Novinky H0 2015

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2015

Příspěvekod George V. » úte 15 zář, 2015 1:47 pm

vorisekml píše:Já si jí přivezl včera a zmínil bych ještě že má rozhraní PluX22. Bohužel ještě nevím jak je to propojený, snad půjdou alespoň zhasnou konce aby nesvítily do vlaku.

...konce jdou zhasnout i u čmeláka (dekoder Plux 12), takže bych v tomhle obavy neměl...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod vorisekml » úte 15 zář, 2015 4:16 pm

Jak se rozebírá nový kotel ČSD od Tilliga /Beranovy cisterny/.Nejde mě oddělit žebřík od rámu. Je to pevně přilepené?
H0
vorisekml

Příspěvekod Barbucha » úte 15 zář, 2015 7:32 pm

martin tichý píše:Asi tady není moc vyznavačů DR, ale přeci..PIKO má teď na trhu tuto aktuální novinku https://www.elriwa.de/produkte/loks/spu ... gfk-kanzel
zajímavé je, že na rozdíl od dosavadních modelů řady EXPERT jsou zde poprvé dodány pneuhadice jako samostatný díl, na čele lokomotivy jsou již madla vsazená rovněž jako samostatný díl, tedy nejsou součástí výlisku, jako je tomu u starších modelů BR 118 PIKO EXPERT, stejně tak je tomu se stěrači.., v popisu dále zmiňují použití 5 ti pólového motoru, z čehož se dá usoudit, že staré modely BR 118 mají motor pouze třípólový, čemuž odpovídají i zde v minulosti diskutované jízdní vlastnosti.., nezbývá, než doufat, že se investice do těchto vylepšení promítne i do modelů klasické verze BR 118 DR bez panoramatických oken-která je určitě pro většinu DR vyznavačů mnohem zajímavější variantou, a která měla tu smůlu, že v řadě EXPERT byla vyráběna jako první, v zájmu minimalizování nákladů a v mezích únosnosti max. zjednodušená..., nevím, jak ostatní, ale já bych si rád připlatil:-)

Já bych inovovanou velice rád, ale V180, čili III. epochu. Nějak se jim do toho zatím nechce.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod FloP » stř 16 zář, 2015 9:21 am

Ad Tillig nové kotlové vozy - shodnou okolností jsem měl dva modely se zcela uvolněným vnitřní závažíčkem a řešil jsem, jak kotel otevřít a nepoškodit jeho barvu a plast - pak mne napadlo "barbarské" řešení - tím uvolněným závažíčkem ukončení kotle "vyťukat" a povedlo se... (ťapky původního úchytu závažíčka byly zcela zlomené... teď už bezpečně přilepeny na svém místě) a tak jsem viděl i vnitřní část kotle, a byl "originálně" potříštěn lepidlem... takže ochozy jsou originálně přilepeny (tedy u mého konkrétního vozu).

Ad druhá jakost Bardotek - no, pár modelů Bardotek ve výprodeji jsem měl poškozeno i z Německa... (asi reklamované, probrané kousky... u Roco?), nicméně reklamace byla výborně vyřešena - obratem mi poslali štítek na balík Deutsche Post, a já mohl zdarma odeslat reklamované zboží zpět k výměně, takový servis jsem nečekal...

Ad druhá jakost obecně - novinkové vozy "Y" ČD ve výprodeji - jeden z dodaných měl dvě poškození - zlomený detail na vozové skříni a jedna brzda (špalek) také odlomen... asi také "přebrané" vzorky...

PICT1412.JPG

PICT1413.JPG
FloP

Příspěvekod George V. » stř 16 zář, 2015 9:45 am

martin tichý píše:Asi tady není moc vyznavačů DR, ale přeci..PIKO má teď na trhu tuto aktuální novinku https://www.elriwa.de/produkte/loks/spu ... gfk-kanzel
zajímavé je, že na rozdíl od dosavadních modelů řady EXPERT jsou zde poprvé dodány pneuhadice jako samostatný díl, na čele lokomotivy jsou již madla vsazená rovněž jako samostatný díl, tedy nejsou součástí výlisku, jako je tomu u starších modelů BR 118 PIKO EXPERT, stejně tak je tomu se stěrači...

...no já mám v pácu BR103, až bude na trhu. A tam to vypadá obdobně (viz. Ersatzteilblatt); samostatná madla i kolem dveří, brzdové hadice a hlavně - pantograf - oproti běžně PIKO Expert praxi (např. 1216) úplně jiná liga; MTB se má ještě hodně co učit :) . A stejně, co se týká kvality provedení, vypadá i BR 141, BR150 a klony....
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod horak » stř 16 zář, 2015 12:27 pm

FloP píše:Ad druhá jakost Bardotek - no, pár modelů Bardotek ve výprodeji jsem měl poškozeno i z Německa... (asi reklamované, probrané kousky... u Roco?), nicméně reklamace byla výborně vyřešena - obratem mi poslali štítek na balík Deutsche Post, a já mohl zdarma odeslat reklamované zboží zpět k výměně, takový servis jsem nečekal...

Predstava, ze budem posielat komplet lokomotivu na reklamaciu do nemecka kvoli chybajucemu dieliku velkosti spendlikovej hlavicky... No neviem... Asi by bolo jednoduchsie, keby mi poslali chybajuci dielik v obalke. Stalo by to menej casu aj penazi. A to este clovek netusi co sa mu vrati... :?

Pre porovnanie predna a zadna strana Bardotky a na nej chybajuci "DZINDZIK" (ake pekne slovo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) :

20150914_122230_resized.jpg
dierka na osadenie chybajuceho dielu a krivo osadeny rebrik do kabiny...

20150914_122327_resized.jpg
tu je vsetko osadene a okrem ineho aj nakrivo osadena stupacka posunovaca aj rebrik do kabiny.
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod Barbucha » stř 16 zář, 2015 1:18 pm

nicméně reklamace byla výborně vyřešena - obratem mi poslali štítek na balík Deutsche Post, a já mohl zdarma odeslat reklamované zboží zpět k výměně, takový servis jsem nečekal...

Proto nějak nechápu pořád ten strach z nákupu v Německu. Kromě vyššího poštovného už potom není s ničím problém. I když nakonec těm cenám se taky pomalu přibližujeme. Nedávno jsem kupoval pár spřáhel u nás, protože byly skladem a platil jsem poštovné 210 Kč za DPD. Malá bublinová obálka.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod jazvek » stř 16 zář, 2015 2:26 pm

Ešte k akcií na ceckane ...
Ja som sa tiež zhrozil, ako rýchlo sa vypredali a že na mňa celočervená asi neostane, ale našiel som ju na žilinskom model-shop.sk (a majú ju doteraz), hoci ju nevyvesili na úvodnú stranu. Bol som si po ňu osobne, bez okrem drobného fľaku odfrknutej farby na bočnom okne stanovišťa (čo som si na predajni nevšimol) je bezchybná :)
H0, digitál, VI. epocha (2011-2016)

Na 746ky ZSCS sa nenadáva !
jazvek

Příspěvekod greenery » stř 16 zář, 2015 3:41 pm

vorisekml píše:Jak se rozebírá nový kotel ČSD od Tilliga /Beranovy cisterny/.Nejde mě oddělit žebřík od rámu. Je to pevně přilepené?

U jedné jsem ho měl vypadlý v krabičce.
greenery

Příspěvekod greenery » stř 16 zář, 2015 3:46 pm

horak píše:Predstava, ze budem posielat komplet lokomotivu na reklamaciu do nemecka kvoli chybajucemu dieliku velkosti spendlikovej hlavicky... No neviem... Asi by bolo jednoduchsie, keby mi poslali chybajuci dielik v obalke. Stalo by to menej casu aj penazi. A to este clovek netusi co sa mu vrati... :?

Pre porovnanie predna a zadna strana Bardotky a na nej chybajuci "DZINDZIK" (ake pekne slovo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) :

A nemáš ten dzindzik v krabičce? Stalo se mi totéž, jen jsem ho měl odlomený - trn vězel v kastli. Takže jsem reklamoval celý model, ale odlomená část byla v koutě v krabici.
greenery

Příspěvekod greenery » stř 16 zář, 2015 3:51 pm

jazvek píše:Ešte k akcií na ceckane ...
Ja som sa tiež zhrozil, ako rýchlo sa vypredali a že na mňa celočervená asi neostane, ale našiel som ju na žilinskom model-shop.sk (a majú ju doteraz), hoci ju nevyvesili na úvodnú stranu. Bol som si po ňu osobne, bez okrem drobného fľaku odfrknutej farby na bočnom okne stanovišťa (čo som si na predajni nevšimol) je bezchybná :)

Mám dojem, že se vady laku týkaly asi hlavně prvních dodávek. Já si ji kupoval skoro hned po uvedení, ještě před zdražením, a dvakrát ji reklamoval.
Další dvě mám z výprodeje, a ty byly téměř v pořádku.
Nějaký důvod, že ležely skladem to mít muselo. Já jich chtěl víc, ale po první zkušenosti jsem furt váhal, ......... a dobře udělal.
greenery

Příspěvekod look23 » stř 16 zář, 2015 6:43 pm

greenery píše:Mám dojem, že se vady laku týkaly asi hlavně prvních dodávek. Já si ji kupoval skoro hned po uvedení, ještě před zdražením, a dvakrát ji reklamoval.
Další dvě mám z výprodeje, a ty byly téměř v pořádku.
Nějaký důvod, že ležely skladem to mít muselo. Já jich chtěl víc, ale po první zkušenosti jsem furt váhal, ......... a dobře udělal.

