Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod alf » pát 11 dub, 2014 10:29 pm

Prosím pěkně znalé,když se tu čmeláci pitvají stejně..Neví někdo zda Piko bude dělat červenou verzi nátěru BEZ PRUHU?Na webu mají jen foto skutečné mašiny ale s úzkým žlutým pruhem.Roco též foto skutečné mašiny s pruhem a taky tak model nakonec udělalo..U Pika nevím zda dodrží vše dle fotky.Jde mi o to,že mašina s pruhem se mi už nevejde do epochy..(60-70.léta)Mám už Piko zelenou verzi a naprostá spokojenost,Roco už kupovat nebudu vzhledem k analogu a financím nemám potřebu.. :)
alf

Příspěvekod Tomon » sob 12 dub, 2014 1:28 pm

Mrkni vedle do diskuze o Čmelácích PIKO, na poslední stránce je už reálná foto
Tomon

Příspěvekod petr47 » ned 13 dub, 2014 8:22 pm

Tak dokumentační foto spojení vozů Da od Šikulů :)
Myslím, že O.K., zapracovali na spojení vozů... :)
2.JPG
1.JPG

A zde spojení starší Bai+Da
9.JPG

Spřáhla Roco 40271
Začínám znova po 30 letech...
Epocha III-IV_digitál, Roco Multimaus + Z21+ TC 8.0 Silver
petr47

Příspěvekod busta » pon 14 dub, 2014 6:35 pm

Ponúkam vám prvé fotografie Slovenských 721 ŽSR, ZSSK, Cargo v edícii MODEL-SHOP.sk a MG pripravené v spolupráci s Elkom NZ. Modely budú postupne po Veľkonočných sviatkoch distribuované k svojim majiteľom. Modely sú doplnené viacerými doplnkami, ktoré na sériových modeloch nenájdete.
Premiéru pred verejnosťou budú mať aj na pripravovanej výstave klubu železničných modelárov Bojnice koncom apríla v Prievidzi.
http://kzmbojnice.railnet.sk/
Přílohy
721-0303 Cargo e.jpg
721-0303 Cargo d.jpg
721-0303 Cargo c.jpg
Naposledy upravil busta dne pon 14 dub, 2014 8:01 pm, celkově upraveno 2
busta

Příspěvekod busta » pon 14 dub, 2014 6:37 pm

Ešte jeden.
Přílohy
721-0303 Cargo f.jpg
busta

Příspěvekod rkwa » úte 15 dub, 2014 8:55 pm

před časem zde se diskutovalo na téma D KKStB z leptů - sháněly se solidní odlitky drobností, snad už to bude brzo hotovo. Mezitím ale se tvořily další projekty a zde je první kus. Jedná se o poštovní vůz polské předválečné konstrukce, které po válce zůstaly ve stavu nejen ČSD (zde jsou mi známy 4 vozy, z nichž jeden dodnes stojí v Lužné). Jedná se o odlitky z polyuretanu, doplněné lepty a odlitky z mosazi. Více bude později na http://www.tmfactory.eu/O_nas
F Polský 4ep_2.jpg
F Polský 4ep_3.jpg
F Polský 4ep.jpg
rkwa

Příspěvekod radeksindy » stř 16 dub, 2014 2:12 pm

Mám dotaz k Bai od firmy IGRA. Už poněkolikáté jsem narazil na informaci, že další verze vozů Bai "zatím" nebudou. Ví někdo povolanější kdy a které verze budou? Zajímá mě výhradě verze ve stavu po vyrobení - Cai. Očekával jsem, že se postupně vyrobí další verze. Pokud by se v nejbližší době neměly dostat na pulty, tak vyhrazené peníze utratím někde jinde. Třetí epocha není mojí prioritou a v oblíbených modelech se objevují nové výzvy 8)
radeksindy

Příspěvekod Michal Šuhajda » stř 16 dub, 2014 11:00 pm

radeksindy píše:Mám dotaz k Bai od firmy IGRA. Už poněkolikáté jsem narazil na informaci, že další verze vozů Bai "zatím" nebudou. Ví někdo povolanější kdy a které verze budou? Zajímá mě výhradě verze ve stavu po vyrobení - Cai. Očekával jsem, že se postupně vyrobí další verze. Pokud by se v nejbližší době neměly dostat na pulty, tak vyhrazené peníze utratím někde jinde. Třetí epocha není mojí prioritou a v oblíbených modelech se objevují nové výzvy 8)

Připojím se k dotazu s tím rozdílem, že mě zajímá provedení s 12ti místnym číslem tedy 4. Epocha. Díky za odpověď.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod vlado.s » čtv 17 dub, 2014 6:43 am

Samozrejme, že vozne Bai budú aj v ďalších variantách, tak ako Roco robí všetko možné s ypsilonmi tak obdobne to bude aj u tejto firmy. To si skutočne myslíte, že robili novú formu modelu a jej úpravy aby spravili pár kusov a oznámili „nebudou“ ? Zbožňujem tieto obchodnícke ťahy na vypredanie zásob...
III-IV-V, ČSD-ČD-ŽSR, 1950-2000.
vlado.s

Příspěvekod radeksindy » čtv 17 dub, 2014 7:36 am

Samozrejme, že vozne Bai budú aj v ďalších variantách, tak ako Roco robí všetko možné s ypsilonmi tak obdobne to bude aj u tejto firmy. To si skutočne myslíte, že robili novú formu modelu a jej úpravy aby spravili pár kusov a oznámili „nebudou“ ? Zbožňujem tieto obchodnícke ťahy na vypredanie zásob...

Za prvé už je většinou vyprodáno, takže obchodních tahů netřeba. A za druhé ROCO nebo jiné firmy obvykle pár měsíců po vydání první varianty neprohlašují, že žádné další nebudou. I když je potřebují prodat, v nejhorším případě mlčí. Obvykle naopak bývá k dispozici přehled variant, které se chystají s očekávaným termínem realizace. Ale chápu, že u české firmy to může chodit jinak, tak se pro jistotu ptám.
radeksindy

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 17 dub, 2014 8:27 am

Pánové, i dnes se dají sehnat "absolutně nesehnatelné" modely - chce to jen mít trpělivost sedět a hledat na netu. Není proč se nervovat... Za těch bezmála třicet let co se modelařině věnuju, už jsem nesčetněkrát měl doma "rotující kedlubny" v podobě modelů co sem sám před lety v krámě kupoval ve víře že co doma leží to se počítá. Pak mi bylo líto v tom utopených financí a zas to prodal abych to o pár let později zase kupoval. A výsledek - nákupy za méně než jsem to před lety měl :lol: Tedy nesrovnávám-li ceny před r. 91 a dnes - tam holt musíš připočíst inflační navýšení...

Je hloupost skákat na triky obchodníkům "už to nikdy nebude" - můžete se vsadit o co chcete, že bude - sice možná v jiném kabátě či jiném provedení, ale bude! Pokud ale chcete konkrétní model co je nyní na trhu, kupujte. Pokud ne, v klidu počkejte - vyplatí se to. Věřte mi.
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod radeksindy » čtv 17 dub, 2014 8:57 am

Vzhledem k tomu, že informace o nevýrobě modelů III. epochy v nejbližší době objevila postupně u všech obchodníků, tak předpokládám, že pochází od výrobce. Potřebuji informaci, zda se povýrobní provedení Cai dostane na pulty do půlky roku nebo maximálně do konce prázdnin. Pokud ne, jdu utratit jinam. I kdyby teď leželi na pultech a výrobce oznámil, že další nebudou, tak mě to nezajímá. Vozy III.epochy kupuji jen výjimečně v provedení tak do roku 1957 a jen při přebytku peněz.
radeksindy

Příspěvekod greenery » čtv 17 dub, 2014 10:30 am

... asi ted budou delat dalsi modely, ktere dlouho slibuji

....co rikate na to Da, .... zadne ohlasy. Moc pekny model, jen me zarazilo, ze jedny stupacky (ty pohyblive :) ) jsou zelene.
greenery

Příspěvekod fanton23 » čtv 17 dub, 2014 7:09 pm

radeksindy píše:Vzhledem k tomu, že informace o nevýrobě modelů III. epochy v nejbližší době objevila postupně u všech obchodníků, tak předpokládám, že pochází od výrobce. Potřebuji informaci, zda se povýrobní provedení Cai dostane na pulty do půlky roku nebo maximálně do konce prázdnin. Pokud ne, jdu utratit jinam. I kdyby teď leželi na pultech a výrobce oznámil, že další nebudou, tak mě to nezajímá. Vozy III.epochy kupuji jen výjimečně v provedení tak do roku 1957 a jen při přebytku peněz.

ležeLY na puletch. Jsou to TY vozy (neživotné), nikoli TI vozy.
fanton23

Příspěvekod Barbucha » čtv 17 dub, 2014 7:21 pm

:roll: … to bych tady radši vůbec neřešil, protože 70% příspěvků obsahuje chyby :lol:

A když už, tak TI VOZI :wink:
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)