ÖBB pro českou republiku na ME ve fotbale

Stavba a přestavba lokomotiv všech velikostí. Návody, praxe, materiály, postupy a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 02 črc, 2008 7:18 am

vlastimil vašíček píše:
Zdenek Valter píše:
někdo kdo jim neustále háže klacky pod nohy ;-)

tak už se konečně přiznej Zdenku :)

Hmm asi mi nic jiného nezbude ..... ;-)

Jenže to se strašně spatně dělá, když mám na jejich stránky blokován přístup. ;-)
Také se mi doneslo, že jsem tam skloňován ve všech pádech ... ;-)

A dost ... tohle patří do OFF TOPIC !!!!

Teď by mne ještě zajímalo kolik lidí by mělo ještě o toho Tauruse zájem a které velikosti by se to týkalo.
Zdenek Valter

Příspěvekod Michal Dalecký » stř 02 črc, 2008 7:38 am

Chlapi, jediny mozny a kvalitni potisk je na poradne masine ve CMYKovych barvach a asi ne tamponem a sitotiskem. Na to je firma ve Varech. ti neco podobneho umi. Jak jsem psal drive. Uz v Lednu jsem poptaval u ROCO vyrobu a neuspel jsem. Pak to vypadalo, ze je bude delat Piko i v TT a taky nic. Mozna pokud by se seslo vice zajmcu tak by se to dalo zrealizovat. Problem ale vidim v autorskych pravech na pouziti loga EURO, CD a dalsi. Na to tady jeste nikdo neupozornil, ale je to fakt. Prave proto to nikdo zrejme nedela, protoze proste nakup reklamnich prav se nevyplati.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod vlastimil vašíček » stř 02 črc, 2008 7:46 am

v tom bude asi ten zakopaný šutr. nákup práv je moc drahý. takže oficiální verze se nedočkáme. myslím, že kdyby to chtěli tak už s tím dávno vyběhli na svět a prodávali to během šampionátu. ten už ale skončil, takže výroba se neuskuteční

malé připomenutí jak vypadá :)

ObrázekObrázek
E103 001 moje životní láska

Digital by Roco & Lenz silver

r.v. 1979, bývalý výpravčí ČD
vlastimil vašíček

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 02 črc, 2008 8:18 am

Michal Dalecký píše:Chlapi, jediny mozny a kvalitni potisk je na poradne masine ve CMYKovych barvach a asi ne tamponem a sitotiskem. Na to je firma ve Varech. ti neco podobneho umi. Jak jsem psal drive. Uz v Lednu jsem poptaval u ROCO vyrobu a neuspel jsem. Pak to vypadalo, ze je bude delat Piko i v TT a taky nic. Mozna pokud by se seslo vice zajmcu tak by se to dalo zrealizovat. Problem ale vidim v autorskych pravech na pouziti loga EURO, CD a dalsi. Na to tady jeste nikdo neupozornil, ale je to fakt. Prave proto to nikdo zrejme nedela, protoze proste nakup reklamnich prav se nevyplati.

Ano to platí pokud by to někdo oficiálně prodával.
Ovšem zadá-li si to skupina lidí jako výrobu pro svou vlastní potřebu pak by bylo zřejmě jen omezení na nemožnost veřejné produkce na výstavách atp.
Tím by podmínky autorského zákona zřejmě porušeny nebyly.
Na druhou stranu je možné se na ta práva zeptat.
Zdenek Valter

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 02 črc, 2008 12:09 pm

Co třeba oslovit Hektora - tady na foru psal že má OKI (Alps) tiskárnu - pro tyhle účely by měla stačit (výroba obtisku včetně bílé barvy), jen je potřeba v grafickém programu udělat podklad pro tisk (každá barva se tiskne zvlášť). Nepříjemné je, že ta Oki dělá menší rastr - takže velké plochy by chtělo nastříkat barvou přímo na model (ale to se dá zase řešit vyplotrovanou šablonou :D )

Jinak českého Taurusíka bych si taky vzal :D
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Michal Dalecký » stř 02 črc, 2008 1:31 pm

Ja tu mam nejakeho starsiho od Pika. Tento tyden neco budu strikat, tak to kdyztak zkusim a pokud Hekttori udelaji nejake obtisky, tak jej venuji pro jejich testovani. Finalni model by ale mel byt na Taurusech ROCO, protoze ty jsou spravne (4 polopantografy).
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Hekttor » stř 02 črc, 2008 3:59 pm

Hoši, samotné vytisknutí by nebyl problém, nejsem ale schopen zpracovat podklady a navíc, jak naznačil Petr, MicroDry tiskárny si výborně poradí s jednobarevnými plochami nejlépe přímých barev (včetně bílé, stříbrné a zlaté), horší to je s polotóny a odstíny.
Ale - pořád přemýšlím, proč se to snažíte řešit složitě, když to jde podle mě jednoduše. Jediný podklad, na který se dají použít obtisky tištěné na barevném laseru (tedy v plnobarevném spektru), je - bílý. Když se podívám na toho Tauruse, tak podklad je - bílý. Proč tedy nevytisknout obtisk na čirý obtiskový papír (český Propagteam vyrábí čirý papír do laseru tak malé tloušťky, že přilne skoro na vše, zvláště, když se pomůže vodičkami) , a ten aplikovat na bíle natřenou skříň lokomotivy? Stačilo by jen v aplikaci na obrázky si pohrát s odstíny, tak, jak to je, by to vyšlo viditelně světlejší. Určitě by byl výsledek lepší, než samolepka v přepočtu tloušťky plechu.
Nebo je v tom nějaký háček, který jsem přehlédl a tato cesta není schůdná?
Pokud by nebyla k dispozici barevná laserovka, taky jednu vlastním.
No a bílé rámové popisky by ALPSka jistě zvládla.
Hekttor

