou brýle. :!: Moje moduly byly v Hluku zelené (min. 2x flokované) a boky natřené a koleje štěrkované (mimo spojů). Tam kde zeleň nebyla, ani nebude (je tam štěrk, nebo hlína) . Fakt je, že jsem se doteď nenaučil pořádně flokovat, takže neumím takové finesy. Budu se snažit, aby na příštím setkání byly zase o trochu lepší.
Na setkání bych nepřihlásil dřevěné moduly.

Tak promiň,já měl furt pocit,že vidím hnědou barvu :D :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Mcx » stř 06 led, 2016 7:47 am

To víš, Milan jak hledí stále do těch plánků, tak to má trochu popletené.
V době totální dřevěné byly v Hluku: maďarská stanice Zirc, vlečka elektrárna Nesyty, vlečka pivovar Hrádek a pak některé další - ty už jen částečně.
Mcx

Příspěvekod mlha » stř 06 led, 2016 10:40 am

Mcx píše:To víš, Milan jak hledí stále do těch plánků, tak to má trochu popletené.
V době totální dřevěné byly v Hluku: maďarská stanice Zirc, vlečka elektrárna Nesyty, vlečka pivovar Hrádek a pak některé další - ty už jen částečně.

Ona taky elektrárna tam byla hlavně na vyzkoušení, flokovat budu až v létě....
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod veteran » čtv 07 led, 2016 7:08 am

Ahoj Milane
Když už si vypujčuješ stanice a ,,dodělavaš ,,je.
Ja Ti přivezu Dobrou.Dodam i material. :D
Stači Jenom elektricky zapojit ,,angličana,,zaštěrkovat koleje,postavit budovy,zaflokovat,osadit dratovodne kanalky ......... :D Jinač sjizdna je.
Tento napad tady mněl byt před deseti lety ,jak jsem zbytečně investoval do mojeho domaciho kolejiště. :mrgreen:
Ahoj
veteran

Příspěvekod Mcx » čtv 07 led, 2016 3:23 pm

Honzo, až budeš mít stanici Dobrou zapojenou, zaštěrkovanou, postavené budovy, zaflokovanou... tak ji dovez s detaily ti pomůžu :lol: Neboť tak to je s Nevidovem :wink:

No a s deskovým kolejištěm - rozřež na díly a je to. Případně udělej výzisk a postav něco rozumnějšího.
Mcx

Příspěvekod Mcx » pát 15 led, 2016 6:16 pm

Na webu OstraMo jsem s využitím části textů z diskuze na Zababovu sestavil "Povídání o dráze" takové povídání z čeho se skládá a jak v základu funguje dráha, myšlenkově přeneseno na naší malou, modulovou. Pro ty kteří nemají profesně blízko k železnici může pomoci pochopit, jak některé pojmy, tak souvislosti železničního provozu http://ostramo.parostroj.net/provoz/povidani_o_draze/povidani_o_draze.html
Mcx

Příspěvekod Mcx » sob 16 led, 2016 10:28 am

Ještě k diskuzi o domácích modulech a vyplňování prostoru menších rozměrů, než je tělocvična či sportovní hala. Zde vyplněná klubovna Ubahn standardními moduly Fremo, většina oblouků s poloměrem 1000 mm a několik s větším.

Obrázek

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » sob 16 led, 2016 11:37 am

A na domácích modulech poslední zkoušky před demontáží, bude postavena část Lipové - opravy, malé dokončovací práce, Vratimov se blíží :D Srovnával jsem rychlosti dvou Bert, přece jen se holky rozjezdily a rozladily a nakonec na plný kdedlík s postrkem na poloměru 700 mm :lol: , souprava pěti vozů, spřaženo spřáhlem Maerklin.
Na domácích modulech se rozběhla stavba pilířů mostu.

Obrázek
Mcx

Příspěvekod martin-tt » sob 16 led, 2016 8:54 pm

[quote="Mcx"] "Povídání o dráze" [url]
Ahoj, díky jak za povídání tak za černobílé obrázky.
martin-tt

Příspěvekod Mcx » sob 16 led, 2016 9:06 pm

A domácí moduly v oválu s Nevidovem nahradila stanice Lipová, tedy její část. Probíhá odstraňování závad a drobných poškození po posledním výjezdu na setkání, nejprve v klubu a pak hned Vratimov. No a jsou připojeny domácí moduly, vjezdová návěstidla, předvěsti - drobná úprava v zapojení a odzkoušení. Vlevo na výjezdu směr Pomezí jsou návěstní moduly připojeny opačně, ať na ně vidím :D Jedno odjezdové návěstidlo má zmrtvělou červenou - někde bude chybička :x

Obrázek
Mcx

PředchozíDalší

Zpět na Moduly