Pawlik píše:Dovolil bych si také svůj názor.
Objektivně:
- Lichoběžník pod spřáhlovou deskou má úplně špatný tvar, to snad ani od oka nejde udělat takhle blbě.
- vzhledem ke kinematice bys to chtěl udělat jak?
Pawlik píše:- Zrovnatak nad spřáhlovou deskou má být čelník vyvýšený, na modelu je zcela rovně.
- no spíše u většiny mašin je tam ochoz který trčí trochu dopředu, ale jak u které; zřejmě doděláváno dodatečně, třeba 073 a 168 to nemá...
Pawlik píše:- Masky podvozků jsou shodné, přestože skutečná lokomotiva má rozdílné provahadlování náprav 1. a 2. podvozku.
- Piškot pod světly má úplně špatný tvar. Při čelním pohledu má mít plocha, na níž jsou montována světla tvar "běžeckého oválu", nerozšiřuje se.
- Úkos piškotu mezi světly a rovnou plochou má být skloněn tak, že je tečně vůči linii zaoblení čela (chyba je zřejmá z obrázku v návodu).
- Spodní hrana desky koše nárazníku má lícovat se spodní hranou čelníku, na modelu je deska výš.
- Světlomet je naražený na okap střechy, měl by být výš.
- Ostrý přechod mezi tělesem světlometu a zbytkem střechy.
- Obludně vysoké kapsy stupaček na bočnici.
- no hlavně pod dveřmi strojvedoucího nemají být vůbec
Pawlik píše:- O ližinách sběračů již bylo napsáno dost.
Subjektivně:
- Placaté čelo. Spíš mi připomíná kapesní bobinku ř. 100. Poloměr čela je u skutečné loko R 2 200 mm, zaoblení čela k bočnicím pak R 500 mm. Placatosti napovídá i kratičká kuželová plocha piškotu mezi rovinou světel a plechem kabiny.
- Placatá střecha, hlavně v oblasti přechodu k bočnicím se zdá příliš nízká.
- Čelní okna příliš blízko střeše, mají špatné proporce.
+ Detailně provedené masky podvozků (pomineme-li, že jsou shodné).
Tyhle staré kýble jsou mojí srdcovkou a myslím, že je mám dost nakoukané. MTB je pro mě velkým zklamaním. Nemůžu se zbavit pocitu, že lokomotivu tvořil někdo, komu je to úplně ukradené a skutečný stroj ani neviděl, neměl snahu řešit detaily. Co mě ale mrzí nejvíc, je, že nasycení trhu tímto "modelem" může odradit jiného perspektivního výrobce.
Ušetřil jsem 4,5 tisíce.
- ješte za sebe bych přidal zbytečně vystouplá madla kolem dveří - ale tohle je oprava "zadarmo", mohlo by být už na další serii...
Přese všechny vyjmenované chyby vidím šestikoláka, takže docela vážně uvažuju o nákupu. Jediné, co mi vadí je, že zatím není k dispozici kvalitní a snadno dostupný zvukový projekt, takže využití všech digitálních funkcionalit je poměrně omezené (zakoupení nezvukového PLUX22 dekodéru považuji za neekonomické, neboť po zveřejnění zvukového projektu pro něj nebude využití).
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....