Kocour T466.2/742 v H0 od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Kocour T466.2/742 v H0 od MTB

Příspěvekod 230.106 » stř 25 zář, 2013 9:14 pm

Ono je to všechno úplně tak stejné jako třeba v prodejně potravin. Prostě pokud se mi to nelíbí, nekupuji! Pokud spotřebitel nedokonalé zboží nekoupí, výrobce buď v lepším případě zboží vylepší, opraví či zlevní, nebo mu to v horším třeba zůstane a v nejhorším případě ho to může i položit... Pokud však zákazník bezhlavě nakupuje vše co jen vypadá jako česká lokomotiva (teď je řeč o těch 742), aniž by trošku nad tím přemýšlel, těžko se dočká nějaké pozitivní změny... Osobně si myslím, že první rozebraná série těch 742 je nakoupena takovými modeláři, kterým stačí, když je na vagóně ČSD a nezabývají se, zda takový vůz vůbec kdy u nás jezdil... Anebo maj fůru peněz a už neví za co by to dali... :-))) Přátelé, pokud chceme lepší a věrnější modely za své peníze, těžko toho docílíme tím, že koupíme vše co kdo vyprodukuje... Představme si, že by prostě nikdo, ale vůbec nikdo tu 742 nekoupil a vedla se zde tato diskuze. Co by nastalo? Buď předělání formy a vylepšení modelu, nebo prostě konec... Jo, když si to koupíme, tak si výrobce zamne ruce a v případě pana Báni mám i pocit, že se ani nepoučí... Mimochodem, kupuje dneska ještě někdo ty párky co nejsou z masa?
230.106

Příspěvekod fanton23 » čtv 26 zář, 2013 5:15 am

Jeste tu fakt deb.lové. Místo abyste byli rádi, že je na trhu pěknej českej model, kterej je u nás prakticky dneska nejrozšířenější dieselovou mašinkou, rejpete se tu v kravinách, kterejch si 98 % uživatelů vůbec nikdy nevšimne. Voloviny, že je vokraj střechy budky vodkloněnej vod horizontální roviny ne o 50° ale vo 55° :-). Je mi z vás na blití.
fanton23

Příspěvekod E27 » čtv 26 zář, 2013 5:31 am

fanton23 píše:Jeste tu fakt deb.lové. Místo abyste byli rádi, že je na trhu pěknej českej model, kterej je u nás prakticky dneska nejrozšířenější dieselovou mašinkou, rejpete se tu v kravinách, kterejch si 98 % uživatelů vůbec nikdy nevšimne. Voloviny, že je vokraj střechy budky vodkloněnej vod horizontální roviny ne o 50° ale vo 55° :-). Je mi z vás na blití.

Ak to kupuje laik, ten si to nevšimne, bohužiaľ potom treba konštatovať, že nás tu na fore je skoro tých 98% debilov, čo skúmajú kvalitu modelu do najmenších detailov. Ja neviem, ale treba ísť pozrieť aj na memecké fóra, kde sa rozoberie celý model v rámci diskusie a skúma sa pomaly aj to, akým olejom boli namazané skrutky a keď si to niekto nechal poslať, tak či tá známka na pošte bola nalepená správne... Keby sa neviedla áto diskusia, tak sa už budem fakt cítiť, že nám na tých modeloch nezáleží a beriem to ako hračku. Verím, že si to číta aj niekto od MTB. Potom zistí, že AHA, tak asi tam niečo nebude ok. Nevadí, že nenapíše vyjadrenie, nevadí, že nenapíše čiarku, dôležitá je spätná väzba. Potom by si myslel, že super, robím kvalitné modely. A možno by vedel o skrytých nedostatkoch a tie by prenášal aj na iné nové modely. Veď si to nik nevšimol, veď sa o tom nediskutuje.
E27

Příspěvekod George V. » čtv 26 zář, 2013 6:08 am

U MTB jsou splachovací. Podobné diskuze byli i v TT. A tam stačilo udělat jenom novou formu na nádrž a myslím, že byla i dokonce přislíbena. Není do dneška....
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod George V. » čtv 26 zář, 2013 6:17 am

...tak přeci jen tady pozoruji jistý posun. Bývaly doby, kdy jsem viděl chyby jen já a kdekdo chtěl vidět mnou vyrobený model :mrgreen: . Teď je nás už naštěstí více. Tak snad nás bude přibývat.
George V.

Příspěvekod radekkrupka » čtv 26 zář, 2013 6:29 am

Nijak neobhajuji žádného výrobce, ale asi se budou muset počítači nýtů smířit s tím, že vždycky najdou na modelu chyby. A také se musí smířit s tím, že jsou z hlediska zákazníků menšinou. Čili si myslím, že nekupování z jejich strany nic moc nezmění. A ti ostatní, kterým to nevadí, ti koupí.

Problém s výrobkem nastane tehdy, pokud jeho chyby vadí většině kupujících - tzn. např problémy s povrchovkou nebo pojezdem (viz brejle Roco a Kuehn v TT). Tam se to dotklo jistě většiny, protože ty modely prostě měly příšerné jízdní vlastnosti. A proto také cena šla dolů. Ale domnívat se, že si lidi nekoupí model, protože má jinak okno nebo sklon střechy je podle mě zcestný. To se prostě nestane - už jen proto, že většina zákazníků ani neví, že je to špatně.

Pro počítače nýtů asi zbývá jediná možnost - postavit si svůj model. Ne proto, aby dokázali světu že oni to umí lépe (nikoho to totiž nezajímá), ale proto aby byli s modelem spokojeni. Jinak pro ně zbývají tři možnosti -
1) nekoupit si nikdy nic, protože je všechno špatně a čekat na dokonalý model, jež nikdy nepřijde
2) koupit a uplatnit metodu DoDo
3) koupit a mít zlost, že koupili paskvil :)
radekkrupka

Příspěvekod George V. » čtv 26 zář, 2013 6:39 am

...zapoměl jsi na bod 4 :mrgreen:

4) nekvalitní model nekoupit a za ušetřené peníze koupit si udělat radost s jiným modelem od jiného výrobce, který více odpovídá skutečnosti.

Myslím, že už pominula doba, kdy byli modeláři vděční za cokoliv co mělo nápis ČSD/ČD. Já si dneska už dost vybírám, co koupím (peněženka není bezedná :mrgreen: ). A tak si místo kocoura a velkého hektora koupím další Barču od Roca, místo jednoho čmeláka ČSD si k němu přikoupím i jednoho ČD a tak dále...
George V.

Příspěvekod Dosa » čtv 26 zář, 2013 6:49 am

Drazí kolegové,
původně jsem se do žádních diskuzí pouštět nechtěl, ale nedámito. Železnice je mým koníčkem už skoro 30 let, ale nepamatuji si, že bych kvůji nějaké ( a to mi promiňte) ,,blbé" mašince urážel druhého člověka za jeho názor. Prostě se někomu líbí a někdo má výhrady . Vážím si těch, kteří píší věcné názory. Je škoda, po dvou celkem klalitních modelech, se kocour tolik nepovedl. Máme dnes tolik možností, o kterých se nám dřív ani nezdálo. Jak říká jeden můj známý, ,,máme se dobře, dobře nám tak!
Dosa

Příspěvekod TTmili » čtv 26 zář, 2013 8:02 am

radekkrupka píše:...... A také se musí smířit s tím, že jsou z hlediska zákazníků menšinou. Čili si myslím, že nekupování z jejich strany nic moc nezmění. A ti ostatní, kterým to nevadí, ti koupí.........

No na jednu stranu máš pravdu, ale jde s tím souhlasit pouze z hlediska nějakých drobných technologických kompromisů. To že má model chyby viditelné na první pohled, a které se daly odstranit pouhým překleslením v 3D návrhu před začátkem výroby formy kdyby si s tím dal někdo práci (což žaluzie u Roco H0 brejlovce jsou takový problém, stejně tak zmršené čelo MTB brejlovce, a stejně tak tady ty ukosení kabin) je spíš výsměch nám co víme jak skutečný stroj vypadá.
Ono totiž ten model nakreslit pořádně nestojí o moc víc peněz, ani ta výroba formy pak nebude o nic dražší, a výsledný efekt bude pro nás počítače nýtů přijatelný, nebudeme prskat atd. no a obyčejní "hračkáři" si toho ani nevšimnou že to je dobře (podobně jako si nevšimnou že je to špatně). Prodejnost pak bude o počítače nýtů větší, a nebudou negativní komentáře, copak je to pro výrobce (obecně) tak těžké pochopit.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Jarda H. » čtv 26 zář, 2013 9:06 am

vrbav píše: .... robí srandu v podobe "modelov" tuzemských lokomotív,..... soudruzi z NDR delali taky modely..Ragulin Piko a spol.....TT-čkové dvojosé sergeje..elektrika SNCF........

