Čmelák T669/770 od Piko

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Čmelák T669/770 od Piko

Příspěvekod radula63 » pát 13 pro, 2013 10:01 pm

jirie123 píše:
sergej1168 píše:Dnes som sa vybral do modelárstva s manželkou, chcel som si pozrieť ako vyzerá ten čmeliak. Pri skúške prvého kusa v ňom niečo škrípalo.
Skúsili sme druhý a ten bol vporiadku. Vyzeral perfektne a jazdil tichúčko. Nemal som v pláne ho kúpiť, chcel som ešte počkať,
no manžellka vytiahla € a už bol v taške. Doma som si ho chcel ešte pozrieť, ale manželka ho zobrala a budem ho vidieť až pod stromčekom,
takže sa teším ako malý !!!!

Boha jeho. Takáto manželka... je ako Fatamorgána 8)

Kolego, kdy ses , nedej bože, rozváděl - dej vědět!!! Uděláme aukci na tvoji manželku - ještě na tom vyděláš. Kdo nevyhraje, tak se o ni s chutí popere... :lol: :lol: :lol:
Samozřejmě, předchozí moje slova ber s nadsázkou. Můžeme ti jen tiše závidět.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod shodan » pát 13 pro, 2013 11:50 pm

nechcete me adoptovat na vanoce? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:, jsem hodnej, milej a pritulnej... hodim se ke starsim lidem... :mrgreen:
shodan

Příspěvekod arcade » sob 14 pro, 2013 10:22 am

...no mne by ho tiez chcela manzelka kupit na Vianoce, ale chcem este pockat s kupou - na prve ohlasy, tiez si ho chcem najskor prezriet na predajni a potom sa uvidi. Chcel by som skor model od Roca, ale aj tento vyzera velmi slusne - no, uvidime. + Roco ma ohlasenu celocervenu CSD verziu, tato zelena aku zvolilo na uvod Piko sa mi paci viac.

Inak mojej manzelke sa moja zaluba paci, dostal som uz od nej viacero darcekov - Sergeja, digitalny set s parnou lokomotivou 365 CSD, niekolko vagonikov od Roca, knizky o vlacikoch atd... :-) - takze super! :-)
arcade

Příspěvekod shodan » sob 14 pro, 2013 2:28 pm

jeste jsem ho zive nevidel, ale vypada dle foto moc povedene... nejake nepresnosti jako amater prehlizim, na ROCO bych necekal z jednou duvodu, mam bardotku od nich, cena je jinde... vracel jsem ji, piskala, a mela krive stupacky, lak taky byl spatny... nejmenovany obchod vymenil ihned za jinou, donesl mi na stul 4 a i na tech bylo vzdy neco mene ale neco vice vadneho :evil: , blahopreju PIKO.. jen tak dal..
shodan

Příspěvekod alik » sob 14 pro, 2013 7:21 pm

Vidim, ze plati, ze nic neni tak horke, jak se uvari. Je treba zchladit hlavy a pockat na Roco, protoze nejsem tak bohaty, abych mohl kupovat levne veci. Obzvlaste po letosni zkusenosti s bardotkou. A nizka hmotnost a plastove prevody se projevit musi, lokomotiva teto konstrukce by mela jezdit hladce a krasne pomaloucku na posunu a ne jak je u Piko zvykem jen rychle. Ale nekomu to vadit nemusi a usetrene penize na necelou nadrz benzinu mu to vynahradi a alespon je moznost volby. Ale ze by to byl zazrak typu vysoka kvalita za nizkou cenu neverim. Jinak vzhledove pekne, ale ten odstin vypada trochu neprirozene, Techimage ma barvu vernejsi. Spis me mrzi, ze Roco neplanuje zelenou CSD (zatim) a taky jak dlouho to jeste bude trvat.
alik

Příspěvekod vlado.s » sob 14 pro, 2013 8:51 pm

forex píše:
alik píše:Vidim, ze plati, ze nic neni tak horke, jak se uvari. Je treba zchladit hlavy a pockat na Roco, protoze nejsem tak bohaty, abych mohl kupovat levne veci. Obzvlaste po letosni zkusenosti s bardotkou. A nizka hmotnost a plastove prevody se projevit musi, lokomotiva teto konstrukce by mela jezdit hladce a krasne pomaloucku na posunu a ne jak je u Piko zvykem jen rychle. Ale nekomu to vadit nemusi a usetrene penize na necelou nadrz benzinu mu to vynahradi a alespon je moznost volby. Ale ze by to byl zazrak typu vysoka kvalita za nizkou cenu neverim. Jinak vzhledove pekne, ale ten odstin vypada trochu neprirozene, Techimage ma barvu vernejsi. Spis me mrzi, ze Roco neplanuje zelenou CSD (zatim) a taky jak dlouho to jeste bude trvat.

