Novinky H0 2013

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2013

Příspěvekod George V. » čtv 10 říj, 2013 4:14 am

forex píše:Zsá se mi to,nebo to Piko versus Roco ma kazde jine tvary, hlavne predek mi prijde u Piko vice zkoseny?

...ta moje je řada 221, čili další serie V200, myslím, že byla označována jako V200.1. Klasickou V200 Roco dělá také, moentálně i skladem za 129Eur...

martin tichý píše:Že by mně ta od ROCO přišla nějak lepší..??, PIKO se pomáálu stává nebo už se spíš stalo ostatním plnohodnotnou konkurencí, skoro mám obavu, zda ROCO skutečně s tím čmelákem přijde na trh, jejich cena se s cenou za PIKO nedá srovnávat, bude-li ten nejpodstatnější rozdíl jen v tom, že ROCO bude mít opravdové pneuhadice a šroubovku, nejsem si jist, zda to za těch skoro 2500kč bude vláčkařům stačit.., uvidíme..

...byť Piku fandím už delší dobu, ROCO je v tomto případě opravdu lepší. Tenhle model vyniká i nad ostatní produkcí ROCO, a to i v tom, v čem ROCO tradičně exceluje, a to v pojezdech. Tišší pojezd od Roco neznám... A co se týká Čmeláka, tak plusem bude opět pojezd (pokud se ROCO bude držet svých standardů). Pohon všech dvojkolí a kovové převodovky. A pokud v pojezdu budou vycházet ze Sergeje, tak by mohl být i velmi tichý.

A je tady ještě jedna věc - záleží na tom, jakou verzi čmeláka PIKO zvolí. Jestli se bude orientovat více na ruský trh (a podle posledních zpráv to vypadá že ano - ruský čmelák bude na trhu první), tak je jistá pravděpodobnost, že to bude stroj z vyšších serií, který už s našimi čmeláky nemá moc společného - prolisy na kabině, zkosené rohy kapot, atd. Z něj by se dal udělat akorát nějaký vlečkový. Naproti tomu ROCO, aspoň podle představeného 3D modelu, bude dělat opravdu echt "českého" (resp. slovenského :) ) čmeláka.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod George V. » čtv 10 říj, 2013 7:06 am

...od Pika nelze, co se týká pojezdu, očekávat zázraky. Pár modelů Expert a Hobby vlastním. Piko má plastové skříně převodovek, a to s nijak silnými stěnami, takže bych řekl, že se drobátko kroutí. Důsledek je ten, že z počátku se zdá model tichý, ale časem je slyšet jak "chroupají" převody a to (někdy) v závislosti na směru a rychlosti. A navíc mají "neudržovatelný" motorek, tzn. až dožije sběrací ústrojí, je to na výměnu celého motorku, což může být časem při stavu zásobování ND od PIKA v ČR docela oříšek....
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Michal Dalecký » čtv 10 říj, 2013 3:05 pm

:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 10 říj, 2013 3:48 pm

Michale, jaký má ta pikácká mašina psaný domovský depo?
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Michal Dalecký » čtv 10 říj, 2013 3:57 pm

Pokud dobře vidím tak Halle.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Stanin » čtv 10 říj, 2013 6:50 pm

Pánové, český čmelák od Pika bude až příští rok? Těšil jsem se, jak si ho nadělím k Vánocům..
Stanin

Příspěvekod viky » čtv 10 říj, 2013 7:36 pm

Ragulin je pěkný :) Také zvuk od pika není špatný.
Všiml jsem si u MTB že se připravuji modely.....749 039, T 478 1003, 742 016 :)
http://www.mtb-model.com/pages/product_vypisH0.php
viky

Příspěvekod alf » pát 11 říj, 2013 7:57 am

No pěkné..jen škoda když už je ověřovací série s Kryšpínem T478.1003,tak je už zas v celočerveném nátěru :| Nejsem až tak znalec přes berty jako někteří zde,prosím v jakých letech se cca v tom celočerveném nátěru provozovala..?
alf

Příspěvekod greenery » pát 11 říj, 2013 8:07 am

tuším od roku 81
greenery

Příspěvekod busta » pát 11 říj, 2013 8:23 pm

Dlho pripravovaná novinka od JM detail v H0 a TT unimobunka - skladačka je na svete. Dnes som obe varianty videl premiérovo v Budapešti na Temofeszte v staniciach Horná Štubňa a Nitrianske Pravno a vyzerajú fakt super. Dá sa pozrieť aj na http://www.modelova-zeleznice.cz/.
busta

Příspěvekod flopik » sob 12 říj, 2013 3:24 pm

Model Hobby 2013

- mám tu několik postřehů z výstavy kde jsem byl včera:

