TT segmentové kolejiště - 240 x 160 x 350 cm

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: TT "kolejiště do dílny" - 240 x 160 cm

Příspěvekod milan ferdián » stř 28 led, 2015 3:33 pm

Jeňa Sova píše:Tak dobře. Ještě jednou. Stejně si to někteří nepřečtou a budou mi vyčítat.

Do jisté stránky jsem plánoval kolejiště v jednom prostoru. Pak jsem koupil byt a prostor na kolejiště se mi změnil. Připadalo mi hloupé, zakládat další vlákno, ale asi jsem měl. Absolutně mě nenapadalo, jak tento prostor využít. Proto je tady těch dalších cca 30 stránek. Jedná se tedy o dva projekty. Do toho jsem se rozmyslel, že bych mohl jít do modulů. Druhý kolega se neumí vyjádřit a já nevěděl, jestli do těch modulů půjdu. Proto se vlekla diskuze o tolika návrzích.

Ted, jelikož jsem plánek na pěkné pevné kolejiště nevymyslel (ne všechny zde byly prezentovány) a rozhodl jsem se pro modulové případně kombinované pojetí projektu, budu pracovat na tomto. Mám si založit nové téma? Smaže toto celé admin/moderátor? Já bych byl pro.

Vlákno nové si klidně založ,ale skutečně bude patřit tvému projektu.Mazat se nic nebude.Ponecháme jako memento pro ostatní :D ,když se někdo nechá ukecat druhým. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jeňa Sova » stř 28 led, 2015 3:37 pm

Pak nové zakládat nebudu. Ale nevyčítejte mi, že se to vleče.
Jeňa Sova

Příspěvekod MirekTT » stř 28 led, 2015 4:10 pm

Jeňo já ti poradím, respektive popíšu můj proces dozrávání.
Z počátku (dům hotov a prostorů všelijakých habaděj), jsem vůbec nevěděl, jak své modelaření pojmout. Jako první mne na moduly oslovil cipísek, tehdy ještě vTT. Ale moduly jsem dělat nechtěl.
V podvědomí se mi rýsoval "rodný" model V.Pavlovic, ale nevěděl jsem jak na něj. Pak jsem si doma vytyčil prostor jako vláčkárnu a do něj začal "lisovat" návrhy, podobně jako spousta lidí na tomto fóru. Ale nic nebylo to, co by mě vysloveně zapálilo. Jedinej rozdíl byl v tom, že jsem nechtěl vláčky větší až megalomanské, vytyčil jsem si hranici, jak moc se budou vláčky týkat mého života.
Pak jsem začal s tímhle fórem. Seznámil jsem se s klukama z Brna a hlavně s Michalem, který si prostě řekl, že postaví Pavlovice v modulu a basta. K Pavlovicím jsme tíhl nejvíc a chtěl jsem jim být vláčkově blízko, tak jsem se rozhodl pro modulové Kobylí a dál by se vidělo. Pak jsme s začli scházet v hospodě a Michalovi se náhle změnila životní situace a od Pavlovic upustil. Tak jsem po nich chňapl a Michal byl nucen jít do malých Bořetic. Pak se na nás začli nabalovat další kluci a zbytek už znáš.
Jenže, modulovou stavbu pavlovic jsem pojal jako součást domácího projektu. A to mělo za následek jisté zmršení jejich geometrie vůči skutečnosti. V zásadě je domácí projekt na bodu mrazu a možná na něj ani nedojde a já si vyčítám, že jsem modulovku nepojal jako striktní model předlohy a na doma si nepostavil nějaký čtvereční metr dle Milanova návrhu. Takhle nemám ani dobrý model stanice, ani nemám na čem jezdit a jsem tak akorát otrávenej.

Je to klasický problém všech železničních modelářů. Pohltí je a zatkne jejich mysl místnodt, kout, či prostor v posteli, který by mohli na vláčky mít. A tím pádem přestanou reálně uvažovat.
Moje rada je: Jestli chceš do modulovky, udělej přesný model předlohy a nekomponuj ji do domácího layoutu. Na doma si udělej něco mini od Milana. S oboijím se totiž budeš moct stěhovat a nebude ti to zavazet. A věř, že si zajezdíš dosytosti, když toho ještě nemáš dost z práce :lol:

PS: a to ještě nejsi ženatej a nemáš děti, jestli jsem správně informován. Počkej, jak vlaky poletí z domu, až založíš rodinu (Milanův čtverec létá lépe než velký layout kolem cimry :D :D )
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod milan ferdián » stř 28 led, 2015 4:12 pm

Jeňa Sova píše:Pak nové zakládat nebudu. Ale nevyčítejte mi, že se to vleče.