Me se zase u výprodejové nevrací kulisy do středové polohy.
TT/H0, ČSD epocha IV, V - z21+MM
look23

Příspěvekod vorisekml » stř 16 zář, 2015 7:37 pm

Já si ty zamračený měl možnost vybrat osobně v Elriwě a taky mě přišly kvalitnější než ty co jsem kupoval před 2 roky za plnou cenu. Ale polomáčenou jsem vzal až druhou, první se divně klátila na kolejích. Doma jsem u polomáčené našel nedolitý okap u čelního reflektoru. Původně jsem to chtěl reklamovat ale není to tak tragické, však v provozu byly otlučené...
Rudá unifik je v lepší kvalitě než to co jsem kupoval za plnou cenu, perfektní lak, motor nekvílí, perfektně nastříkané pluhy, nerozpité rozhraní mezi kabinou a střechou....pravda KKK je stejná jako u starších kusů, tj. volná-starý Brůna už se kývá....
H0
vorisekml

Příspěvekod horak » stř 16 zář, 2015 7:53 pm

Barbucha píše:Proto nějak nechápu pořád ten strach z nákupu v Německu. Kromě vyššího poštovného už potom není s ničím problém.

Jediny a zasadny problem je ta nemcina. :oops: Translatorom si prelozim, ale inak NEROZUMIEM ani za mak ! Takze sa tazko pisu reklamacie. Na nakup som vyuzil kolegove znalosti aby som nahodou neobjednal atomovy reaktor. :mrgreen: Ale ani on nie je na "spagatiku" aby sa mi venoval ked si zmyslim... :(

A k tomu "dzindziku" - okolie aj krabicku som prelustroval z prava, z lava, nikde nic nebolo. Cinan to jednoducho neosadil. Horsie je, ze som ten nahradny diel nasiel, ale nie je dostupny. Aspon tak ROCO web pise. :oops: :oops: :oops:
A posielat celu masinu kvoli takejto prkotine? Pri ROCO clovek nevie ci sa mu namiesto skoro 100% Bardotky nevrati nejaky "posahany kockopes". Po cirkuse s reklamaciami Cmeliaka to nechcem absolvovat znova, radsej ten "dzindzik" ozeliem, alebo dobastlim...

jazvek píše:Ešte k akcií na ceckane ...

Ano akciove Bardotky maju skladom doteraz, ale iba v analogu. Tie su aj inde. A ten spominany biely flak je aj na mojej, nie sice na okne, ale tesne vedla, kusok nad pravym madlom. Je to drobna zavada, kto ju nehlada, ten nenajde. Ja som si to vsimol, az ked som fotil ten chybajuci "dzindzik". Aj to az na fotke.

vorisekml píše:Já si ty zamračený měl možnost vybrat osobně v Elriwě a taky mě přišly kvalitnější než ty co jsem kupoval před 2 roky za plnou cenu. Ale polomáčenou jsem vzal až druhou, první se divně klátila na kolejích....
Rudá unifik je v lepší kvalitě než to co jsem kupoval za plnou cenu, perfektní lak, motor nekvílí, perfektně nastříkané pluhy, nerozpité rozhraní mezi kabinou a střechou...

Aj ja ich mam z ELRIW-y, akurat postou. Do Wachau z Bratislavy daleko na osobnu prehliadku. Neostava iba doverovat. Ale ako spom sponinal, obe Bardotky su na 100%... Bol som milo prekvapeny, ze tan nie su v diskusii spominane nedostatky. Motor je perfektne tichy. Krivo osadene schody do kabiny a krivu stupacku posunovaca povazujem za drobnost. Iba ten "dzindzik" ma stve... Ale z vacsej dialky ani ten nevidno. A ked dam okuliare dole tak nic nevidno... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod greenery » stř 16 zář, 2015 8:27 pm

Kývání způsobují dvojkolí, stačí proházet, nebo vyměnit. Stejný problém jsem měl u čmeláka.
Vždy vyměňuju bandážované za klasické a při tom se pokouším je proházet, dokud se mi to nezdá. Stačí tam desetiny a za jízdy už je vidět kývání.
Každá náprava halt chce to svý.... (uložení). Potkat se s tím správným pastorkem :roll: . Jen jedna byla natolik nesouosá, že byla nepoužitelná.
Alespoň tolik moje zkušenosti.
greenery

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)