Trochu mě zklamala hala kde byly vystavěny modely železnice. Po příchodu do haly hned po levé straně bylo několik kolejišť v TT od ES Pečky + prodej jejich doplňků a modelů v TT. Hned vedle byl stánek Tillig, kde byly vystaveny limitované modely v H0 a to set 2x osobáků Ostravan Am + Bm (501210) a služební vůz D (501212). Dál byl stánek Happy model kde mě nejvíc zaujaly limitky od IS model tj. T679 a T678 "Pomeranč" a T499 "Kyklop" a pak vůz od Elkomu Falls/Wap vše ČSD. Samozřejmě se nejedná o novinky, ale konečně jsem mohl na vlastní oči vidět kvalitku kterou dokáže tento výrobce ze Slovenska zvládnout, druhá otázka je cena modelů .. :roll:
Ještě jsem si vyfotil "Malého Bejčka", který mě stále uniká v mé szbírce a vyfotil nového PIko "Ragulina", který na první pohled opravdu působil solidně a za lidovou cenu proč ne?

Další větší stánek byl Roco/Fleischmann kde poněkud ubylo kolejišť a většinou šlo tentokrát od plasťáky od Nocha, takže nic zajímavého. Několik vitrín modelů Auhagen, Noch, Roco a Fleischmann kde nebylo vidět nic nového, snad jen pěkná plaketky z minulého roku za Hrbouna jako výrobek oceněný veletrhem. Několik ČD/ČSD vagonů ale zdaleka ne všechny novinky od Roca tohoto roku, to naprosto nechápu proč výrobce nevystavil kompletně všechny vagonky, tak jak jsou v posledním tištěném katalogu .. Na stánku byla prezentována také centrála Z21 a SmartRail, viděl jsem i několik setů právě s "novou" centrálou zajisté dosti drahé..

Bohužel "Čmelák" nikde a nikde ani nějaký prospekt, který by ho anoncoval, takže vlastně nic nového a krom modelů od IS pro mne osobně nic-moc zajímavého. Celkově byl veletrh hodně zaplněn a to přesto, že jsem byl v pátek po poledni, takže doufám, že příští rok to bude lepší :wink:

Obrázek
ČSD 422 "Malý Bejček" / Brawa

Obrázek
Obrázek
ČSD T679 "Pomeranč" / IS Model

Obrázek
Obrázek
ČSD T678 "Pomeranč" / IS Model

Obrázek
ČSD T499 "Kyklop"

Obrázek
ČSD Falls/Wap / Elkom

Obrázek
DR "Ragulin" / Piko

Obrázek
Obrázek
ČSD Rh375 "Hrboun" / Roco - model a plaketa
Naposledy upravil flopik dne ned 13 říj, 2013 11:16 am, celkově upraveno 1
[ H0 | ČSD III-IV epocha | digitál ]
flopik

Příspěvekod Jacek » sob 12 říj, 2013 4:50 pm

Pěkné, moc pěkné. Ale na ty ceny se nedá nereagovat. Rozdíl mezi analogovou a ozvučenou verzí 4 tisíce??? To je pěkná zlodějina. Zřejmě je dekodér ze zlata. Pak ty modely nemají být tak drahé...
Jacek

Příspěvekod mlha » sob 12 říj, 2013 5:01 pm

oprav prosím popisek,to T před číslem hrbouna nemá být,není to dieselová mašina..... :wink:
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Jacek » sob 12 říj, 2013 5:25 pm

forex:
podívej se přímo na ty popisky na fotkách, jsou tam ceny. Dekodér i s reproduktorem se do 2500 vleze hravě, aspoň ZIMO tedy, netřeba snad do HO modelu dávat menší a dražší typ. Něco asi taky za zvuky, nepochybně autentické, ale můžu počítat jak chci, 1000 - 1500 Kč marže za zasunutí dekodéru mi teda v pořádku nepřipadá.
Jacek

Příspěvekod Petr Zatrepalek » sob 12 říj, 2013 5:47 pm

Zapomínáš, že někdo třeba ZIMO nebo Uhlenbrock nepoužívá a dává přednost ESU - a to je jiný cenový level. Pak taky je normální procentuální navýšení obchodní ceny o marži - a když máš třeba v nákupu u mašiny rozdíl analog/sound verze 2850 (cena materiálu ESU plus práce s nahráním zvuku a instalací) tak výsledný MOC ceně se moc nedivím... To co je prezentováno na Modelhobby je "překup" od IS modelu...

Mě spíš není jasný co na té mašině stojí za těch dvacettisíc! Jedině snad kalkulace výroby 3D másteru...

Odlitek skříně a dílů z rezinu - do 1000 kč
Rám a podvozek (roco) - do 5000 max
tišták a elektronika - max 500 kč
nástřik, surfacer, barvení - max 1500 kč
tampon tisk - max 400 kč
kompletace - max 500 kč
krabička/obal - max 250kč (dřevo)
Celkem 9150 kč

Pokud si ovšem někdo přihodí marži 100% a výše, pak se ceně přes dvacet táců nedivím!
Naposledy upravil Petr Zatrepalek dne sob 12 říj, 2013 5:54 pm, celkově upraveno 1
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)