Kocour T466.2/742 v H0 od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Kocour T466.2/742 v H0 od MTB

Příspěvekod E27 » pon 30 zář, 2013 8:09 am

Ja by som tento alebo budúci týždeň mal ísť po stroj Holcim, ktorý OBETUJEM a dám ho prestriekať na modro kolegovi do Banskej Bystrice (Mikado Model), zároveň nechám vymeniť madlá za kovové a samozrejme pojazd za roco okuliarnik, pretože ten je lepší než pojazd od MTB. Dám samozrejme potom foto pred a po rekonštrukcií.
E27

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 30 zář, 2013 11:31 am

Tak už jsou recenze i na modelbazaru...

--------------------------------------------------------------------------------

Kritika

.: nové :.
železniční modely › H0 › lokomotivy

Dobrý den. Píši na tyto stránky i když vím, že to tady nemá asi co dělat. Můj příspěvek byl cenzurován a nezveřejněn. Koupil jsem si model malého čmeláka v digitálu se zvukem. Na stránkách jsem si přečetl před uvedením na trh samou chválu. Abych jen nepsal kritiku , musím uznat že zvuk je nádherný, ale to další je horší.
Zábradlí je běs ,ještě Vám napíšou že si ho musíte upravit a že to není žádná práce. Největší zklamání jsou světla. Když si zapnete
poziční svítí i koncovky a naopak. Hlavní reflektor svítí parádně
ale sním celý předek karoserie. A už se zase radí jak si to upravit.
Jen bych rád věděl až si světla na modelu za 6 630 Kč upravím
a porouchá se něco jiného a v záruce jak mi to výrobce uzná.
Cena: 6 630 Kč

Jaroslav Zikmund
e-mail:
region: Jihočeský kraj
vloženo: 30.9.2013 9:31, inzerát č. 526487 QR kód
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod IvanK » pon 30 zář, 2013 5:32 pm

forex píše:Nevim, ze by IS delal kocoury, ale nedavno jsem videl jezdit Pomerance od nich a na pojezdu Roco jezdil pekne :wink:

jojo,dělá.má je v nabídce železniční - modelářství.cz.tuším za nějakých 19 tis.mašina nádherná
IvanK

Příspěvekod E27 » pon 30 zář, 2013 7:19 pm

forex píše:
E27 píše:Ja by som tento alebo budúci týždeň mal ísť po stroj Holcim, ktorý OBETUJEM a dám ho prestriekať na modro kolegovi do Banskej Bystrice (Mikado Model), zároveň nechám vymeniť madlá za kovové a samozrejme pojazd za roco okuliarnik, pretože ten je lepší než pojazd od MTB. Dám samozrejme potom foto pred a po rekonštrukcií.

Tak to sis mohl rovnou nechat udelat novou masinu, prijde mi,ze ti z puvodni zbyde jen obal :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:mrgreen:
uvidíme..
Ale nie, teraz k veci, model sa rozobere a troška sa poupraví.. odliatky nie sú dobré a z plechu to spraviť by ma vyšlo draho.. Takto sa niečo upraví, prestrieka a vymení a som zvedavý na výslednú cenu... :oops:
E27

Příspěvekod mac » úte 01 říj, 2013 3:52 pm

IS dělá kromě elektrik z odlitku a přestaveb tov.loko.také pilštyka a kocoura ze stavebnice
od fi.Cekul. Stojí to dost,ale je to bomba. Rozhodně je lepší si model objednat přímo
u IS. Ovšem si člověk nějaký ten měsíc počká! Někde na netu nějaká ta galerie jeho
modelů je k vidění.
mac

Příspěvekod mac » úte 01 říj, 2013 4:09 pm

Ještě dodám, že modely od IS jsou většinou na pojezdu od fi.Roco
a třeba konkrétně kocour má i masky podvozků z brejlovce Roco,
které jsou dle mého názoru více detailní než od MTB.
mac

Příspěvekod FloP » pát 04 říj, 2013 7:58 am

Tak pánové, pár dnů jsem váhal, zda model Kocoura MTB budu reklamovat, pak jsem vše "rozdýchal" těsně před terminálním stavem, posuďte sami:

1. Rámování světel je skutečně katastrofa - ale budiž, pár modelů jsem již vytvořil a kdo je zručný, tak si vše pěkně upraví do své stříbrné
2. Barva, resp. probarvení pozičního "červeného" světla do růžova - budiž, i to se dá upravit a víceméně tolerovat.

teď již budeme gradovat

3. Odlupující se šedá barva na více místech kovového rámu - uf, zkusím namíchat identický odstín a provedu matny lak - i to bude zachráněno
4. Ale co ta odlouplá barva pod ochozem s navazující "dírou" do rámu? a co to tam prosvítá? - zasazené "zábradlí" ! a hned i další "vrt" do rámu vytváří naštěstí ne díru ale jen "krtinec" slitiny nad rovinu rámu - pánové, dobře si zkontrolujte vrtání do rámu se zasazeným zábradlím, je vidět, že v Číne preferují červotoče ... a oprava? mírně složitější, zakápnutím tmelem, přebarvení a lakování ...

5. Už mnohokrát zmiňované otřepy na "světlovodech" pozičních světel - jsou do holoubky vytržené a roztřepené, nelze zcela odstranit, bohužel ...
6. Při instalaci leptů sít na kapotě můžete narazit na další "vtok" a nebo otřep, který byl Čiňanem XX zaříznut tak vehementně, že vám udělal zářezy i na obvodu místa instalace leptů sít - to už je katastrofa!

7. A bonbónek navíc - některé napisy na rámu zcela slité k nepoznání, ještě, že máme k dispozici vodové obtisky ... není nic snažšího, než lepit, brousit, tmelit, barvit atd. - můžeme firmě MTB poděkovat za podporu modelářských kroužků, zručnost nám jistě nechybí a mohla by být zavedena nová soutěžní kategorie "model nutně upravený po výrobě" - první cena patří všem zůčastněným a nebo firmě MTB? Co říkáte?

8. A zmiňované okno a nádrž - to je evidentně systémová chyba, ta je neomluvitelná ...
FloP

Příspěvekod Michal Dalecký » pát 04 říj, 2013 11:17 am

Obrázek

Neohlášená novinka.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod JBr » pát 04 říj, 2013 11:46 am

Na kapotě chybí varovné a informační tabulky (pozor proud, lékárnička), takže působí strašne prázdně. Logo ČKD a tabulka výrobce je leptaný doplněk? Chybí světlo nahoře na levé bočnici dlouhého představku. A škoda volby čísla, skutečná 742.033 vypadá jinak (místo reflektoru poziční LED světlo jiné velikosti, dole místo bílých poziček dálkové reflektory a místo červených kombinované LED pozičky bílá/červená). Možná stálo za to s Cargo verzí počkat na lepší verzi modelu (s prolisy na bočnicích kabiny), protože drtivá většina cargáckých banglí při převlékání laku do korporátního prošla právě úpravami osvětlení. U prolisovaných by se ale dalo najít několik, které mají staré osvětlení a nový lak. U hladkých jsem nenašel žádnou.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod vvitty » pát 04 říj, 2013 12:07 pm

Logo CKD a tabulka vyrobce je leptany doplnek.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod knoll » pát 04 říj, 2013 2:10 pm

Chtěl bych se zeptat, zda zvuková verze kocoura jde objednat přímo od výrobce (jak mě informoval jeden prodejce ale nedokázal mi říct přesně značku a dodavatele zvuku), nebo si dosazuje dekodér prodejce (Zimo + Artol).
Zazněly tu různé protikladné názory na kvalitu zvuků, tak jestli to právě není způsobeno tímto. Chtěl bych zvuk Zimo/Artol i s kódem pro případnou aktualizaci za pokročilejší verzi, tak jak jsem to měl u bardotky a již také využil - novější verze je tam výrazně lepší, než ta původní.
knoll

Příspěvekod radula63 » pát 04 říj, 2013 2:52 pm

knoll píše:Chtěl bych se zeptat, zda zvuková verze kocoura jde objednat přímo od výrobce ...

Pokud je mi známo, tak od výrobce (MTB) jde pouze analogová verze - digitalizaci provádějí obchodníci.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod vvitty » pát 04 říj, 2013 3:01 pm

Digitalizaci provadi zatim vyhradne obchodnici, pomerne obvyklym zpusobem je ZIMO dekoder (nekdo dava Plux22, nekdo "jen" Plux16 i do H0 i kdyz je cena stejna) a zvuk od Artolu. A nekteri umi na prani zajistit i jine zvuky... nebo jine dekodery.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Jacek » pát 04 říj, 2013 4:17 pm

Zvukové projekty a jejich provedení a zejména možnosti jsou různé :) :
http://www.jacek-modely.cz/zvukovy-projekt-742/
Jacek

Příspěvekod E27 » pát 04 říj, 2013 4:52 pm

Holcim je už doma. Takže:
celkový dojem super až na pár detailov...
zarazilo ma to, že na modely nie sú dobre navŕtané diery pre madlá, ktoré pri vŕtaní odskočili do boku a teda madlá (schodíkové) vypadávajú. Dá sa to zalepiť.
Pri rezaní skalpelom hadíc z rámika detailov sa zlomili dve hadice. Nie je to zlé, keď sa bude pohybovať spriahlo, ale toto sa nemalo stať. Chyba je v tom, že v doplnkoch nie sú nalepené len vrchné časti hadíc, čo je bežné u iných modeloch.
Trápi ma, že som si musel lepty rezať a následne osadzovať na lokomotívu. Pýtam sa touto cestou výrobcu, prečo to nenalepí, pretože nemodelár nemá šancu si nalepiť správne štítky a tabuľky.
Stierače tiež neboli nalepené, budiš, ale aj v tomto prípade človeku, ktorému sa trasú ruky nemá šancu...
Madlá boli z takého gumoplastu? Myslel som si, že to bude pevnejšie.. Nevadí, aspoň nehrozí ulomenie ako pri čmeliaku.
V návode som nemal vôbec manuál, kam doplniť lepty.. Musel som podľa fotky, pretože príkladne výrobné číslo ktoré sa umiestňuje pri kryte pod žaluziami pod žaluzie, ale videl som aj nižšie. A to dokonca u rovnakého typu Holcim akurát jedna jazdí v Rohožníku T448.0780 a druhá je Prachovická T448.0625? Takže bolo by dobré toto riešiť.
No a zbytočne veľa dier pre napájacie potrubie a priebežné, pretože T448 má dve hadice na čele a nie 4. Tri po rekonštrukcií..
A spodný pluh... škoda rečí....

Obrázek

Obrázek
E27

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)