Čmelák T669/770 od Piko

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Čmelák T669/770 od Piko

Příspěvekod fousek » pát 04 dub, 2014 7:17 pm

Ad 1, čmeláka od Roca ještě asi neměl nikdo v ruce, takže těžko říci.
2) Stupačky: Nejsem odborník, ale takové provedení bylo u ČME3 z konce výroby. K nápravě stačí sundat stupačku co trčí z šedé části ( střechy), která je tam navíc.
3) Chybějící prosvětlená tabulka. Tohle není chyba na straně Roco, ale tvá- neznalost předlohy :D
fousek

Příspěvekod shodan » pát 04 dub, 2014 8:21 pm

http://www.ben-zerba.cz/e-shop/cz/detai ... -zvuk.html

no me dle fotek... na zivo samozrejme to bude "asi" jinej .. prijde divnej :) takovej nedodelanej
shodan

Příspěvekod arcade » sob 05 dub, 2014 8:58 am

Este vo stvrtok som mal moznost si oba modely ( Piko - Roco ) prezriet a porovnat. Moj prvy dojem - model od Roca je detailnejsie spracovany ( klucky, bok skrine, hadice na cele ), Piko ma vsak navyse osvetlenu hornu tabulku na skrine - co je pekny doplnok. Prvym dojmom vsak posobi Piko ako preciznejsie spracovany model - u Roca som si na 2 modeloch ktore som videl vsimol krive zabradlia, krive dolnky na streche... Samozrejme je to sposobene montazou, nie je zlozite si taketo nedostatky napravit...ide vsak o model za 199€, u Pika som si ziadne chyby montaze nevsimol - vsetko pekne a pevne osadene. Na Roco sa mi nepaci to zabradlie - hranate...alebo ma byt take? Zvlastne posobia u Pika narazniky - to ze su vyosene, je to OK? Tiez sa mi zda model od Pika lahky.
arcade

Příspěvekod Sandy » sob 05 dub, 2014 9:30 am

Moji Čmeláci od PIKA váží 332 g (každý :P )
Sandy

Příspěvekod George V. » sob 05 dub, 2014 9:56 am

to arcade:

"hranaté" zábradlí je vyražené z plechu, má ho i Roco. Nárazníky u PIKO OK nejsou. Nemají být široké a vyosené už vůbec ne. Doporučuji použít pilník...

Co se týká osvětlené tabulky, tak si Roco zjednodušilo práci, ale konkrétní model zobrazuje lokomotivu v pozdějším provedení (tipuju tak roky 1986-87), kdy se ty tabulky zavařovaly plechem.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod greenery » sob 05 dub, 2014 11:55 am

mikinko píše:Za seba mozem povedat, ze vyrazene/leptane zabradlie a stupacky z plechu na modeli za 200€ je na mna prisilna kava.

... no nevím, mě se to ražené zábradlí zamlouvá, je to tuhé. Na tak dlouhé zábradlí, aby něco vydrželo, a zároveň se nekroutilo a bylo tenké by musela být struna, ne plast nebo měkký drát. Nevím, jak se dá struna spojovat - pájením? Navíc ta fotka, kde je vidět, že průřez není kruhový, je 4 x větší než velikost modelu! A už na tomto snímku (2x větší než velikost modelu) mám problém rozeznat profil https://www.facebook.com/roco.cc/photos ... =1&theater
A když už se razí zábradlí, vyrazí se i stupačky.
Je to stejný jev (obří fotky), jako u parních mašin Albatrosu. Když jsem poprvé viděl ty obrovské nýty, zhrozil jsem se. Skutečnost není zdaleka tak děsivá. Možná naopak, modely vypadají jako napodobenina nýtovaného stroje z minulého století. Naopak třeba u 354.1 KMB jsou nýty tak malinké, že model působí nepřirozeně.
Navíc na FB ROCO je opravdu uvedeno, že se jedná o první zkompletovaný model. Dokud to nebude někde řádně vyfoceno, nebo to nebude v ruce, je to úplně zbytečná diskuse.