No tak to ne mladíku,tahat nás za nos :P A dočkáme se i 100 stránky :wink: :?:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Pavel-HP » stř 28 led, 2015 4:16 pm

Komu není rady, tomu není pomoci. A to je okolo i v okolí tolik příkladů. A nemusí chodit ani tak moc daleko. V září to má u nosu.
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod milan ferdián » stř 28 led, 2015 4:17 pm

Až teď jsem si všiml Mirkův příspěvek,Jeňo pouč se :wink: Léta skutečně letí a jak praví Mirek,přijdou děti,stavba rodinného domku a máš modelářskou přestávku jak vyšitou.Mirkovi věřím,protože já jsem ji též absolvoval :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod pekl024 » stř 28 led, 2015 4:19 pm

Mě se líbí koncept MŠ , moduly vložené do pevného kolejiště.

Petr
pekl024

Příspěvekod milan ferdián » stř 28 led, 2015 4:21 pm

pekl024 píše:Mě se líbí koncept MŠ , moduly vložené do pevného kolejiště.

Petr

No jo,ale ten má na to půdu :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jeňa Sova » stř 28 led, 2015 5:23 pm

milan ferdián píše:Až teď jsem si všiml Mirkův příspěvek,Jeňo pouč se :wink: Léta skutečně letí a jak praví Mirek,přijdou děti,stavba rodinného domku a máš modelářskou přestávku jak vyšitou.Mirkovi věřím,protože já jsem ji též absolvoval :wink: .

Stavba určitě ne, jak jsem již psal, zázemí pro rodinu mám téměř dodělané, nerekonstruuji byt jen tak ze srandy...

Pavel-HP píše:Komu není rady, tomu není pomoci. A to je okolo i v okolí tolik příkladů. A nemusí chodit ani tak moc daleko. V září to má u nosu.

Toto nechápu. A o jaké radě je řeč?

pekl024 píše:Mě se líbí koncept MŠ , moduly vložené do pevného kolejiště.

Petr

Mě taky.

milan ferdián píše:
Jeňa Sova píše:Pak nové zakládat nebudu. Ale nevyčítejte mi, že se to vleče.

No tak to ne mladíku,tahat nás za nos :P A dočkáme se i 100 stránky :wink: :?:

Není problém přestat přispívat úplně.

MirekTT píše:Jeňo já ti poradím, respektive popíšu můj proces dozrávání.
Z počátku (dům hotov a prostorů všelijakých habaděj), jsem vůbec nevěděl, jak své modelaření pojmout. Jako první mne na moduly oslovil cipísek, tehdy ještě vTT. Ale moduly jsem dělat nechtěl.
V podvědomí se mi rýsoval "rodný" model V.Pavlovic, ale nevěděl jsem jak na něj. Pak jsem si doma vytyčil prostor jako vláčkárnu a do něj začal "lisovat" návrhy, podobně jako spousta lidí na tomto fóru. Ale nic nebylo to, co by mě vysloveně zapálilo. Jedinej rozdíl byl v tom, že jsem nechtěl vláčky větší až megalomanské, vytyčil jsem si hranici, jak moc se budou vláčky týkat mého života.
Pak jsem začal s tímhle fórem. Seznámil jsem se s klukama z Brna a hlavně s Michalem, který si prostě řekl, že postaví Pavlovice v modulu a basta. K Pavlovicím jsme tíhl nejvíc a chtěl jsem jim být vláčkově blízko, tak jsem se rozhodl pro modulové Kobylí a dál by se vidělo. Pak jsme s začli scházet v hospodě a Michalovi se náhle změnila životní situace a od Pavlovic upustil. Tak jsem po nich chňapl a Michal byl nucen jít do malých Bořetic. Pak se na nás začli nabalovat další kluci a zbytek už znáš.
Jenže, modulovou stavbu pavlovic jsem pojal jako součást domácího projektu. A to mělo za následek jisté zmršení jejich geometrie vůči skutečnosti. V zásadě je domácí projekt na bodu mrazu a možná na něj ani nedojde a já si vyčítám, že jsem modulovku nepojal jako striktní model předlohy a na doma si nepostavil nějaký čtvereční metr dle Milanova návrhu. Takhle nemám ani dobrý model stanice, ani nemám na čem jezdit a jsem tak akorát otrávenej.

Je to klasický problém všech železničních modelářů. Pohltí je a zatkne jejich mysl místnodt, kout, či prostor v posteli, který by mohli na vláčky mít. A tím pádem přestanou reálně uvažovat.
Moje rada je: Jestli chceš do modulovky, udělej přesný model předlohy a nekomponuj ji do domácího layoutu. Na doma si udělej něco mini od Milana. S oboijím se totiž budeš moct stěhovat a nebude ti to zavazet. A věř, že si zajezdíš dosytosti, když toho ještě nemáš dost z práce :lol:

PS: a to ještě nejsi ženatej a nemáš děti, jestli jsem správně informován. Počkej, jak vlaky poletí z domu, až založíš rodinu (Milanův čtverec létá lépe než velký layout kolem cimry :D :D )

Prostor mám jen jeden. Nekompromisně. Modulové stanice mnou zde prezentované jsou většinou dle reálné předlohy zmenšeny 1:120 přesně. Samozřejmě v mezích TT kolejiva Tillig. Takové stanci jsem i hledal. Nevidím tedy důvod, proč bych se je neměl snažit zakomponovat do svého projektu. Práce strojvedoucího je o něčem jiném, než ježdění s mašinkama, třebaže "dle předpisů". A taky nejde jen o to ježdění, že... A nevím, proč bych měl něco likvidovat kvůli tomu, že si pořídím děti. Odstavit to, to ano. Ale proč to hned házet z okna... Ted mám taky už asi dva roky modelářskou pauzu a nenesu to nijak špatně. Prostě je to uloženo bokem a dělají se důležitější věci.
Jeňa Sova

Příspěvekod cipisekmp » stř 28 led, 2015 5:51 pm

Jestli jsem te neotravil uplne tak ted urcite chi. Nech to vse uzrat az budes met dodelany byt, budes met cas na vlacky. Do te doby si muzes vklidu kreslit a premyslat co chces. Ono je podle me principielne jedno jeslti udelas stanici X nebo Y to uz je v tvoji koncepci v celku jedno a dokonce je podle me i jedno jeslti bude skrytak nahore nebo dole a moduly budou bez noh na nejakych drzacich na zdi. Nech to vystenat, netlac na pilu, stejne ted nic stavet v dohledne dobe zrejme nebudes.
Mej se Cipisekmp.
PS: nove vlakno bych taky nezakladal je tu tech vlaken az beda a ty stare stejne nikdo necte, spis jestli jde vymazat trebas stara cast vlakna ktera jiz neni aktualni.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod MirekTT » stř 28 led, 2015 5:56 pm

Jeňo, většinu jsem samozřejmě říkal s nadsázkou :wink:
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Jeňa Sova » stř 28 led, 2015 5:57 pm

Dobře, v minulém příspěvku jsem to trochu přehnal, poslední věta smazána. Napadlo mě ještě jedno řešení, které je asi nejjednoduší, do budoucna variabilní a použitelné i na setkáních jako celek. Těch 20 cm na konci SN je přesuvna. Kolej na kraji panelu slouží jako odstavná pro HV a i jako programovací, v případě potřeby. SN lze použít pro setkání s tím, že oblouk do něj je o poloměru R350.

KONEC.jpg
Jeňa Sova

Příspěvekod milan ferdián » stř 28 led, 2015 7:37 pm

Pavel P-H myslí tím podzimní akci pořádanou TT ečkaři "Napajedla" 2015.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jeňa Sova » čtv 29 led, 2015 12:41 am

Pořád to nechápu. Co má s mým plánkem společného jejich setkání?
Jeňa Sova

Příspěvekod mizl » čtv 29 led, 2015 4:10 am

Jeňa Sova píše:Pořád to nechápu. Co má s mým plánkem společného jejich setkání?

Aby jsi se zúčastnil ??

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště