Moderátor: Michal Dalecký
hank píše:stoupa: Nechci být moc šťouravej, ale ten autor - šumperský muzejník a profesí geolog - se správně jmenuje RNDr. Zdeněk Gába.
Posílám zpod Bradla pozdrav zatoulanému krajanovi.
hank píše:Raduz: Zdá se, že nechodíš na k-report... tam je kolem toho učiněná smršť už několik měsíců.
hank píše:Raduz: Zdá se, že nechodíš na k-report... tam je kolem toho učiněná smršť už několik měsíců.
stoupa píše::shock: Ahoj, k narozeninám mi má milovaná choť věnovala útlou brožurku,kterou ve spolupráci s šumperským vlastivědným muzeem sepsal a díky mu za to RNDr.Zdeněk Gába.Její název úzkorozchodné dráhy a drážky na šumperském okrese. Jsem původem olomoučák a na mohelnický "bagr" místní pískovnu jsem se od 3 let jezdíval koupat.V Mohelnici jsem po té také 13 let bydlel nemaje tušení že zde kdy byla dráha o rozchodu 760mm,která přibližně 9 let od roku asi 1949 sloužila k navážení štěrku s místní pískovny k nádraží.Délka tratě byla cca.1500 m ale dosloužily na ní pravděpodobně i U38.001 a U37.009.V dalších letech ,až do dnešních dnů, byla doprava surovin obstarána pásovými dopravníky.Nemáte někdo prosím nějaké informace nebo fotografie?Děkuji Stoppen.
P.S. místní ani na nádraží nemají tucha
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků