Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
Ferda píše:Řekl bych to takto.
Od kterého bodu je rozumné přejít od analogu k digitálu?
Nejpozději tehdy, když týden hledáš závadu v drátěné chobotnici.
Závadu jsi dosud neobjevil, zato jsi další 2 vytvořil.
Ps. Položme si pár základních otázek:
.... Kolik z vás má ke svému analogovému kolejišti kompletní dokumentaci elektrozapojení?
.... Kolik z vás ji má s jistotou naprosto aktuální?
.... Kolik z vás dokáže najít chybu i v kolegově kolejišti? (A jak dlouho Vám to bude trvat?)
Jirka1 píše: ...
1) Dokumentaci k zapojení kolejiště mám kompletní v elektronické podobě (jak obrázky schémat tak i v textu popsané, co který prvek dělá, čím je řízen a co řídí, a také "stavební deník", kde popisuji proč jsem co a jak řešil včetně odstraňování závad i případných slepých uliček).![]()
2) Při úpravě zapojení se snažím udělat úpravu v dokumentaci. Zpravidla nejprve provedu zakreslení do dokumentace, abych věděl, jak mám provést zásah v kolejišti. Takže mám dokumentaci nejen aktuální, mám uloženou i dokumentaci starou (vždy ve stavu po provedení nějaké změny už od prvopočátku) a občas mám dokonce i dokumentaci stavu budoucího...![]()
No já vím, jsem asi výjimka...![]()
...
Ferda píše:Měl bych 2 otázky.
2) - Hledám někoho, kdo zkusil digitál a přešel, nebo se vrátil k analogu. Zajímal by mě důvod.
Ferda píše:Měl bych 2 otázky.
1) - Jirka_US by mi mohl vysvětlit co je to "standardizovaný modul (v analogu)". Já to nevím a strejda Google taky né.
2) - Hledám někoho, kdo zkusil digitál a přešel, nebo se vrátil k analogu. Zajímal by mě důvod.
Odpověď na první otázku by mne zajímala také. Standardizovaný = normalizovaný, tedy stanovený nějakou normou, mezinárodní, národní, podnikovou ...
Barbucha píše:Nenacházím logiku v tomto dotazu. Digitál je poněkud široký pojem.
Postavím si kruh, budu mít mašinku s dekodérem, budu jí ovládat myší, mám digitál. Proč bych si měl vyjmout dekodér, zahodit myš a pouštět mašinku trafem analogově? Mám okruh, řídím mašinku pulsní regulací. Vyhodím pulsní regulaci, koupím myš, doplním dekodér a budu mít digitál za nesrovnatelně nižší náklady v poměru výkon a cena.
Ferda píše:A nezkoušejte na mě argumenty typu "Když budu mít jeden vexel ...",
protože pak bych musel začít argumentovat něčím jako "Když budu mít 987 vexlí..." .
Obojí je extrém a nemá tudíž vypovídací hodnotu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků