návrat

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: návrat

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 21 kvě, 2015 7:38 am

Já si to myslel,ale není nad to,když mi to mistr potvrdí. :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » čtv 21 kvě, 2015 7:41 am

miroslav lengyel píše:
Barbucha píše:Používám toto, ovládání je v podloží:

Co mě tady po ránu napadáš? :mrgreen:

Jinak k přílohám: proč mám asi fotky na Google a do fóra dávám odkazy? :-D
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 21 kvě, 2015 7:47 am

Já tě nenapadám,mazal jsem nějaké přílohy a skáče to tu jak blechy. :lol: Já mám fotky na rajčeti,Google mi nevyhovuje.Jdu připojit první modul. :P
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » čtv 21 kvě, 2015 9:32 am

Blechy? To chce deratizaci. Nicméně si myslím, že není problém přikládat fotky z Rajčete. Google ti nenutím, dával jsem to jako příklad :-). Jedeš jak pila, něco mi říká, že mě zase předeženeš…
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 21 kvě, 2015 9:46 am

Ale no jo pořád,teprve nedávno jsem se naučil vkládat fotky tak,aby byly rovnou vidět a ne jako odkaz. :D Prd jedu,udělal jsem zatím jednu propojku mezi stávajícím kolejištěm a vyjímatelným dílem a už mě to neba. :( Překvapivě to tedy funguje,ale pájet drátky k těm cinch konektorům je fakt lebeda,samice šly,ale samci se nějak vzpouzejí. :evil: Díly na auto přivezou až večer,takže bych to snad dnes mohl zprovoznit ke zhlaví. :idea: :P
miroslav lengyel

Příspěvekod workous » čtv 21 kvě, 2015 9:54 am

Automekanik/vlakomekanik v jedné osobě? :shock: :D
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 21 kvě, 2015 10:00 am

Ani ne,se svým autem jezdím k šemíkovi,makám na dceřině voze,aby ušetřila nějakou tu kačku. :D
miroslav lengyel

Příspěvekod hank61 » čtv 21 kvě, 2015 10:23 am

miroslav lengyel píše:
Barbucha píše:Blechy? To chce deratizaci. Nicméně si myslím, že není problém přikládat fotky z Rajčete. Google ti nenutím, dával jsem to jako příklad :-). Jedeš jak pila, něco mi říká, že mě zase předeženeš…

Ale no jo pořád,teprve nedávno jsem se naučil vkládat fotky tak,aby byly rovnou vidět a ne jako odkaz. :D Prd jedu,udělal jsem zatím jednu propojku mezi stávajícím kolejištěm a vyjímatelným dílem a už mě to neba. :( Překvapivě to tedy funguje,ale pájet drátky k těm cinch konektorům je fakt lebeda,samice šly,ale samci se nějak vzpouzejí. :evil: Díly na auto přivezou až večer,takže bych to snad dnes mohl zprovoznit ke zhlaví. :idea: :P

Míro. Ty používáš pro ovládání příslušenství klasické audio cinch konektory? A bez problémů? viz http://www.gme.cz/konektory-cinch
Také jsem o nich uvažoval - respektive pro připojení pultu ke kolejišti (analog o 4 dvojlinkách) :D
Celoživotní hračička ;-)
https://hank61.rajce.idnes.cz
hank61

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 21 kvě, 2015 1:19 pm

No zatím jsem je použil pro připojení osvětlení na ten kousek,co jsem přistavoval minule a v pohodě.Teď jsem je použil na propojení trakce mezi jednotlivými díly a zatím dobrý. :P
Obrázek
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 21 kvě, 2015 3:04 pm

Tak co jsem si slíbil jsem dnes udělal a vyjímatelný díl je sjízdný. :D Bohužel se zázraky nekonají,takže modul pracuje úplně stejně jako ty 2 předchozí,takže po vjetí soupravy složené z osvětlených 2 nápravových vozů do reverzního úseku se po pár centimetrech zastaví a konec,holt se v těchto vozech svítit nebude.Je možné,že ten odběr dělají ty propojky,ale to se nedá nic dělat,protože jinak bych ten díl nevyndal. :? Že vypadne při přepnutí modulu na chvíli zvuk,s tím se počítá.
A ještě malé video. :D https://drive.google.com/file/d/0B1hIsB ... sp=sharing
miroslav lengyel

Příspěvekod Gene_Simmons » ned 24 kvě, 2015 2:42 pm

hank61 píše:
Míro. Ty používáš pro ovládání příslušenství klasické audio cinch konektory? A bez problémů? viz http://www.gme.cz/konektory-cinch
Také jsem o nich uvažoval - respektive pro připojení pultu ke kolejišti (analog o 4 dvojlinkách) :D

Já mám kolejiště ze čtyř dílů, jednotlivé díly mám propojené cinch konektory a vše funguje bez chyb :wink:. Z toho bych strach neměl.
Modelový svět H0 Gene Simmonse
http://modelovy-svet-gene-simmonse.cz/
Gene_Simmons

Příspěvekod Gene_Simmons » ned 24 kvě, 2015 2:52 pm

miroslav lengyel píše:Tak co jsem si slíbil jsem dnes udělal a vyjímatelný díl je sjízdný. :D Bohužel se zázraky nekonají,takže modul pracuje úplně stejně jako ty 2 předchozí,takže po vjetí soupravy složené z osvětlených 2 nápravových vozů do reverzního úseku se po pár centimetrech zastaví a konec,holt se v těchto vozech svítit nebude.Je možné,že ten odběr dělají ty propojky,ale to se nedá nic dělat,protože jinak bych ten díl nevyndal. :? Že vypadne při přepnutí modulu na chvíli zvuk,s tím se počítá.
A ještě malé video. :D https://drive.google.com/file/d/0B1hIsB ... sp=sharing

To je divné, jaký modul vratné smyčky používáš? Já používám toto http://dcckoleje.marekiss.cz/smycka.html a je to bez problémů. Nemáš v osvětlených vozech nějaký zkrat?
Modelový svět H0 Gene Simmonse
http://modelovy-svet-gene-simmonse.cz/
Gene_Simmons

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 24 kvě, 2015 5:01 pm

Žádný zkrat ta nemám,ten modul co uvádíš mám taky a je to jak kdy.Někdy o něm nevím a jindy prostě kravne.Ale znovu připomínám,že to dělají jen 2 nápravové osvětlené vozy nebo pokud není mašina ve 100% kondici a má vyšší odběr.Už se ale pracuje na nápravě,tak uvidím.
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » ned 24 kvě, 2015 6:41 pm

Já jsem se málem včera zbláznil, když jsem instaloval na odjezdovým žlutou do odbočky. Furt to házelo kraťák. Nakonec to bylo v relátku. No než jsem na to přišel, tak jsem myslel, že přestanu modelařit (na týden).
Barbucha

Příspěvekod workous » ned 24 kvě, 2015 8:03 pm

Míro ten modul se tu někde řešil byla to záležitost odporů mrkni na to nebo zkus Fuldu třeba ti poradí.
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště