Novinky H0 2015

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2015

Příspěvekod radula63 » sob 04 říj, 2014 6:41 pm

jirkan píše:Ona ta cena od Albatrosu celkem odpovídá bejčkovi a ušaté, skoro bych se nedivil, kdyby to bylo ještě trochu víc....

Zdravím, hezký večer.
xy let jsem v Albatrosu pracoval (než jsem přešel ke konkurenci). Bejček mne "chodil" pod rukama i výrobou, ušatá jen vývoj. Od dubna 2012 už tam nejsem. Nicméně jsem měl v ruce jak nebarvenou, tak i nabarvenou verzi šlechtičny. Občas se do Albatrosu stavím podívat. Cenu odhaduji někde na 25 tis. Cena odpovídá pracnosti a použitým materiálům.
jirkan píše:... to vypadá na pevný rám s výkyvnými podvozky (a ty zřejmě opět bez vedení kulisou), taky mezera mezi loko a tendrem nasvědčuje, že ani tady krátké spojení nebude...

Ano, je to jak píšeš.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod martin tichý » sob 04 říj, 2014 9:40 pm

Nevíte někdo, co a zda přinesl letošní veletrh hraček v Lipsku??, zajímavý, že doteď tady nepadla jediná zmíňka o téhle každoroční očekávané akci, že by opadající zájem..??
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod radeksindy » ned 05 říj, 2014 8:30 pm

Cena odpovídá pracnosti a použitým materiálům.

To že si dal někdo spoustu práce s kovem neznamená, že automaticky udělal dobrý model odpovídající požadované ceně. Dobře to je vidět na předchozích modelech 423.0 a 464.0.
radeksindy

Příspěvekod veteran » stř 08 říj, 2014 6:06 pm

Ahoj
Nejsem expert, postavil jsem par mašin na ,,kšeft, je to ztraceny čas. A mam pocit viny že jsem okradl přátele pro které jsem modely postavil a prodal jim to relativně za režijní cenu.
Spočitej cenu leptu, cenu podvozku, par doplňku jako jsou spřáhla, narazniky atd. ceny máš na internetu k dispozici.(ceny leptu, pojezdu)
No a pak, řekni kolik jsi ochoten dat mi za práci na hodinu.
Přiklad: pojezd na ,,Pilštika,, stavím asi 4-6H. Podle nálady.
Ahoj
veteran

Příspěvekod Zx1974 » stř 08 říj, 2014 8:12 pm

veteran píše:........ a mam pocit viny že jsem okradl přátele ........

Proč? Myslím, že se za svoje modely nemusíš stydět.
Zx1974

Příspěvekod veteran » čtv 09 říj, 2014 5:43 am

Ahoj
Tak jsem to nemyslel.Jenom Jrkan ovi odpovidam na hypotetickou otazku za kolik model z ,,leptiku,, jsem schopen vyrobit?
Povidam, když si to staviš pro sebe nehlediš na cenu!Nevadi ti cena, staviš něco co neni na trhu a hlavně chceš to.Ale když to spočitaš spětně ,vychazi modylek na hroznou cenu.
Co se tyče kvality stavěnych modylku na ,,koleně,,tak spokojeny se svou práci nejsem.
Vracim se k tematu ,doufam že letos už Pavlik G da dohromady 310. na tu ,,stavbu,,už se těším.
Ahoj
veteran

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 09 říj, 2014 8:20 am

veteran píše:Ahoj
Tak jsem to nemyslel.Jenom Jrkan ovi odpovidam na hypotetickou otazku za kolik model z ,,leptiku,, jsem schopen vyrobit?
Povidam, když si to staviš pro sebe nehlediš na cenu!Nevadi ti cena, staviš něco co neni na trhu a hlavně chceš to.Ale když to spočitaš spětně ,vychazi modylek na hroznou cenu.

Jo tak tomu přesně je... A to nemluvím o tom, že při zakázkový práci se ti taky klidně může stát, že nechtěně něco pokazíš (např. nepočítáš že třeba výrobce modelářských barev změnil podle zas...ných EU norem výrobní formuli - výsledek, poleptání kastle modelu! Takže máš hned "vyděláno" - kupuješ za svý peníze okamžitě novou mašinu pro klienta a jsi považován samozřejmě za blba...

