Novinky H0 2015

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2015

Příspěvekod hummus » ned 19 črc, 2015 9:45 am

novk2007 píše:.... a pokud je pravda že v Německu se po Plzničce jen zaprášilo tak dobrý pro Brawu. Aspon jí to nezůstane skladem...

No pro Brawu dobrý, ale co pro nás modeláře? Za této situace se nebudou namáhat s tím, udělat příště vůz podle skutečnosti, protože "paskvil" se prodává mnohem líp. A tak třeba přijdou v budoucnu s "Budvárkem" a po tom se asi taky jen zapráší :D
Ještě, že dělám IV. epochu a tohle jde mimo mě :wink:
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod radeksindy » ned 19 črc, 2015 2:40 pm

Není se čemu divit, podobné vozy dělají všichni výrobci. Drtivá většina kotlových vozů nebo vozů na pivo nemá s realitou moc společného. Buď je to úplná fantazie nebo alespoň z části (barvy, čísla atd.). Dělají to proto, že se to skutečně dobře prodává. Většina lidí kupující modely nejsou modeláři a vůbec je vztah jejich modelových vozidel k realitě nezajímá. Navíc se pro 90% lidí omezuje pojem železnice nebo modelů jen na lokomotivy, takže podobné detaily jsou mimo jejich rozlišovací schopnost.
radeksindy

Příspěvekod tusakvlasta » ned 19 črc, 2015 6:06 pm

Vím že takových kupujících je určitě většina, já se ale mezi těch 90% nehlásím. Já jsem ve všem perfekcionista se smyslem pro detaily, věrnost předloze a provozní funkčnost, a tady u toho pivovarníckého vozu jsem se prostě nechal unést zpracováním a ůplně jsem zapoměl na starší příspěvek od, tuším Reichenberga, kde se o něm zmiňoval že chystají tento vůz mimo realitu a Oni si to nedají rozmluvit. Já osobně se tomu věnuji asi čtvrtý rok a i když se pořád učím tak vím že skoro nic nevím. Já proto pravidelně pročítám toto vlákno o novinkách a čekám co na to Porota zkušených, no a pak si z toho vyberu pro mě to důležitý a rozhodnu se. Ono to je taky s těma 90% možná tak že přijdou na prodejnu a uvidí krásný vagon který se jim zalíbí, ale v tu chvíly nemají možnost si to v klidu na internetu prostudovat a koupí to v dobré víře protože se přeci znovu nebudou vracet.
tusakvlasta

Příspěvekod Barbucha » ned 19 črc, 2015 6:25 pm

My obyčejní lidé neperfekcionalisti, nemodeláři a fanoušci DR to máme jednodušší. Na to abych zjistil, že daný vagon je ptákovina mi stačí Google, při pilnějším studiu Stummis forum. A tak i když nejsem perfekcionalista a počítač nýtů, můžu s klidným svědomím prohlásit, že 90% vozidel co vlastním odpovídá vzoru. Ale je pravda, že Brawa už dvakrát za poslední dobu vyplodila naprostou volovinu i v DR, čímž jim gratuluji k úspěchu. Jenže na rozdíl od ČSD jsou to ležáky, které netáhnou ani za výrazně nižší cenu.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod tusakvlasta » ned 19 črc, 2015 6:46 pm

Ještě bych se chtěl zeptat jak odpovídají skutečnosti Set čtyř vozů k.kSt.B. (H0) od Roco. Zde odkaz http://www.modely.biz/modelova-zeleznic ... u-k-kst-b/
Nejspíš se o nich tady už v minulosti psalo. Můžete mě navést na stránku? A pokud je někdo z vás koupil, tak váš názor.
tusakvlasta

Příspěvekod Barbucha » ned 19 črc, 2015 6:52 pm

Barbucha

Příspěvekod VD.CSD » ned 19 črc, 2015 8:15 pm

VD.CSD píše:Načo by vynakladali energiu na nepredajný ležiak postavený podľa reálnej predlohy..., veď po Plzničke sa v Reichu len tak zaprášilo.

Pardón, nejako mi ušlo že aj Plzeň 12° je ležiak...
VD.CSD

Příspěvekod Polabský » ned 19 črc, 2015 9:49 pm

tusakvlasta píše:Tak to jsem si pěkně naběhl za ty prachy a nechce se mi ani věřit že by Brawa vyrobila totální nesmysl. Holt důvěřuj, ale nejdřív prověřuj! :evil:
Dík za poučení.

Vážený kolego,
Vaše rozhořčení mne docela zaujalo.
O tomto voze Brawa mluví cca dva roky s tím, že je to nesmysl vyrobený podle reálného nesmyslu vystaveného v areálu plzeňského pivovaru. Tam je vystavena běžná Z- etka napatronovaná jako pivák z majetku společnosti IRON.
Brawa na začátku anoncovala, že ten nesmysl napatronuje na běžnou zetku, podle plzeňské předlohy. Dokonce i na potisku obalu je znázorněná Z -etka. Nakonec alespoň zvolili skříň vozu na pívo.
Osobně hodnotím tento paskvil, jako velice zdařilý a po řemeslné stránce povedený.
No a páč pivní vozy Pilsner Urquell sbírám, s chutí jsem ho opatřil, byť je to nesmysl.
Hezký den Všem

P.S. Jediný pivák, který zatím marně sháním, je ROCO , vyrobený v malé serii pro Roco - klub,
s nesprávným kat. číslem 45 547. Jedná se o bílý německý chlaďák s plechovými bočnicemi s prolisy a nevýrazným potiskem. Podobá se vozu firmy Märklin - Trix s potiskem Pilsner Urquell.
Polabský

Příspěvekod ReichenbergW » pon 20 črc, 2015 7:11 am

K vozu Brawa asi toliko: Vůz si dělali sami bez jakékoliv reálné předlohy stejně jako ostatní tyto reklamní "piváky" (nemá souvislost s Rakouskou zetkou v expozici pivovaru - tu na jiný vůz si nechal udělat pan Ben a je stále k dostání). Chtějí po mě pomoc při tvorbě dalších, což jsem odmítl. V jejich sortimentu je hodně vozů které mají reálnou předlohu u ČSD, takže tam bych se zameřil raději. Reklamní nápisy pivovarů byly i na různých zetkách, ale asi ne na G 10, i když po válce se to vyloučit u velkopivovarů asi zcela nedá, já takový vůz ale neznám. Série ale bude i tak pokračovat. Bohužel... Lidem se to líbí, sbírání takových reklamek je evidentně populární. Před 20 lety s tím přišlo Roco/Xenia a důvod byl údajně takový, že na nový levný vůz (odpovídající neexistoval) byl aplikován reklamní nápis odpovídající tehdejším vozům na pivo - barvy a typ písma většinou seděli, a tím byla zahájena výroba "modelů" vozů ČSD u této firmy. Prostě bylo to levné a asi to ve své době mělo smysl, když platy byly oproti dnešku byly jinde a ceny modelů byly hodně vysoko. Zatím jediné piváky s rozvorem 4 m tak vyrábí jen Heris, kde jim radí pan Klein /ne vždy úspěšně/. Pro Bena se z naší strany dělal na zakázku zelený Budvar, který sice v předloze měl rozvor 3,8 metru (což se pochopitelně setkalo s nelibostí některých "fajnšmejkrů"), ale to je prostě život, neboť ten kdo to platil si určil co chce. Další vozy jsou v plánu, ale Heris zatím moc nereaguje... /to samé je t.č. u Gbs/. A to je i případ vozů Brawa. Existují jen dvě možnosti - kup nebo nech ležet. Osobně jsem nechal ležet .-)
ReichenbergW

Příspěvekod tusakvlasta » úte 21 črc, 2015 6:01 pm

Objednal jsem si od Brawy 178.49 K.K.St.B. Raději objednal protože u první serie před dvěma roky jsem marně doufal že budou u nás volně k dostání.
Zajímalo by mě jestli už se ví něco bližšího jak budou vypadat a jak budou věrné předloze. Snad se Brawa poučila z první serie a udělá to tentokrát bez zbytečných chyb.
Víte někdo něco?
tusakvlasta

Příspěvekod A2C » úte 21 črc, 2015 6:45 pm

tusakvlasta píše:Objednal jsem si od Brawy 178.49 K.K.St.B. Raději objednal protože u první serie před dvěma roky jsem marně doufal že budou u nás volně k dostání.
Zajímalo by mě jestli už se ví něco bližšího jak budou vypadat a jak budou věrné předloze. Snad se Brawa poučila z první serie a udělá to tentokrát bez zbytečných chyb.
Víte někdo něco?

Myslím že trebalo viac hľadať :)

http://www.vlakymodely.cz/e-shop/veliko ... 604-detail
Zvukovú verziu s dymom som videl na burze v Liesingu za 300€
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod tusakvlasta » stř 22 črc, 2015 1:03 pm

Já měl ale na mysli tu novou s baňatým komínem a krátkými vanami co má být v prodeji letos na podzim.
tusakvlasta

Příspěvekod A2C » stř 22 črc, 2015 2:21 pm

Pardon zle som ťa pochopil, mne dnes z obchodu zmizla ČSD verzia na ktorú som sa dlho pripravoval. Hold nebola určená mne :)
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod Barbucha » stř 22 črc, 2015 3:41 pm

Čo je to po slovensky "hold"?
Barbucha

Příspěvekod Myšpulín » stř 22 črc, 2015 3:54 pm

Barbucha píše:Čo je to po slovensky "hold"?

To samé co po česku.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)