To asi mícháš trochu jiné věci ?! V dávných dobách (možná pamatuji víc než ty - nic ve zlém :D ), ale třeba v TT se vyráběly 2 různé řady výrobků. TT start (tam patřily i ty dvouosé sergee, francouzské elektriky, tendrovky, ...) a TT hobby. Tomu odpovídaly i rozdíly v cenách.
Pro ilustraci - koncem 70.let set TT start, tendrovka dvouosá, bez označení, 2 osobní zelené prušáky bez označení, kruh kolejiva a trafo na 2 ploché baterie, cena 90,- Kčs (obdaroval mne tím Ježíšek :lol: ), v sérii hobby, t. tehdejší "modelová"výroba - tendrovka BR za 60,- Kčs.
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Houmr » čtv 26 zář, 2013 10:05 am

Další možnost je, si zajít do prodejny a koupit si pruty na ryby a mít klid :mrgreen:
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod radeksindy » čtv 26 zář, 2013 10:21 am

jirkan:
Já bych si třeba strašně rád kupoval modely MMK. Ale mám problém s tím, že nemají funkční osvětlení,

Mají, ale je potřeba ho explicitně objednat (a zaplatit :D ). Stejně tak lze objednat třeba PROTO:87 kola (pro 80 kkStB stály cca 200Eur).

nedá se na ně namontovat krátké spřáhlo, digitalizace a zejména ozvučení není úplně jednoduché a hlavně neprojedou poloměry oblouků používané na většině domácích kolejišť.

Jestli to nebude tím, že to tak zákaznící chtějí. Zákaznící MM chtějí model s co nejmenšími kompromisy, takže nemůže projíždět 360mm oblouk, zákazníci šroubovku chtějí, nechtějí blbou kinematiku. Tedy alespoň většina, jak to vypadá. Ale to asi nijak nesouvisí s tady probíraný tématem. Nebo snad většina zákazníků MTB chce mít křivou kabinu? Třeba zákazník, který chce mít 01 DB si může vybrat buď u ROCO nebo u Weinerta. Weinertova projede 600mm, ROCO mašinu můžu prohánět třeba na 400mm. Weinert mi nabídne více variant, jemnost, modelovost, u ROCO budu muset lecos oželet. Taky mě bude stát jen 300Euro, zatímco stavebnice Weinert mě vyjde na dvojnásobek. To vše je naprosto přirozené a v pořádku, ale ani jedna skupina nechce mít křivou kabinu.
radeksindy

Příspěvekod mlha » čtv 26 zář, 2013 10:44 am

Radku,podle toho co tady čtu to dost lidem nevadí.
Já osobně kocoura kupovat nebudu,je mě jedno jestli má kabinu s jiným sklonem střechy.Ale zaráží mě jiná věc,Šikulové po vlně kritiky opustili již hotovou formu a vrhli se do úprav.Díky jim za to,pan Báňa,po upozornění na chybu už s tím nic nedělá.Tímto nechci jeho práci shazovat,myslím,že trochu rozhýbal i zahraniční výrobce k tomu,aby dělali i modely ČSD/ČD.Jenom je škoda,že se nepustil taky do úpravy formy.
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod mlha » čtv 26 zář, 2013 10:55 am

fanton23 píše:Jeste tu fakt deb.lové. Místo abyste byli rádi, že je na trhu pěknej českej model, kterej je u nás prakticky dneska nejrozšířenější dieselovou mašinkou, rejpete se tu v kravinách, kterejch si 98 % uživatelů vůbec nikdy nevšimne. Voloviny, že je vokraj střechy budky vodkloněnej vod horizontální roviny ne o 50° ale vo 55° :-). Je mi z vás na blití.
Fantone23 nepřipadám si tady jako deb.l,doufám,že Ti admin Rudolf spravedlivě udělí ban......Jestli je ti z nás na blití nemusíš nás na tomto fóru navštěvovat
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod mikerichter » čtv 26 zář, 2013 2:07 pm

mlha píše:Radku,podle toho co tady čtu to dost lidem nevadí.
Já osobně kocoura kupovat nebudu,je mě jedno jestli má kabinu s jiným sklonem střechy.Ale zaráží mě jiná věc,Šikulové po vlně kritiky opustili již hotovou formu a vrhli se do úprav.Díky jim za to,pan Báňa,po upozornění na chybu už s tím nic nedělá.Tímto nechci jeho práci shazovat,myslím,že trochu rozhýbal i zahraniční výrobce k tomu,aby dělali i modely ČSD/ČD.Jenom je škoda,že se nepustil taky do úpravy formy.
Tak ono více výrobců kašle na úpravu formy, holt nechtějí mít sebemenší ztráty. Jde o to se z chyb poučit a nedělat zmetky u dalších forem. Jenže MTB se nejenže nepoučí, ale úplně na to kašle. Viz forma Bardotky v H0. Tam se neobtěžovali ani upravit CAD model, což je otázka téměř nulové práce a udělali na chlup stejný paskvil jako v TT.
mikerichter

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)