Moduly Olomouc TT

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly Olomouc TT

Příspěvekod rawen » pát 31 črc, 2015 2:57 pm

Nejen prací na modulech živ je člověk:

Výroba šturců

Radek
rawen

Příspěvekod Barbucha » pát 31 črc, 2015 4:33 pm

Obrázek
Šlaka, všichni ty spodní kolejnice dáváte opačně :-D
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod rawen » pát 31 črc, 2015 5:35 pm

Barbucha píše:Šlaka, všichni ty spodní kolejnice dáváte opačně :-D

Vím to; v reálu by pata s hlavou kolejnice opravdu sešroubovat nešla. :)
Ale nejsme FineXXCosi. Když už je prut dvakrát vyšší atd. držíme tuto "míru modelovosti" i při tvorbě ostatních věcí, neboť neděláme to (jen) na koukání, ale aby to vydrželo provozní zátěž a údržbu často ježděného kolejiště.

Radek
rawen

Příspěvekod Libosh » ned 09 srp, 2015 11:44 am

Zdravím, dal jsem tři fotky z průběhu stavby Mladče, kdo má zájem se podívat. Není to nijak zázračnej postup, ale dělám co můžu...na setkání z kraje září musí být sjízdná, tak mám co dělat 8)
http://libosh.rajce.idnes.cz/Mladec#P1100522.jpg
Libosh

Příspěvekod r.hahn » čtv 20 srp, 2015 7:07 pm

Ahoj,

další krůček proveden. Příprava na první provozní setkání je v plném proudu. S velkou pravděpodobností to bude i zelené.
Přílohy
IMAG2119.jpg
r.hahn

Příspěvekod rawen » čtv 20 srp, 2015 7:33 pm

Tak tak, bojujeme na všech frontách:
Obrázek

Obrázek

(Nemám čas psát vysvětlující články na klubový web, ale myslím, že libovolný počet záměnných UTPček je lepší než Canon-řešení...
Samozřejmě v analogu, v Trnávce se odjakživa chodilo "házet" ručně.)

Radek
rawen

Příspěvekod rawen » čtv 20 srp, 2015 7:38 pm

r.hahn píše:Ahoj,

další krůček proveden. Příprava na první provozní setkání je v plném proudu. S velkou pravděpodobností to bude i zelené.

No, doháníš mne... :)

Vyřešil jsi ty problémy s floky MiniNatur? Nějak máme smůlu, nesype to, není to řádně probarvené... práce na h...

Radek
rawen

Příspěvekod r.hahn » pát 21 srp, 2015 8:29 am

Floky jsem zatím nevyřešil. Dva mm jsou v pohodě, ale 4 mm se kuličkují do sebe a nesypou se. Třeba někdo poradí, jak se na lopatě sedí. Jinak tvůj progres je také impozantní. Klobou dolů!!!

R.
r.hahn

Příspěvekod mnitka » pát 21 srp, 2015 12:15 pm

Kuličky je třeba roztrhat, vlákna je dobré sypat přes sítko s otvory cca 2x2mm.
Bohužel všechna vlákna délky 4,5mm nejsou při své tloušťce rovná a to způsobuje ono kuličkování (žmolkovaní).
mnitka

Příspěvekod D » pát 21 srp, 2015 1:25 pm

K ovládacímu pultíku Městečka Trnávky:
Inspirován skutečnou železnicí, kde se výhybky zapojené proti sobě jako spojka také obvykle přestavují společně (těsně po sobě), jsem se při minulé realizaci pultu pro Mutěnice rozhodl využít pro zmíněné dvojice výhybek pouze po jednom z přepínačů. Pult se krásně zjednodušil a obsluha má zase o trochu menší šanci něco pokazit. Na zmíněném panelu M.T. bych takto ušetřil čtyři přepínače.
D

Příspěvekod rawen » pát 21 srp, 2015 2:48 pm

D píše:K ovládacímu pultíku Městečka Trnávky:
Inspirován skutečnou železnicí, kde se výhybky zapojené proti sobě jako spojka také obvykle přestavují společně (těsně po sobě), jsem se při minulé realizaci pultu pro Mutěnice rozhodl využít pro zmíněné dvojice výhybek pouze po jednom z přepínačů. Pult se krásně zjednodušil a obsluha má zase o trochu menší šanci něco pokazit. Na zmíněném panelu M.T. bych takto ušetřil čtyři přepínače.

Ahoj,
v té rychlosti jsem to k fotce nepsal. Vím o těch čtyřech kolejových spojkách a úmyslně je to udělané tak, jak to je. Tedy sólo servopřestavníky a sólo přepínače. Funkční zámky na jazyky dělat nebudu, ale dokážu si v Trnávce představit situaci, kdy výhybkář přijde řekněme k výhybce č. 10 na 7. kusé, odemkne si ji na postavení posunu na vlečku a s protivýhybkou nehne.
Prostě v reálu se hází jednotlivě ručně a já, když už nemám mechanické ovládání anebo funkční výměny, tvrdohlavě trvám na jednotlivém ovládání. :D
Ale nevylučuji, že po prvním setkání svůj názor změním. :D

Radek

P.S.: Stejně mne kluci nahlodávají, ať dám do pultu světýlka, tak to třeba předělám naráz. :P
rawen

Příspěvekod cipisekmp » pát 21 srp, 2015 4:29 pm

Ahoj, nevim jaky mate "seci nastroj" ale pokud jde do nej hodit nejaka hmotnejsi maticka trebas M10 nebo M12, tak ona pri trepani tim secim nastrojem ty kulicky rozbiji a lip to sype. Ahoj Cipisekmp.
http://kzmslovacko.cz/index.php/dilna/68-flokovacka toto mam ja.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod rawen » pát 21 srp, 2015 6:50 pm

cipisekmp píše:Ahoj, nevim jaky mate "seci nastroj" ale pokud jde do nej hodit nejaka hmotnejsi maticka trebas M10 nebo M12, tak ona pri trepani tim secim nastrojem ty kulicky rozbiji a lip to sype. Ahoj Cipisekmp.
http://kzmslovacko.cz/index.php/dilna/68-flokovacka toto mam ja.

S tou matičkou to můžeme zkusit. Díky za tip.

U mne byl hlavní problém v chuchvalcích "z výroby" - uvnitř nebyly probarvené a rozdělat šly až použitím síly.

Radek
rawen

Příspěvekod MirekTT » pát 21 srp, 2015 7:16 pm

rawen píše:....S tou matičkou to můžeme zkusit. Díky za tip.....

Já jsem dělal pokusy s ježkem. Kulička s bodlinkami, která měla rozčesávat chuchvalce trávy. Matky mi trávu v koulích spíš utloukaly. Ale nebylo to ono. Bodlinky jsem tedy vztyčil přímo na sítku směrem do dózy. Na 4mm trávu to chce už řidší sítko a trávu před naplněním dózy dobře rozebrat od chuchvalců. Třesením dózou se tráva o "hřeben" na sítku velmi dobře rozčesává a chuchvalce se netvoří téměř vůbec. Problémy dělají akorát vlasy a kočkovy chlupy obsažené v povysávané trávě při opakovaném použití.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod VojtikJ » sob 22 srp, 2015 1:06 pm

vy teda jedete :)
Když se zadaří o víkendu tak bych mohl mít i já zatravněnej modul :)
Jen škoda že jich není víc :( teď by snad už ty finance mohli bejt, sice byli ale domácnost byla přednější :D

Rawen: No s těma výhybkama bacha, je tam D3. Tam prostě když jsou dvě na sobě závislé, tak musíš jít k první, odemknout, přehodit, zamknout, vzít klíč, jít k druhý odemknout, přehodit ;) a to nepočítám když tam je výkolejka :D
Na D3 chodíš jen s klíčema sem tam :D
Šašci
VojtikJ

PředchozíDalší

Zpět na Moduly