Btw ...... ještě jedna věc, u obou modelů parních mašin Brawa, které mám, je řada madel a drobných dílů (hlavně na čelníku) osazena křivě - a jsou to modely za desítku czk.
greenery

Příspěvekod petr47 » sob 05 dub, 2014 1:51 pm

Tak nejdříve dvě fotečky...(mám radost... :) )
DSC00008.JPG
DSC00003.JPG
Tak zvukový dekodér a repro nainstalováno, chce to ještě poštelovat dekodér (rozjezdy a brždění), ale jinak spokojenost. :) Tady se můžete mrknout, kvalita videa nevalná, ale něco lepší než nic :D
https://www.youtube.com/watch?v=tdc0s882340
Začínám znova po 30 letech...
Epocha III-IV_digitál, Roco Multimaus + Z21+ TC 8.0 Silver
petr47

Příspěvekod shodan » sob 05 dub, 2014 8:19 pm

proc je to zabradli na prvni fotce jako kdyz na to spadnul strom :mrgreen:
shodan

Příspěvekod shodan » sob 05 dub, 2014 8:21 pm

arcade píše:Este vo stvrtok som mal moznost si oba modely ( Piko - Roco ) prezriet a porovnat. Moj prvy dojem - model od Roca je detailnejsie spracovany ( klucky, bok skrine, hadice na cele ), Piko ma vsak navyse osvetlenu hornu tabulku na skrine - co je pekny doplnok. Prvym dojmom vsak posobi Piko ako preciznejsie spracovany model - u Roca som si na 2 modeloch ktore som videl vsimol krive zabradlia, krive dolnky na streche... Samozrejme je to sposobene montazou, nie je zlozite si taketo nedostatky napravit...ide vsak o model za 199€, u Pika som si ziadne chyby montaze nevsimol - vsetko pekne a pevne osadene. Na Roco sa mi nepaci to zabradlie - hranate...alebo ma byt take? Zvlastne posobia u Pika narazniky - to ze su vyosene, je to OK? Tiez sa mi zda model od Pika lahky.

ja jsem byl prekvapen jak bylo PIKO naprosto "bez vady" po vybaleni... coz se u ROCO (bardota) neda rici...
shodan

Příspěvekod petr47 » sob 05 dub, 2014 8:23 pm

shodan píše:proc je to zabradli na prvni fotce jako kdyz na to spadnul strom :mrgreen:

Protože jsem ho měl v prackách a pořádně po instalaci dekodéru nenarovnal... :) Však jsem psal, že fotky "z radosti". Nic trvalého... :D
petr47

Příspěvekod shodan » sob 05 dub, 2014 8:31 pm

petr47 píše:
shodan píše:proc je to zabradli na prvni fotce jako kdyz na to spadnul strom :mrgreen:

Protože jsem ho měl v prackách a pořádně po instalaci dekodéru nenarovnal... :) Však jsem psal, že fotky "z radosti". Nic trvalého... :D

jj.... ja musel :D hlavne at dela radost
shodan

Příspěvekod petr47 » sob 05 dub, 2014 8:39 pm

shodan píše:
petr47 píše:

jj.... ja musel :D hlavne at dela radost

:) V pohodě... :D
petr47

Příspěvekod nexus » čtv 10 dub, 2014 7:26 pm

Asi první obrázek červeného PIKO čmeláka

Obrázek
nexus

Příspěvekod alf » sob 12 dub, 2014 7:56 pm

Tak koukám červená verze Piko má (sakra!)taky úzký žlutý proužek jako Roco..Hmmm,netuší někdo zda se to dá obecně nějak jednoduše umýt.. :? Myslím i průměrný modelář zvládne proužek domalovat ale odstranění resp.přestříkání mi dělá vrásky..nehodí se mi to do epochy..limitka bez pruhu asi nehrozí.. :wink:
alf

Příspěvekod Svratka » pon 14 dub, 2014 7:31 am

Červený čmelák vypadá na první pohled pěkně, ale... Není žlutý proužek užší než by měl být? A není trošku moc vysoko? U čmeláka od Roca mi přijde naprosto přesný. Kdo to nemá v oku, myslím, že musí poznat rozdíl při srovnání fotografí... Na druhou stranu, oceňuji pěkně šrafované pluhy... Dalším rozdílem obou strojů je umístění malého odlévaného znaku versus nápisu ČSD na kabině a nového označení barvou, což by snad mohlo být dle dobových fotografií. V tom byl každý stroj originálem...
Svratka

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)