Diskuze - Novinky TT 2015

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Diskuze - Novinky TT 2015

Příspěvekod czhunter » stř 28 říj, 2015 9:12 am

Platil jsem kartou (normální KB embosskou) a standardní dodání je v přes Německo DHL, v ČR si to převezme PPL a pak už podle jejich podmínek.
O každém tom kroku ti přijde e-mail (zaplacení, předání DHL, převzetí PPL, dodání)
czhunter

Příspěvekod j p » stř 28 říj, 2015 1:14 pm

Jeff Hopper píše:Nemáte prosím někdo zkušenosti s objednáním věcí na Elriwě - nějak jsem se tam ztratil ve způsobu platby a dodání. Díky.

Ja jsem platil prevodem a fungovalo to bezchybne.
Velikost TT: 1. Pennsylvania Railroad 1940-1960 2. CSD 1946-1993
j p

Příspěvekod rakusanka426 » čtv 29 říj, 2015 10:14 am

Trainmaniak píše:Tillig nemám k dispozici a Piko nemám zatím taky. :-)

Kolego cetl jsem Tvoji recenzi BR 119 od PIKO a s radosti nesouhlasim s rozmazavanim cerne barvy kolem oken. Muj koupeny model v Nemecku pres EBAY tuto vadu nema. Potvrzuji tez, ze jezdi vyborne i na me horske analogove trati i kdyz jsou napajena jen 4 dvojkoli. S timto modelem jsem velice spokojen. PIKO ma u me zase dalsi plus. Uz se tesim na Ragulina CSD. :D
rakusanka426

Příspěvekod rakusanka426 » čtv 05 lis, 2015 6:25 am

Zdravim TT kolegy, tak lokomotivy T679.2 "Ragulin", ČSD, Ep.III/IV a Rh1216 "Railjet", ÖBB/ČD, Ep.VI prave dorazily k memu prodejci. Dnes si pro ne jedu. Tento vikend je otestuji na sve analogove draze a pristi tyden predam zkusenosti s jejich jizdou. :D
rakusanka426

Příspěvekod Radek Strnad » sob 07 lis, 2015 2:15 pm

Tak já už mám Ragulina doma. Vypadá to velmi slušně a také to velmi slušně jezdí. Porovnával jsem ho s fotkami předloh na prototypech a čeho jsem si všiml na první pohled, jsou kulaté talíře nárazníků na modelu, přičemž předloha má hranaté a bíle lemované. Nebude problém je vyměnit - vyndat to jde.Jediné co mě mrzí, je absence hadic. U modelů s pevným pluhem jsou osazené hadice problémem pro natáčení spřáhla, ale tady se natáčí celý pluh, takže je to zrovna jeden z mála modelů, který by celou hadicovou sestavu mohl mít osazenou. Bohužel je jen naznačená. Na fotkách není vidět střecha, takže tam nemám co posuzovat.
Naposledy upravil Radek Strnad dne úte 10 lis, 2015 8:03 am, celkově upraveno 1
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod Trainmaniak » úte 10 lis, 2015 7:40 am

Kolegové, zaregistroval jsem, že u Bardotek Kuehn je na Hobby Shopu nový termín dodání, a to 1.Q.2016. Tak se budeme zase chvíli těšit? :)
Trainmaniak

Re: Novinky TT 2015

Příspěvekod Radek Strnad » úte 10 lis, 2015 7:58 am

Trainmaniak píše:Myslím, že se jedná také o novinku 2015, tak to sem prdnu. Na http://www.trainmania.info/zapisky2015.html#mg-peho jsem dal článek o použití magnetického vodivého spřáhla Peho.

Já je mám už několik týdnů a můžu potvrdit, že je to fakt dobrá věcička a přitom velmi jednoduchá instalace. Kromě těchto mám doma také horkou novinku - digitální spřáhla od SD modell, art.nr.1501 http://www.sd-modell.de . Viděl jsem to fungovat na výstavě v září v Marienbergu na různých loko a můžu říct "das ist super". Zatím jsem nenašel čas je osadit(není problém) a zapojit k dekodéru na funkční výstup a odladit CV tak, aby sepnutí trvalo max 5s(musím vyzkoušet). Cena už tak "super" není.
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod TTmili » úte 10 lis, 2015 8:53 am

Radek Strnad píše: ......... mám doma také horkou novinku - digitální spřáhla od SD modell, art.nr.1501 http://www.sd-modell.de . Viděl jsem to fungovat na výstavě v září v Marienbergu na různých loko a můžu říct "das ist super". Zatím jsem nenašel čas je osadit(není problém) a zapojit k dekodéru na funkční výstup a odladit CV tak, aby sepnutí trvalo max 5s(musím vyzkoušet). Cena už tak "super" není.

No tak tohle vypadá dost zajímavě, a asi by mi to ušetřilo dost rozpojovačů ve skryťáku. Kdepak se to dá sehnat, a co ta cena když píšeš že není tak super? A myslíš že bys eventuelně mohl spřahlo jako takové nafotit?
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Radek Strnad » úte 10 lis, 2015 10:02 am

Cenu máš na stránkách SD Modell:roll: . Mám je od koho jiného, než p. Říhy/OSTT(zaváděcí cena 523,-Kč/ks), ale podle mně by je jiní obchodníci mohli také mít, pokud o tom ovšem vědí. Kdo v Marienbergu byl a dával pozor, ví. Jenže oni se tam radši u Auhagena hrabali v kádi s plastovými výlisky domků zdarma nebo sledovali co kde levně koupit, aby se to pak počesku draho prodalo a na novinky moc neměli čas(někteří). Výrobce to tam celý den neúnavně předváděl v provozu a vypadalo to dobře. Ovšem pozor! Nemyslím si, že je to všelék. Spřáhlo je vlastně s tím druhým spojeno jen jedním háčkem. Nejsem si jist, jestli to bude stačit na spolehlivé spojení třeba při jízdě přes sestavu výhybek, kde přeci jen k výchylkám roviny dochází nebo při nerovnostech kolejiva nebo tažení těžké soupravy do kopce. Je to na principu miniaturního elektromagnetu, který při zapnutém proudu háček zvedne. Proto ten impulz nesmí být dlouhý, aby se cívka nespálila. Fotky jsem dal na své rajče(mám jen maličký aparátek a nevelkým rozlišením) http://kyklop68.rajce.idnes.cz/DSP
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod psv » úte 10 lis, 2015 1:13 pm

Porovnavam fotky novej T679.2002 od Pika a nemozem sa zbavit pocitu, ze ten model je trochu odflaknuty.. Porovnavam ho s mojim Roco (ma sice X nedostatkov od poctu okien strojovne az po pluhy), ale ako model mi pride kvalitnejsie spracovany aj po rokoch. Mozno je to tymi fotkami? :(
psv

Příspěvekod George V. » úte 10 lis, 2015 2:10 pm

...kde je fotka k vidění? Mám stejnou mašinu v H0 též od Pika a krom kulatých nárazníků není co vytknout... V TT je objednána taktéž :)

P.S. Tak fotky jsou na Facebooku Hobby-Shopu a ani okem H0-káře jsem tam nenašel žádný problém...
Naposledy upravil George V. dne úte 10 lis, 2015 2:49 pm, celkově upraveno 1
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod pepiknemecek » úte 10 lis, 2015 2:25 pm

Spřáhla jsem úspěšně namontoval na Barču a Brejlovce MTB. Ty mají na čelní DPS přípravu, nutno jen dopojit konektor Plux16. Spřáhlo je trochu delší než obyčejné. Určitě by šlo zapustit více do pluhu, ale to už by se musela zvětšit díra v něm, což se mi nechtělo. Nutností je naprogramování výstupů na dekodéru. Já používám zvukové ESU. Ty mají funkci "automatického spřáhla" připravenou. Stačilo pár minut a loko sama na povel soupravu stlačí, rozvěsí o poodjede. Bomba.
Za dna dny provozu na výstavě v Nýřanech nebyl žádný problém s nežádoucím rozvěšením. Konstrukčně je použitelné se spřáhly Tillig a Kuehn. Jen není možné propojit 2 automatická spřáhla spolu. Jediná zatím zaznamenaná nevýhoda.
Mohu doporučit k vyzkoušení :-)
pepiknemecek

Příspěvekod MkTT » úte 10 lis, 2015 2:28 pm

Trainmaniak píše:Kolegové, zaregistroval jsem, že u Bardotek Kuehn je na Hobby Shopu nový termín dodání, a to 1.Q.2016. Tak se budeme zase chvíli těšit? :)

Na stránkách http://www.mbs-sebnitz.de je umístěna stejná informace. Snad je to víc než jen vroucí přání...
MkTT

Příspěvekod rakusanka426 » úte 10 lis, 2015 2:59 pm

George V. píše:...kde je fotka k vidění? Mám stejnou mašinu v H0 též od Pika a krom kulatých nárazníků není co vytknout... V TT je objednána taktéž :)

P.S. Tak fotky jsou na Facebooku Hobby-Shopu a ani okem H0-káře jsem tam nenašel žádný problém...

Souhlasim s Tebou uz T679.2002 vyzkousel, jezdi dobre a zpracovani v TT je tez OK. :)
rakusanka426

Příspěvekod psv » úte 10 lis, 2015 3:10 pm

George V. píše:...kde je fotka k vidění? Mám stejnou mašinu v H0 též od Pika a krom kulatých nárazníků není co vytknout... V TT je objednána taktéž :)

Ano, na hobby-shope som ich videl. Farba mi pride realnejsia na Roco, podla fotky. Tie hadice na pluhoch tam radsej nemuseli byt, ale dost kritiky, pockam si na poriadnu recenziu. :mrgreen:
psv

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)