Příspěvekod richard0404 » stř 02 črc, 2008 7:03 pm

Jednal jsem s malířem a grafikem který používá mašinu na nástřik grafik obrazů. Jak jsem dnes mluvil se Zdeňkem Valterem jsem ochoten zapůjčit Tauruse Švýcara jak provedl nástřik OBB.Je tu možnost provést základní nástřik a pak dodat obtisky jen jednotlivých motivů. Jsem ve spojení s OBB za jakých podmínek by prodaly návrh s českým motivem. OBB má Tauruse v CZ provedení . Budu informovat o výsledku jednání popřípadě se domluvím s Michalem Daleckým zda by to nezastřešil pokud by to bylo podmínkou.
"H0-analog - V SBB" "Faller Car System" "Moduly sekce N"
richard0404

Příspěvekod richard0404 » pon 07 črc, 2008 8:26 pm

Dnes jsem dostal první info.o možném získání foto úpravy na CZ Tauruse. Z OBB se ozvaly a navržená cena je odhadem 700 euro. Jsem v jednání na kolik modelů by byla možnost tento vzor použít. Je tu ještě možnost objednání již hotových modelů CZ Tauruse ale cena a počet kusů je v jednání. OBB je celkem potěšeno našim zájmem o CZ Tauruse a jsou ochotni nám vyjít vstříc. Jsem ve spojení i s Michalem Dalecký který mi přislíbil pomoc. :lol: :lol:
"H0-analog - V SBB" "Faller Car System" "Moduly sekce N"
richard0404

Příspěvekod Zdenek Valter » úte 08 črc, 2008 5:56 am

richard0404 píše:Dnes jsem dostal první info.o možném získání foto úpravy na CZ Tauruse. Z OBB se ozvaly a navržená cena je odhadem 700 euro. Jsem v jednání na kolik modelů by byla možnost tento vzor použít. Je tu ještě možnost objednání již hotových modelů CZ Tauruse ale cena a počet kusů je v jednání. OBB je celkem potěšeno našim zájmem o CZ Tauruse a jsou ochotni nám vyjít vstříc. Jsem ve spojení i s Michalem Dalecký který mi přislíbil pomoc. :lol: :lol:

No pokud to bude alespoň na 20 kousků tak to už bude snad přijatelné pro všechny zájemce zaplatit cenu za autorská práva.
Zdenek Valter

Příspěvekod Mirek Moc » sob 12 črc, 2008 7:47 pm

Tak po měsíci jsem se dostal k dokončení nápadu výroby Tauruse 1216 překitováním, vybroušením středních dveří, přestříkáním karoserie na bílo, výroby obtisků na průhledný obtiskový papír( tisk na laserové tiskárně), a jeho aplikaci. Zde se s Vámi chci podělit o výsledek. Ještě to chce trochu doladit, zejména překrytí dvou vrstev modré části obtisku v rohu nad stanovištěm, ale jinak " U mně dobrý".
[
Obrázek,
Obrázek
Naposledy upravil Mirek Moc dne pát 02 led, 2009 6:56 pm, celkově upraveno 1
Mirek Moc

Příspěvekod TTcko » sob 12 črc, 2008 8:06 pm

Tenhle ten uz je vazne supr. Vyborna prace :!: gratuluji. NADHERA VESKERY MUJ OBDIV I KOLEGUM. jenom skoda ze to euro takhle dopadlo
Miluju tt lokomotivy a kolejiste
TTcko

Příspěvekod vlastimil vašíček » ned 13 črc, 2008 6:55 am

super práce, jenom tleskám. mě se s těma dveřma nechtělo drbat. ještě malá rada...dej sběrače níž. já to udělal a ta mašina vypadá modelověji. vypadá to fakt luxusně. mě ten můj taky stačí :)

tak co H0-lkáři??? kdo z vás ho zplácá jako první??? v TTčku už jezdí dva :D :D

vlastimil vašíček

Příspěvekod vlastimil vašíček » ned 13 črc, 2008 7:03 am

s těma sběračema jsem myslel takhle:

Obrázek

vlastimil vašíček

Příspěvekod Petr Zatrepalek » ned 13 črc, 2008 8:11 am

Moc hezká prácička!! Chválím!! A pozor při provozu, dekály děláné za pomoci laserovky a inkoustovky jsou velmi náchylné na ohmatávání a sluneční záření - bez pořádného přelakování se neobejdeš, jinak ti barvy začnou blednout!
Petr Zatrepalek

PředchozíDalší

Zpět na Stavba lokomotiv