Zkuste si sami spočítat, kolik času vám zabere třeba slepení domečku nebo stavba nějaké stavebnice a zkuste si říci za kolik by jste to pro někoho byli ochotný dělat - vyjdou vám zcela jistě velmi zajímavé částky... Mimochodem - pojezdy a taky celkově stavba z leptů je jedna z nejhorších a nejsložitějších věcí co v modelařině máte. Nad ní už je jen výroba másterů.

Nicméně na druhou stranu model za dvacet tisíc už musí taky adekvátně vypadat - žádné vaklavé podvozky, žádné oblemci od lepidla a pájky, věrné a hezké detaily a žádné nýty jak v měřítku 1/32, armatury na kotli a pod ním nesmí připomínat chudý model od starého Pika...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Jacek » čtv 09 říj, 2014 8:57 am

Nehledě na to, že většině klientů výsledný model připadá předražený a nejlepší jsou ti, kteří chtějí za své peníze to nejlepší a nejlépe na to podepsat smlouvu se závazným termínem. Stačí pak drobný zádrhel a to člověka vyléčí z nějakého stavění cizím...
Jacek

Příspěvekod milan ferdián » čtv 09 říj, 2014 10:59 am

Mohu se přidat k vám se svými zkušenostmi a rozdělil bych to na dvě období.Před krizi,bez problému.Po krizi,velký ústup zájmů ze strany modelářů a ikdyž jsem sjednotil podmínky a šel o něco s cenou dolů,drtivá odpověď již byla."Drahé".Kdybych svoji práci měl hodnotit dle strávených hodin a nápadů spolu v ruce s řešeními,tak by moje práce by hodně převyšovala cenu i těch lokomotiv o kterých se bavíte.

Admin nás zabije,protože psal,že zde budou uváděny jen čistě novinky bez komentářů.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod jirkan » pát 10 říj, 2014 11:39 am

milan ferdián píše:Mohu se přidat k vám se svými zkušenostmi a rozdělil bych to na dvě období.Před krizi,bez problému.Po krizi,velký ústup zájmů ze strany modelářů a ikdyž jsem sjednotil podmínky a šel o něco s cenou dolů,drtivá odpověď již byla."Drahé".Kdybych svoji práci měl hodnotit dle strávených hodin a nápadů spolu v ruce s řešeními,tak by moje práce by hodně převyšovala cenu i těch lokomotiv o kterých se bavíte.

Admin nás zabije,protože psal,že zde budou uváděny jen čistě novinky bez komentářů.

Já jsem jen chtěl naznačit právě to, že při rozumně kalkulované ceně za práci (a za těžce zaplacené zkušenosti) by to dopadlo nějak tak....

A myslím, že nikdo, kdo odvede svou práci seriózně, se za cenu stydět nemusí, ani nemusí mít pocit, že někoho okrádá. Ten by měli mít spíš ti, co prodávají třeba i za "přiměřené" ceny šunt....velké profesionální výrobce nevyjímaje.
jirkan

Příspěvekod George V. » úte 25 lis, 2014 9:43 am

Citace z webu jednoho prodejce:

Firma Modelleisenbahn GmbH, která vyrábí modely značek Roco a Fleischmann připravuje pro rok 2015 následující změny v souvislosti s uvedením novinek na trh.

1. Na rok 2015 bude zařazeno do výrobního programu celkem 40 novinek modelů vozidel ČD a ČSD NOVINEK! Konkrétně 32 Roco a 8 Fleischmann.
2. Expedice novinek bude rozvržena rovnoměrně do celého roku. Každý měsíc kromě srpna se tedy můžete těšit na nové modely ČD a ČSD.
3. Bude vyráběno pouze malé množství modelů a výrobce prohlašuje, že se výroba nebude opakovat. Zároveň ujistil, že tyto modely nebudou tím pádem zařazovány do výprodejů. Doporučujeme tedy včas novinky objednat. O jejich zveřejnění budete na našich stránkách informováni.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod mlha » úte 25 lis, 2014 10:28 am

tak to bude asi čmelák 10x jinak....chi
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod George V. » úte 25 lis, 2014 10:45 am

...a bardotka 15x. Místo toho, aby konečně udělali čtverkového brejláka ČSD...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod mlha » úte 25 lis, 2014 10:47 am

čtverkový brejlák mě moc nebere,radši pěknou páru.A motoráků co by se prodalo......
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 25 lis, 2014 10:49 am

Když oni to tak nechápou. Vidí to, že se špatně prodával celočervený trojkový tak nepůjde ani čtyřkový. Říkáme jim už dva roky že se mýlí. Jsem si jistý ze ho prostě neudělají.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)