Roco bude delat zeleneho,ale ve verzi CD,myslim,ze nebude problem to predelat...treba to bude zase jedna tuningova uprava od AMB, jako doposud v pripade Zamracenych, takze obavy tohoto smeru doufam nebudou nutne........

Uz tu bolo pisane, ze aj Roco bude robit zeleneho ČSD, s bielou strechou a so slovenskymi popismi... Je to v teme novinky 2013 alebo 14
III-IV-V, ČSD-ČD-ŽSR, 1950-2000.
vlado.s

Příspěvekod vlado.s » sob 14 pro, 2013 9:57 pm

Tiez by som privital ceske popisy ale aspon budem mat konecne nieco slovenske doma. Inak neviem ako teraz ale z prvych kusov brilovcov isli popisy dole naslinenym prstom.. pravdepodobne by nebol problem prerobit aj to ak by niekto chcel cmeliaka s bielou strechou.
III-IV-V, ČSD-ČD-ŽSR, 1950-2000.
vlado.s

Příspěvekod Michal Dalecký » sob 14 pro, 2013 10:26 pm

:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod fousek » sob 14 pro, 2013 10:55 pm

V čem jsou ty americké pojezdy problémové? Já bych hodnotil za horší spíše Piko pojezdy. Tím samozřejmě nemyslím, že bych je hodnotil jako špatné.
fousek

Příspěvekod George V. » ned 15 pro, 2013 6:12 am

forex píše:....jedine,co me zarazilo, rozjezd skubavy a strasna prodleva pri otaceni regulatorem, nejprve zacla svitit svetla a az pro vetsim otoceni se to rozjelo, ........

...těžší převod do rychla a malý krouťák motorku a tady zřejmě ještě ve spojení s vyšší hmotností... Typický neduh PIKO pojezdů. Digi to trochu vylepší, ale žádný zázrak nelze očekávat, především při snaze dopravovat těžší vlaky do kopce nízkou rychlostí...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod petrha » ned 15 pro, 2013 6:21 am

forex píše:Kamarad ho mel, a zlobilo mu to na srdcovkach,ma to nizke okolky, vykolejovalo to.......
kazdopadne ve srovnani s Piko to ma uplne jine proporce,at vyska kapot, a rozmer kabiny, osobne mi prijdou lepsi proporce u Piko, kdyz opomenu okna a narazniky :lol: .....ale kde je pravda si netrouifam rict.......
ale nemam ve svem DKV ani jednu masinu Piko zatim,doposud na me modely Piko pusobyly tak nejak hrackoidne, takze kvalitu pojezdu Piko nedokazu ohodnotit.....a TI Cmelak mi koleje taky nebrousil

nejen jednomu to zlobí na srdcovkách, a není to jen nízkými okolky, ale podvozek je celý z plastu a je lehký, jsme z toho úplně nešťastný, a pravděpodobně bude stát čmelák za 10tis. v depu a nebo ve vitríně, max z toho vyndáme zvuk. dekodér
petrha

Příspěvekod Houmr » ned 15 pro, 2013 8:11 am

Objednáno zaplaceno a pak můžu něco psát.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod shodan » ned 15 pro, 2013 8:56 am

uz se tesim na odezvu Houmre :), tady je spise videt, ze jde delat velmi povedena masina za super penize.. PIKO to ma nastavene hezky, HOBY a EXPERT, patraky od PIKO (expert - interier) je naprosto dokonala... jak cena tak provedeni, bramos pusobi vedle jako HOBY :) proste PIKO je klasika z detstvi a jdu si ho objednat :mrgreen: :mrgreen:
shodan

Příspěvekod fousek » ned 15 pro, 2013 9:32 am

forex: Někdo nízké okolky vyžaduje, to bych nebral jako naprosto negativní věc. Třeba motoráky od Brekiny toto mají snad také. Mě spíše Techimage pocitově připadá, jako malosériový výrobce typu IS Model, jen o dost levnější. Včetně aspektů, co z toho vyplývají.

Já bych si přál vidět srovnávací test čmeláků od všech čtyřech výrobců. To by mohlo být hodně zajímavé. Třeba na něj jednou dojde. :P
Ještě edit: Slyšel jsem, že první várka čmeláků je u Pika vyprodaná a druhá bude s novým evidenčním číslem.
fousek

Příspěvekod George V. » ned 15 pro, 2013 9:52 am

Do IS model má TI ještě hodně co dohánět...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)